Όχι Ρεπούσ(τ)η!


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.
Συνταγματάρχης ε.α.-Πολιτευτής Ν.Δ.

Από τη μόνιμη συνεργασία μου με την εφημερίδα ΄΄Γεγονός΄΄/Στήλη ΄΄Αθιβολές΄΄.
΄΄Αναστοχάζομαι΄΄ τι είναι ετούτοι οι ταγοί που ηγούνται και δείχνουν το δρόμο; Οι βουλευτές είναι εκλεκτοί, είναι διακεκριμένα πρόσωπα, τα οποία πέρασαν απ τη κρισάρα πρώτον του κόμματος κι ύστερα του λαού στις εκλογές. Επιλέχτηκαν από τα θινκ τανκς (χα –χα) των κομμάτων κι από τους ψηφοφόρους. Επιτελεία έτρεξαν γι αυτούς, ιδεαλιστικά όχι συμφεροντολογικά, ο τύπος διείδε τις ικανότητες τους και τους πρόβαλε, άνευ ανταλλαγμάτων, σε περισπούδαστες εκπομπές με τηλεστάρ και πολιτικούς αναλυτές.
Κι ύστερα ο καλά πληροφορημένος λαός επέλεξε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τις ικανότητες των υποψηφίων κι έστειλε στη βουλή τη Ρεπούση, 1.629 σταυροί, αρκούσαν, τον Παναγιώταρο με 12.000, τον Κυριάκο Μητσοτάκη 25.000, τον Βαρβιτσιώτη 20.000 και πολλούς άλλους. Θα μπορούσα να γίνω πιο συγκεκριμένος. Και στο νομό μας. Δεν θα το κάνω όμως για να μη μου προσάψουν κίνητρα πικρίας και φθόνου, αφού για ένα μήνα υπήρξα κι εγώ υποψήφιος. Εν πάση περιπτώσει αυτούς έστειλε στη βουλή ο λαός, αυτούς ας λουστεί τώρα. Γιατί θα πρέπει κάποτε να καταλάβει ότι τον κυβερνάν κατά κανόνα, αυτοί που με τη ψήφο του στέλνει στη βουλή.
Η κυρία Ρεπούση, ανένταχτη αριστερή κατά βάση, οργανωμένη στον Ρήγα Φεραίο στα νιάτα της, υπαρχηγός του αείμνηστου Μιχάλη Παπαγιανάκη σε διάφορες κινήσεις και φόρα, εντάχτηκε στη ΔΗΜΑΡ, αφού είχε απασχολήσει το πανελλήνιο με τη δική της εκδοχή της ιστορίας.
Η περίπτωση Ρεπούση δεν είναι τυχαία. Δεν είναι κάποια αμόρφωτη κατίνα ή κάποια Έλενα Ράπτη ή Εύα Καϊλή. Έχει διδακτορικό στην Ιστορία από τη Σορβόνη και είναι χρόνια εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κατά συνέπεια, έχει γνώση αυτών των οποίων λέει. Οι ισχυρισμοί της ότι δεν έγινε καταστροφή της Σμύρνης, αλλά συνωστισμός στη προκυμαία του λιμανιού κι εξ αυτού τα θύματα, συμπίπτει με τις θέσεις που αναπτύσσονται στη τετράτομη ιστορία που είχε γραφτεί από Τούρκους και Κροάτες και χρηματοδοτηθεί από τον γνωστό Τζωρτζ Σόρος. Αυτοί όλοι δεν είχαν διαβάσει ούτε για το κάψιμο της πόλης ούτε για τις σφαγές του τουρκικού στρατού. Αργότερα ασχολήθηκε με τον εκκλησιασμό των μαθητών, τη προσευχή στα σχολεία, λέγοντας ότι πρέπει να καταργηθούν. Δηλαδή ενοχλείται από τη χριστιανική θρησκεία.
Τι να κάνουμε τώρα, ν αλλάξουμε για να της κάνουμε το χατίρι; Είναι γνωστό ότι οι αριστεροί δεν είχαν και πολλά – πολλά με τη θρησκεία. Όμως πως εξηγείται, το ότι ο Αλέξης σπεύδει να πάρει την ευλογία του οικουμενικού πατριάρχη; Ε αφού κάνουμε πρόβες για πρωθυπουργοί, να μη κλείσουμε το μάτι και στους πιστούς; ΄΄Ουαί υμήν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές΄΄.
Συνεχίζοντας η ιστορικός, εκπαιδευτικός και βουλευτής Ρεπούση ασχολήθηκε εσχάτως με τις εθνικές εορτές λέγοντας ότι πρέπει να καταργηθούν, χαρακτηρίζοντας και την αναπαράσταση της εξόδου του Μεσολογγίου σαν κιτς εκδήλωση. Συμφωνούμε κυρία Ρεπούση μας να τις καταργήσουμε, μαζί και το ελληνικό έθνος. Ζήτω ο διεθνισμός. Πάντως κυρία μου να σας υπογράψω κάτι; ΄΄ Όσον ούπω΄΄ θα καταργηθείτε και δεν θα σας ξαναδούμε στη πολιτική σκηνή με τις αλλοπρόσαλλες ιδέες σας...
Και βγαίνει ο Παναγιώταρος και χαρακτηρίζει τον Σκορτσιανίτη μη Έλληνα γιατί λέει δεν είναι καθαρός, η μάνα του είναι Αφρικανή. Και δε μου λες Παναγιώταρε αν η μάνα του ήταν Γερμανίδα φαντάζομαι θα σου έκανε; Η Αρεία φυλή. Οποία κατάντια , αυτός ο τύπος βουλευτής; Και ναταν μόνον αυτός; Ποιόν να πιάσεις και ποιόν να αφήσεις. Γελοίοι, ψώνια και διαπλεκόμενοι. Φυσικά όχι όλοι. Όμως κι οι λίγοι σοβαροί και ικανοί χάνονται μέσα στους ηλίθιους, τους ανίκανους και τους αριβίστες. Και δεν εξαιρώ κανένα κόμμα. Νομίζω ότι είμαι σαφής. Άλλωστε φαίνεται ότι ο κύκλος των σημερινών κομμάτων κλείνει. Θα τολμήσω μια πρόβλεψη και θα δούμε αν έτσι εξελιχθούν τα πράγματα. Άλλωστε τα γραπτά μένουν. Η κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά δεν θα προχωρήσει πολύ. Σε έξι μήνες, σε ένα χρόνο θα πέσει.
Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται, η ΔΗΜΑΡ είναι θέμα λίγου χρόνου να αποχωρήσει, συνεπώς με 120 δεν κυβερνάς. Θα έλθει μετά ο σωτήρας Αλέξης Τσιπρας, ο οποίος ομοίως θα κρατήσει έξι μήνες, ένα χρόνο; Θα διαλυθεί και ότι θα έχει απομείνει όρθιο. Κι ύστερα; Το ύστερα δεν μπορώ να το προβλέψω, εκτιμήσεις κάνω. Ας παραμείνουμε πάντως ψύχραιμοι. Έχουμε βγάλει και τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς. Δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα νεκροθάφτη!
Προς το παρόν ένα θέλω να φωνάξω: ΄΄Οχι Ρεπούσ(τ)η μου, που μπλέξαμε μ' αυτά τα νούμερα!΄΄

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.