Γ. Λύτρας: «Προχειρότητα απ' τη δημοτική αρχή για σοβαρά θέματα».


Παρελήφθη μελέτη, την οποία υπέγραφε μελετητής που δεν διέθετε το απαιτούμενο πτυχίο.
Χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και της παραλίας Αστακού από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου, όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Λύτρας.
Η μελέτη αυτή αφορά στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου και της παραλίας με χρηματοδότηση από το λεγόμενο «πράσινο ταμείο», η οποία περιλαμβάνει πλακοστρώσεις, δεντροφυτεύσεις, φωτισμό και όλα όσα απαιτούνται για να αλλάξει η αισθητική εικόνα της πόλης. Ωστόσο, όμως, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην ενταχθεί το έργο, καθώς η μελέτη είναι υπογεγραμμένη από ένα μελετητή που δεν είναι κάτοχος ανάλογου βαθμού πτυχίου. Το θέμα αυτό συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και αποφασίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία, ακόμα και συμβούλων της αντιπολίτευσης προκειμένου να μην χαθούν οι προθεσμίες υποβολής της πρότασης.
Στην τελευταία συνεδρίαση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Λύτρας κατέθεσε ερώτηση για την πορεία ένταξης της πρότασης για να πάρει την απάντηση ότι αυτή δεν μπορεί προς το παρόν να ενταχθεί εξαιτίας του προβλήματος με το πτυχίο του μελετητή. Μάλιστα η Αντιδήμαρχος Ν. Κουμανδράκη είπε ότι ο Δήμος βρίσκεται στην αναζήτηση μελετητή που να έχει το δικαίωμα υπογραφής, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.
Η δε αντιπολίτευση ζήτησε ενημέρωση για το αν έχει πληρωθεί ο μελετητής, χωρίς να πάρει μέχρι στιγμής απάντηση, όπως υποστηρίζει ο κ. Λύτρας, πράγμα που κατά τον ίδιο είναι σοβαρό «διότι δεν μπορεί ο Δήμος να δαπανά χρήματα για μια μελέτη που ουσιαστικά δεν του είναι χρήσιμη». Ο φόβος που εκφράζεται τώρα είναι αν θα προλάβει ο Δήμος να βρει άλλο μελετητή και να καταθέσει πρόταση εντός των πολύ στενών χρονικών ορίων που θα είναι ανοιχτό ακόμα το πρόγραμμα.
Ανακρίβειες και στη μελέτη του πενταετούς.
Ταυτόχρονα το ίδιο μελετητικό γραφείο έχει εκπονήσει και τη μελέτη του πενταετούς σχεδίου ανάπτυξης του Δήμου Ξηρομέρου, η οποία περιλαμβάνει ανακρίβειες και λανθασμένες τοποθετήσεις. Για παράδειγμα, στο θέμα της υγείας αναφέρει ότι οι κάτοικοι του Δήμου Ξηρομέρου εξυπηρετούνται από τα Νοσοκομεία Λευκάδας και Πρέβεζας και ο Αστακός από το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας. Αυτό κατά τον κ. Λύτρα δείχνει ότι ο μελετητής δεν έκανε τον κόπο να αλλάξει ούτε καν τα στοιχεία από τα πρωτότυπα που ενδεχομένως χρησιμοποίησε ως μπούσουλα από άλλους Δήμους. Δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι ο Αστακός διαθέτει δικό του Κέντρο Υγείας, όπως επίσης και ο Μύτικας, και ότι οι κάτοικοι του Δήμου ευρύτερα εξυπηρετούνται από τα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου.
Όλα αυτά, όπως υπογράμμισε ο κ. Λύτρας μιλώντας στο AIXMΗ Radio, δείχνουν την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή τα θέματα του Δήμου, αφού και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν χωρίς να έχουν διαβάσει το πενταετές σχέδιο ανάπτυξης. Η μειοψηφία είχε ζητήσει να μην παραληφθεί μια τέτοια μελέτη κάνοντας τις σχετικές παρατηρήσεις όμως η πλειοψηφία είχε άλλη άποψη.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.