Διαμαρτυρία των κατοίκων της Δ.Ε. Αλυζίας για την ανύπαρκτη αστυνόμευση.


ΑΛΥΖΙΑ 11/12/2012 

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ 
ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 
Κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΠΡΟΕΔΡΟ Δ. Σ. ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΟΥΝΑΣ 
Κύριε Υπουργέ.
Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρόμαστε για την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στις τοπικές κοινότητες (Κανδήλα, Μύτικας, Παναγούλα, Αρχοντοχώρι, Βάρνακας) της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας, του Δήμου Ξηρομέρου.
Συγκεκριμένα τα τελευταία δύο χρόνια έχει σημειωθεί τεράστια έξαρση διαρρήξεων σε οικίες, (κύριες και παραθεριστικές) και σε καταστήματα. Επίσης ζωοκλοπές, παράνομη υλοτομία, εγκληματικές ενέργειες κατά συμπολιτών μας, διακίνηση παράνομων ουσιών, λαθρομετανάστευση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε εδώ ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι διαρρήξεις στον Μύτικα και την Κανδήλα ήταν σχεδόν σε ημερήσια διάταξη!!! Τόσο πολύ που οι κάτοικοι «στοιχημάτιζαν» ποια οικία θα είναι ο επόμενος στόχος!!!!
Επίσης αιματηρές ληστείες με κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών όπως: δύο φορές κατά της αγροτικής τράπεζας Μύτικα, δύο φορές κατά του ιδιοκτήτη ΠΡΟΠΟ στην Κανδήλα, κατά του ταχυδρομικού διανομέα Αρχοντοχωρίου κ.λ.π.
Αρκεί να ανατρέξετε στα δελτία τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Ακαρνανίας για αν διαπιστώσετε όσα αναφέρονται παραπάνω.
Επακόλουθο της κατάστασης αυτής είναι οι κάτοικοι των χωριών της Αλυζίας να βιώνουν μία συνεχή κατάσταση ανασφάλειας, φόβου και εγκατάλειψης, διότι, σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού είναι ανέφικτη η άμεση ανταπόκριση της αστυνομίας καθώς οι αστυνομικοί υποχρεώνονται να καλύπτουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις από τα αστυνομικά τμήματα Βόνιτσας, Κατούνας ακόμη και του Αγρινίου γεγονός που δεν επιτρέπει την έγκαιρη και άμεση παρέμβαση τους και κατ΄ επέκταση την επαρκή φύλαξη και προστασία των κατοίκων.
Κύριε Υπουργέ.
Πάρτε άμεσα μέτρα για την στελέχωση του αστυνομικού τμήματος Μύτικα που είναι ανενεργό με αποτέλεσμα την κυριαρχία της παρανομίας και της παραβατικότητας.
Κύριε Υπουργέ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ. 


ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ 
ΚΑΝΔΗΛΑΣ: ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ 
ΜΥΤΙΚΑ: ΤΖΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
ΒΑΡΝΑΚΑ: ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 
ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ: ΛΙΟΝΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ: ΛΙΑΓΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.