Ξεκινάνε από την ερχόμενη Πέμπτη, να εργάζονται στο Δήμο Ξηρομέρου οι προσληφθέντες 5μηνης απασχόλησης.


Ξεκινάνε από 1/11, ημέρα Πέμπτη, να εργάζονται οι εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Ξηρομέρου. Ως γνωστό, με την υπ' αριθμό ΚΟΧ 49.701/1/2012, προκηρύχτηκαν 90 θέσεις για το Δήμο Ξηρομέρου. Υπεύθυνος της υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος είναι ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου.
Σήμερα στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας Αιτ/νίας, προσήλθαν οι προσληφθέντες για να υπογράψουν τις συμβάσεις εργασίας τους, αλλά και να ενημερωθούν από το Πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, κ. Βασίλειο Σπυρόπουλο σχετικά με το πρόγραμμα.
Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε στους εργαζομένους ότι εργοδότης τους είναι ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου και όχι οι Δήμοι στους οποίους πρόκειται να εργαστούν, ότι θα πρέπει να εκτελέσουν με ευσυνειδησία την εργασία για την οποία προσλήφθηκαν και αυστηρά στη θέση που αναγράφει ο κωδικός τους, ώστε να υλοποιηθεί και το αντίστοιχο έργο που αναγράφεται στο συγκεκριμένο κωδικό. Τα χρήματα είναι διασφαλισμένα και προέρχονται από το ΕΣΠΑ.


Κάθε εργαζόμενος, για ότι τον απασχολεί θα πρέπει να απευθύνεται στον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου και αυτός θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για τη λύση του προβλήματος. Επίσης από την πλευρά των Δήμων, θα πρέπει να υπάρχει ήδη η κατάλληλη προετοιμασία και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, ώστε οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να επιτελέσουν το έργο για το οποίο προσελήφθησαν. Τυχόν δυσλειτουργίες θα προκαλέσουν πρόβλημα στη ροή του προγράμματος, το οποίο όπως προαναφέραμε είναι Ευρωπαϊκό και η χρηματοδότηση του εξαρτάται από την ομαλή και χωρίς προβλήματα ροή του. Σε αυτό το σημείο η ευθύνη των Δήμων είναι μεγάλη.
Την ερχόμενη Πέμπτη οι υπάλληλοι θα αναλάβουν υπηρεσία στις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων που ανήκουν.

6 σχόλια:

  1. Καλα ολα αυτα και ευχομαι καλη αρχη στους ανθρωπους που πηραν τις θεσεις, δεν θα ηταν πιο λογικο ομως τα ατομα που θα ειναι υπευθυνα για την καθαριοτητα να αρχισουν να δουλευουν τους καλοκαρινους μηνε;
    ολα λαθος σε αυτον τον δυσμοιρο τον Δημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε να δουμε τι θα γίνει και μ αυτούς. Ελπίζουμε να τους δούμε όλους ανεξεραίτως να δουλεύουν, ο καθένας στη θέση του και τηρώντας το ωράριό του.Γιατί απ ότι έχουμε δει μέχρι τώρα και κυρίως στον πρώην Δήμο Αλυζίας οι περισσότεροι υπάλληλοι, προσωρινοί και μόνιμοι φαίνεται να εργάζονται 2-3 ώρες τη μέρα και μετά ή θα πάνε σπίτι τους ή θα κάθονται στα καφενεία και θα πληρώνονται για οχτάωρο. Ας ευχηθούμε να αρχίσουν να μπαίνουν τα πράγματα σε κάποια σειρά επιτέλους με πειθαρχία και εργατικότητα και όχι κοροϊδία μπροστα στα μάτια μας. Οι υπέυθυνοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους , να επιβληθούν εκεί που πρέπει και να αφήσουν τη διπλωματία απέναντι σε όλους μας. Μας έχει κουράσει. Δε θέλουμε να άλλο 'Γλύψιμο". 'Εργα θελουμε να δουμε και δε βλέπουμε.


    ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ Τ.Κ. ΚΑΝΔΗΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ αναγνώστη στείλε το σχόλιο σου επώνυμα, μιας και κατηγορείς με ονόματα (φωτογραφίζεις) πρόσωπα, να πάρεις και την ευθύνη αυτών που λες. Σε αυτή τη περίπτωση θα βάλουμε το σχόλιο σου και θα πάρεις εσύ την ευθύνη και όχι εμείς όπως πολύ «έξυπνα» επιδιώκεις.

    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε-η από την Κανδήλα, ¨θάβεις¨ τους υπαλλήλους του πρώην Δήμου Αλυζίας προσωρινούς και μόνιμους, εγώ θα τονίσω ένα πράγμα: πήγα στον πρώην Δήμο Αλυζίας (πριν τον Καλλικράτη) στις 7 το πρωί και ήταν υπάλληλοι εκεί (ονόματα δεν λέω για ευνόητους λόγους) και εξυπηρετήθηκα με τον καλύτερο τρόπο.
    Όταν θέλουμε να κατηγορήσουμε , να διαχωρίζουμε κάποια πράγματα, καλό θα είναι να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
    Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει Δημόσιο στην Ελλάδα, 'ομως πιστεύω ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις.

    ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΠΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τελικα ειδαμε και που απασχοληθηκαν τα πενταμηνα. ακριβωσ στη θεση τουσ .μπραβο στα παιδια υποχρεωτικής εκπαιδευσης γενικων καθηκοντων που καταλαβαν εγκαιρως οτι θα αναλάβουν θεσεισ γραφείου, δηλαδή τίποτα, θα κάθονται μπορεί και να μην πηγαίνουν.
    αλίμονο στους πανεπιστημιου που νόμισαν οτι θα αναλάβουν γενικά καθήκοντα και δεν έκαναν καθολου αιτησεισ.δεν προκειται ποτε να παμε μπροστα.γι αυτο φτασαμε εδω που φτασαμε.....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φιλη 2:19 δεν εισαι ενημερωμενη. των γενικων καθηκοντων υποχρεωτικης εκπαιδευσης δεν πηραν γραφεια. πηγαινε στο δημαρχειο να ρωτησεις. για του λογου το αληθες προχτες η ομαδα του Μυτικα καθαρισε τη παραλια στα περιβολια, χτες παλι καθαριζαν και σημερα το ιδιο. αφησε λοιπον τις κακιες και τις μικροτητες. αν εσυ δεν μπηκες στο προγραμμα που εγινε μεσω ασεπ μην κακιζεις αυτους που μπηκαν. δεν σου φταιν τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.