Βενετία μεγάλο κομμάτι στο Μύτικα. Το νερό έχει κάνει απροσπέλαστους τους δρόμους.


Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, έχουν μετατρέψει το κομμάτι του Μύτικα πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου σε πραγματική λίμνη. Η απουσία υποδομών ώστε να φεύγουν τα όμβρια ύδατα έχει κάνει τη συγκεκριμένη περιοχή πραγματικά απροσπέλαστη για πεζούς αλλά και για αυτοκίνητα.
Το κακό είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται έστω να ανοίξει ένα αυλάκι, κάτι να κάνει τέλος πάντων να φύγουν τα νερά. Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται λέγοντας ότι αυτή η κατάσταση επικρατεί εκεί σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, απλά τώρα λόγω της πολλής βροχής το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά.


12 σχόλια:

  1. Οι Βενετίες θέλουν και τους ανάλογους Δόγιδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στους περισσότερους δρόμους του Μύτικα υπάρχει αγωγός ομβρίων, εκεί μένουν άνθρωποι άλλου θεού; κρίμα ..... υπομονή όμως δεν είναι πολύ μακριά οι εκλογές, τότε θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το χώρο εμεις τον ζούσαμε απ το 1975 και πριν ΄κάθε Χειώνα. Τον λέγαμε Λίμνη !!! Μάλιστα κι αργότερα ως μαθητές του Γυμνασίου που στεγάζονταν τότε δίπλα απ το Δημοτικό Σχολείο ( οικία Βουλιέρη ; )τον βλέπαμε καθημερινά σε κατάσταση λιμνάζουσα και να κολυμπούν μέσα Χήνες και Πάπιες ,ακριβώς εκείστο πέρκινγκ του αυλειου χώρου του Σχολείου και στη πλατεία , ναι εκει στο χώρο που γίνονται οι εκδηλωσεις καθε καλοκαιρι . Και οι παλιότεροι φυσικα τα θυμούνται πολύ καλύτερα. Η φύση εκδικείται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λιμνη λεγαμε την σημερινη πλατεια νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα κι εγω αγαπητε κ.9.59μ.μ το αυτό δεν λέω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χωρος που απεικονιζουν οι φωτογραφιες δεν ειναι η γνωστη σε μας "Λιμνη" αλλα η περιοχη πισω απο το Αΐ Νικολα.

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Φίλε μου γιατί λες ¨καμία σχέση¨ ; Έχει δίκιο ο φίλος 10:41. Κοίταξε καλύτερα τις φωτογραφίες, είναι από τον δρόμο πίσω από την εκκλησία προς το σούπερ μάρκετ του Λιότου και κάθετα του δρόμου πίσω από τον Μπάκα.
      Πάντως δεν είναι πρωτοφανή εικόνα, κάθε φορά που βρέχει το ίδιο συμβαίνει.
      Κακή κατασκευή, δεν προέβλεψαν την απορροή των ομβρίων, έχουν κλειστεί και όλες οι σούδες γύρω - γύρω από τα νέα σπίτια που οικοδομήθηκαν και κάθε φορά βλέπουμε την ίιδια εικόνα.

      Διαγραφή
  7. Μη μαλωνετε βρε παιδια που ηταν λίμνη στο Μύτικα ..αφου ο χώρος απ τον 2ο παράλληλο του κεντρικου δρόμου και ο αριστερά προς τον κάμπο , πριν 35 χρόνια όταν "ψιχάλιζε" ήταν βαλτοτοπος και ΟΛΑ τα σπίτια περικλύωνταν για αρκετο χρόνο με νερό και π.χ οι Χατζαραίοι για να πάνε σπίτι τους απ το παζάρι, πήγαιναν απ τον κεντρικό δρόμο ( Σπίθας , Καραφάνταλος , Νοσοκομείο , ευθεία πέρα στα Χατζαρέϊκα ). Ναι Λίμνη λέγονταν ο χωρος του αύλειου του πρωτοϊδρυθέντος Γυμνασίου του Μύτικα ( εκει που ειναι σήμερα η πλατεία με το πάρκινγκ μπρος το Δημοτικό Σχολείο - που εφτιαξαν δίχως οικοδομικη άδεια ). Το πρόβλημα ομως δεν ειναι η ονομασία αλλα οτι σήμερα οι σούδες είναι βουλωμένες και οτι αν κάποια στιγμη αρχίσει να βρέχει όπως εδω και 40 χρόνια , σίγουρα τα νερα θα υπάρχουν μέσα στα κήπια και τις αυλές . Η ουσία είναι μία . Ενα εργο που εχει γίνει για τα όμβρια ύδατα στον σημερινό νεόδμητο Μύτικα ωστε να φευγουν τα νερα προς τις διεξόδους της θάλασσας, σήμερα το εργο έχει πάθει " εμφραγμα " και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα , ενω "πεταχτήκανε" και τοσα χρήματα στην εποχή των παχέων αγελάδων !!! Τα άλλα είναι ανευ ουσίας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτα ειναι αποτελεσμα των ΣΩΤΗΡΩΝ που κυβερνησαν μεταπολιτευτικα τον μυτικα.
    Αρπακολα χωρις σχεδιο αλλα στο ποδι και οτι βλεπαμε , Δρομοι ανοιχτηκαν,σουδες καταργηθηκαν χωρις να γινει αποχετευση, δημόσια κτιρια χτιστικαν χωρις αδεια
    π.χ. ενα βραδυ που εβρεχε βρεθηκα στο κεντρο του χωριου και στο σοκακι του Κατραβα και φωτη παπανικολα ειχε πλυμηρισει γιατι οταν εφτιαξαν στη παραλια το μουραγιο αφησαν μια μικρη τρυπα να φευγουν τα νερα στη θαλασσα και τη καλυψαν με δυχτι να μη βουλωνει. Ομως βουλωσε γιατι στο δυχτι πηγαν και σορευτικαν φυλα,ναυλον σακουλες και σκουπιδια.
    Αυτο ειναι ενα παραδειγμα ανευθυνοτητας των λεγομενων αρμοδιων και εχει γινει παντου απο τη λεγομενη λιμνη, δρομο του σχολειου ως τον αι νικολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. k κουμανδρακη εδω ειναι το προβλημα χρονια στο κεντρο του μυτικα διπλα απο το σουπερ μαρκετ και οχι δυο γεφυρακια στην παραλιατου μυτικα που κουτσα σραβα περνανε τα αυτοκινητα.Λυστε το προβλημα που με την πρωτη ψιχαλα γινεται λιμνη ο μυτικας κΙ ΜΗΝ ΜΑς ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΤΡΟΠΗ,,,,,εΡΧΟΝΤΕ ΕΚΛΟΓΕς ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟς,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.