Πρόβλημα πάλι με το νερό στο Δήμο Ξηρομέρου σύμφωνα με τον ανεξάρτητο σύμβουλο Αναστάσιο Κατσιπάνο. Αποκαλυπτικό έγγραφο δείχνει το πρόβλημα.


Αντικρούει με νέα στοιχεία ο δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Κατσιπάνος τις δηλώσεις της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου πως το πρόβλημα με το νερό λύθηκε! Νέο έγγραφο δείχνει πως το πρόβλημα στο νερό συνεχίζει να υφίσταται.
Νέο έγγραφο ντοκουμέντο μας έστειλε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Κατσιπάνος από το οποίο προκύπτει πως το νερό στο Δήμο Ξηρομέρου συνεχίζει να είναι ακατάλληλο. 
Εδώ να επισημάνουμε ότι παρά του ότι η δημοτική αρχή από τα μέσα Απριλίου προσπάθησε αφού τοποθέτησε αυτόματους χλωριωτές, καθάρισε όλες τις δεξαμενές και κάνει τακτικές μετρήσεις δυστυχώς το πρόβλημα ακαταλληλότητας του νερού παραμένει αφού δεν προέβει σε συστηματική, οργανωμένη και επιστημονικά πλαισιωμένη λήψη μέτρων.
Είναι δυνατόν πέντε μήνες μετά την γνωστοποίηση του προβλήματος με την κατάσταση των νερών, στην πόλη του Αστακού, που συγκεντρώνει λόγω της θάλασσας πολύ κόσμο τον Αύγουστο η Δημοτική Αρχή του Ξηρομέρου να ολιγωρεί για να μην μιλήσουμε για αδιαφορία στο θέμα του νερού; Είναι δυνατόν να «παίζει» με την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών;
Σύμφωνα με το έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, αρ. πρωτ: 186116/5/5152/22-9-2012 (πριν λίγες ημέρες) με παραλήπτη το ειρηνοδικείο Ξηρομέρου, προκύπτει ότι:
«Σε ενημέρωση προκαταρκτικής εξέτασης σας γνωρίζουμε ότι σε συνέχεια ενεργειών μας και μετά την ολοκλήρωση τόσο των δειγματοληψιών και της υγειονομικής αναγνώρισης στις οποίες προέβει η υπηρεσία μας εκ νέου στα πλαίσια του δυνατού εφόσον δεν υπάρχει χαρτογράφηση των δικτύων, όσο και της διερεύνησης των στοιχείων που διαθέτει ο δήμος Ξηρόμερου σας γνωρίζουμε ότι:
-Τα δείγματα νερού των δικτύων στις περιοχές ΔΚ Αστακού, ΤΚ Προδρόμου, Μαχαιράς, Αγραμπέλων, Βάρνακα, Παναγούλας, Αρχοντοχωρίου, Φυτειών, παρουσίασαν σημαντική αύξηση των δεικτών κοπρανώδους επιβάρυνσης-μικροβιολογικών παραμέτρων- που δημιουργούν υποψίες για κακό χειρισμό των δικτύων, επιβάρυνση της πηγής υδροληψίας λόγω καλοκαιρινών συνθηκών και έλλειψη μέτρων βελτίωσης.
-Τα δείγματα νερού των δικτύων ΤΚ Χρυσοβίτσας, Μπαμπίνης, Μύτικα, Βάρνακα, Κανδήλας, Παπαδάτου, Ρίβιο, παρουσιάζουν ελάχιστη μεταβολή στα πλαίσια της μικρής επιβάρυνσης που θα αντιμετωπίζονταν αν εφαρμόζονταν σωστή και επιτηρούμενη χλωρίωση.
-Τα δείγματα νερού των ΤΚ Αγίου Στεφάνου, Κουβαρά, Στρογγυλοβουνίου, Πηγαδιών, Παλαιομάνινας, Σκουρτού, Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο, κρίνονται κανονικά για τις παραμέτρους που ελέγχθησαν.
