Απάντηση του γραφείου τύπου του Δήμου Ξηρομέρου σε δυσφημιστική ανάρτηση για τη πόλη του Αστακού.


Η ιστοσελίδα Αstakos News, στις 28 Αυγούστου 2012 δημοσίευσε ανάρτηση με τίτλο: «H εμπειρία μιας επίσκεψης στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας». (http://www.astakos-news.gr/2012/08/blog-post_28.html). Στο μήνυμα του ο ανώνυμος παραθεριστής αναφέρει τα εξής:
«Η επίσκεψη και παραμονή, έστω λίγων ημερών, στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, ένα γραφικό μέρος της χώρας μας, συνιστά μοναδική εμπειρία. Ο επισκέπτης διαπιστώνει ότι οι δημότες του Αστακού κολυμπούν δίπλα-μέσα στις ακαθαρσίες (τους) που ο δημόσιος αγωγός μεταφέρει νυχθημερόν στην παραλία-θάλασσα. Η οσμή μιλάει από μόνη της για τα αποτελέσματα της απουσίας αποχετευτικού συστήματος ή βιολογικού καθαρισμού.
Στη συνέχεια έκπληκτος ο επισκέπτης διαπιστώνει ότι στην παραλία του Αστακού άπαντες οσμίζονται τις ακαθαρσίες (τους) και απρόσκοπτοι συνεχίζουν την απόλαυση του φαγητού, του ποτού και του καφέ τους.
Κατόπιν πραγματοποιούν μία βουτιά στην ακατάλληλη θάλασσα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους και επιστρέφουν σπίτι τους, όπου το πόσιμο νερό είναι ακατάλληλο εξαιτίας της ύπαρξης αμιαντοσωλήνων για τη μεταφορά του. Χαρακτηριστική είναι η σύσταση οπωροπώλη για βράσιμο των λαχανικών με εμφιαλωμένο νερό! Ας ευχηθούμε στο άμεσο μέλλον όλα τα προαναφερθέντα -απίστευτα εν έτη 2012- προβλήματα να αντιμετωπιστούν και ο Αστακός να πάψει να συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».
Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι το μήνυμα του ανώνυμου παραθεριστή αποτελεί διαστρέβλωση της πραγματικότητας, περιέχει ανακρίβειες, και δυσφημεί κατά τον χειρότερο τρόπο τον Αστακό. Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας ανακοινώνει τα εξής:
1. Βιολογικός καθαρισμός της πόλης του Αστακού: Ένα έργο που ξεκίνησε επί Δημαρχίας Πυθαγόρα Σαμαρά, και όπως φαίνεται θα ολοκληρωθεί με Δήμαρχο τον Πυθαγόρα Σαμαρά. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το έργο προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Αυτό αποδεικνύεται και από το έγγραφο της Κοινοπραξίας (ΧΩΡΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Τ.Ε-ΕΡΜΩΝ Α.Ε. & ΣΙΑ), που έχει αναλάβει το έργο προς το Δήμο Ξηρόμερου (Αριθ. Πρωτ 7041/25-5-2011),  στο όποιο αναφέρει «ότι οι εργασίες στο έργο Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Αστακού ευρίσκονται στην τελική φάση». Ένα μεγάλο έργο, ίσως το μεγαλύτερο, για την πόλη του Αστακού που θα λύσει το πρόβλημα της αποχέτευσης οδεύει προς την ολοκλήρωση του.
2. Καταλληλότητα ποσίμου νερού: Ο Δήμος Ξηρομέρου, μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας την περασμένη Άνοιξη, έλαβε όλα τα κατάλληλα μέτρα όπως καθαρισμό όλων των δεξαμενών του Δήμου και τοποθέτηση αυτόματων χλωριωτών σε όλες τις δεξαμενές υδρεύσεως των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ξηρομέρου. Σύναψε δε σύμβαση με την αναγνωρισμένη ιδιωτική εταιρεία «Βιοανάλυση Επιστημονικά Εργαστήρια» ώστε να γίνονται συνεχείς εξετάσεις καταλληλότητας σε δείγματα νερού. Όλες οι Χημικές και Μικροβιολογικές εξετάσεις που έγιναν σε δείγματα νερού από διάφορα σημεία της Πόλης του Αστακού έδειξαν ότι βρίσκονται ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ που προβλέπει ο νόμος. Τα σχετικά έγγραφα είναι στην διάθεση του κάθε πολίτη όπως και σε σας Ανώνυμε –Παραθεριστή. Συνεπώς ο ισχυρισμός σας περί ακαταλληλότητας του νερού στην πόλη του Αστακού είναι αναληθής.
3. Καταλληλότητα θαλασσίων υδάτων ακτών κολύμβησης Δ.Κ Αστακού: Με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που υπογράφει ο Αντιπεριφερειαρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νιας (Αριθ. Πρωτ. 11665-13/7/2012 Δήμος Ξηρομέρου), ορίζεται ότι οι παρακάτω ακτές της Δ.Κ Αστακού: Πλαζ Ασπρογυάλι, Πλαζ Βελά, Πλαζ Χοβολιό, Πλαζ Αστακού, είναι κατάλληλες για κολύμβηση, από άποψη υγιεινής του θαλάσσιου ύδατος και υγιεινής κατάστασης της ακτής. Επομένως και αυτός ο ισχυρισμός σας αποδεικνύεται, με τον πιο επίσημο τρόπο, αναληθής.
Να σημειώσουμε εδώ ότι όλα τα έγγραφα που επικαλούμαστε στην απάντηση μας είναι στην διάθεσή σας. 
Αγαπητέ ανώνυμε-επισκέπτη.
Στις λίγες μέρες τις επισκέψεως σας στην πόλη του Αστακού, όπως ο ίδιος λέτε, καταφέρατε να βγάλετε ασφαλή συμπεράσματα για τόσα πολλά πράγματα. Ότι δηλαδή το νερό μας είναι ακατάλληλο για πόση, οι παραλίες μας ακατάλληλες για κολύμπι, για τον βιολογικό, για τις αμιαντοσωλήνες κλπ. Χωρίς να έχετε επίσημα στοιχεία υιοθετήσατε πλήρως ό,τι σας είπαν οι πληροφοριοδότες σας. Παραφράζοντας εδώ τον μεγάλο μας ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη θα λέγαμε ότι έτσι «χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ κτίσατε τείχη συκοφαντίας». Ο σκοπός των πληροφοριοδοτών σας ήταν προφανής. Να πλήξουν την δημοτική αρχή. Αλλά στην προσπάθεια τους αυτή το μόνο που κατάφεραν είναι να δυσφημήσουν τον Αστακό και να κάνουν κακό στους επαγγελματίες που περιμένουν τους μήνες του καλοκαιριού να ανασάνουν οικονομικά. Τους ανώνυμους αυτούς πληροφοριοδότες σας τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών του Αστακού και του Ξηρομέρου γενικότερα. Κύριο μέλημα της Δημοτικής αρχής είναι η τουριστική ανάπτυξη και προβολή του τόπου μας και για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο. Είμαστε εδώ να λύσουμε τα όποια προβλήματα με διάλογο και συνεργασία με τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου μας.
Υ.Γ.: Τέλος αγαπητέ ανώνυμε-επισκέπτη, επειδή η φιλοξενία αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηρίστηκα γνωρίσματα των Ξηρομεριτών σας προσκαλούμε και του χρόνου στην όμορφη πόλη του Αστακού. Είμαστε σίγουροι ότι θα περάσετε υπέροχα. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
(grafeiotipouxiromerou@gmail.com)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.