Από τα διαπιστούμενα στα δείγματα και σε διερεύνηση μας επί πιθανού αρχείου ενεργειών του Δήμου (επιδείχθηκε απόφαση δημοτικού συμβουλίου-προμήθεια χλωριωτών, αρ 12821/19-9-2012 έγγραφο δήμου, οι από 30-4-2012 και 14-5-2012 αναλύσεις της «ΒΙΟΑΝΑΛΥΣΗ»), καθώς και από την κάτω του επιθυμητού ορίου μερική ανίχνευση από την υπηρεσία μας υπολειμματικού και ολικού χλωρίου σε επιτόπιες μετρήσεις, κυρίως στις μικρού πληθυσμού περιοχές χωρίς μικροβιακή επιβάρυνση των δειγμάτων, συμπεραίνουμε ότι η δημοτικά αρχή παρότι προσπάθησε κάποια, δεν προέβει σε συστηματική, οργανωμένη και επιστημονικά πλαισιωμένη λήψη μέτρων ως απαιτείται από τη νομοθεσία και την επιστήμη.
Από τη διερεύνηση του θέματος προκύπτει ότι δεν εφαρμόζεται η ΚΥΑΥ2/2600/2001 ως τροποποιήθηκε με την ΔΥ Γ2/ΤΤΙ 38295/20007 και ο Δήμος Ξηρομέρου δεν παρέχει ασφαλές νερό στους δημότες του, ιδιαίτερα για το ΔΚ Αστακού που είχε αυξημένο πληθυσμό το καλοκαίρι με αυξημένες απαιτήσεις».
Είναι προφανές ότι η τοπική Ξηρομερίτικη κοινωνία βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση. Πολλοί κάτοικοι αναρωτιούνται για τις συνέπειες που ενδεχομένως θα έχει στην υγεία τους η μέχρι τώρα χρήση του νερού. Η άγνοια για το ποιες είναι οι πιθανές αρνητικές συνέπειες επιτείνουν τη αγωνία τους….
Δείτε ολόκληρο το έγγραφο:



4 σχόλια:

  1. ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ.Τελικά το καλοκαίρι που μας είχαν αφήσει χωρίς νερό ήξεραν τι έκαναν.Προστάτευαν την δημόσια υγεία αφού το (υποτιθέμενο) χλωριωμένο πόσιμο νερό που μας χορηγούσαν,όταν και όσο περίσσευε, "σημείωσε σημαντική αύξηση των δεικτών κοπρανώδους επιβάρυνσης".Να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, που ακύρωσαν τον κόπο δεκάδων υπαλλήλων, προέδρων τοπικών συμβουλίων, πολιτών, κλπ, που προσπάθησαν να λειτουργήσουν τα δίκτυα ύδρευσης, πλην όμως μας πρόδωσαν όλους μαζί, αφού "η δημοτική αρχή παρότι προσπάθησε,δεν προέβη σε συστηματική, οργανωμένη και επιστημονικά πλαισιωμένη λήψη μέτρων ως απαιτείται από την νομοθεσία και την επιστήμη" και το νερό που τελικά έφτασε στην βρύση μας ήταν φουλ στο σκατό.Να τους πούμε επίσης ότι θα τους θυμηθούμε και στις επόμενες εκλογές.Να τους πούμε ακόμα, ότι δεν ξεχνάμε τις πράξεις και τις παραλείψεις τους,πρόσφατες και παλαιότερες,είτε αφορούν τις πολυήμερες διακοπές νερού,είτε την ποιότητα του,είτε την ολιγωρία που επέδειξαν, στις παρατυπίες υπαλλήλου, ως προς την είσπραξη και απόδοση στα ταμεία του Δήμου,των χρημάτων που προέρχονταν από την κατανάλωση του νερού και τόσα άλλα!!!Τέλος να επισημάνουμε ότι η δικαιοσύνη,εφόσον από ότι αντιλαμβάνομαι, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση,να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πράξει τα νόμιμα. Γιατί οι αιρετοί μας άρχοντες, μας απέδειξαν τελικά, ότι είτε δεν θέλουν,είτε δεν μπορούν, να ανταποκριθούν στο έργο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ, ΤΟΝ ΚΡΙΤΗ, Η ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΣΕ ΠΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ? ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΕΞΩ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΑΠΕΞΩ ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ......ΟΠΩΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Π.Α.Ν.Η.Γ.Υ.Ρ.Ι.Κ.Α ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Κ.Α.Ι ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συντοπίτη και φίλε 4:12 μ.μ.,αντιλαμβάνομαι ότι τίποτα δεν είναι εύκολο και σε καμία περίπτωση δεν το υπονόησα,ούτε καν καταφέρθηκα εναντίον του κ.δημάρχου σε προσωπικό επίπεδο,από τον οποίο περιμέναμε,με την εμπειρία ζωής και επιχειρηματικότητας που έχει,αυτού του είδους τα προβλήματα,να τα επιλύει για πλάκα.Αν διάβαζες λίγο προσεκτικότερα θα έβλεπες τα σημεία "δεν ξεχνάμε τις πράξεις και τις παραλείψεις τους , πρόσφατες και παλαιότερες" δηλαδή όλων των αιρετών αρχόντων που ευθύνονται για αυτές τις πρόσφατες και παλαιότερες καταστάσεις,απλά και ως γνωστόν, οι παλαιότεροι έχουν ήδη "τιμωρηθεί",πολιτικά, με την αρνητική ψήφο του λαού.Εσύ πιστεύεις ότι δεν ευθύνεται κανένας για όλα αυτά;To γεγονός ότι το νερό που πλενόμαστε,που πλένουμε τα τρόφιμα μας,που πολλοί ίσως να πίνουν,έχει επιβάρυνση κοπράνων αντί να είναι σωστά χλωριωμένο,δεν είναι τίποτα!!!!!Τι θέλεις λοιπόν,να πίνουν και να πλένονται τα παιδιά μας με αυτό το νερό και να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε;Ο Σαμαράς από οπαδούς έχει πολλούς και ανθρώπους που του ετοιμάζουν την επόμενη εκλογή,όπως η περίπτωσή σου, επίσης έχει.Από συμβούλους που θα τον βοηθάνε, στο δύσκολο πράγματι έργο του δημάρχου,έχει ανάγκη.Εγώ να ξέρεις δεν δηλώνω συμμετοχή,αν εσύ ενδιαφέρεσαι,ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.Για να σου λύσω και την απορία,δεν είμαι ούτε εισαγγελέας,ούτε δικαστής,ούτε της σχολής της μαύρης κριτικής.Είμαι πατέρας, που ενδιαφέρεται για το μέλλον των παιδιών του,να ζούνε σε ένα καλύτερο και ποιοτικότερο δήμο Ξηρομέρου,που θα λειτουργούν σωστά οι υπηρεσίες του,που θα έχει πόσιμο, καλό και άφθονο νερό,με δήμαρχο το Σαμαρά αν το αξίζει η και χωρίς αυτόν σε αντίθετη περίπτωση!!!!Δηλαδή για να στο αναλύσω και να μην έχεις πάλι απορίες,να τον ξαναψηφίσουμε τον Σαμαρά, όχι όμως επειδή το λες εσύ, αλλά επειδή μας επιλύει τέτοιου είδους προβλήματα.Αυτή είναι η άποψή μου και απάντησε μου που διαφωνείς;;;;;

      Διαγραφή
  3. Πρόεδρε του Μύτικα κάνε κατι πριν ειναι αργά...ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΛΩΡΙΟ.Ελεος!!!!το στομάχι μας δεν το αντέχει.τα κηπευτικά μας.σκέψου οτι εχουμε κρίσηηηηηηηηηηηηηηη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.