Ήττα για τον Αλυζιακό μέσα στη Στάνου και δυστυχώς η άνοδος χάθηκε. Δεν πειράζει, έτσι είναι το ποδόσφαιρο.


Η ομάδα του Αλυζιακού πήγε μέσα στη Στάνου τελευταία αγωνιστική, με μόνο στόχο να διεκδικήσει την νίκη και ταυτόχρονα την άνοδο στην Α' κατηγορία. Οι παίκτες και ο προπονητής το πίστευαν, η διοίκηση το ήθελε. Δυστυχώς όμως η ομάδα μας είχε ένα μεγάλο αντίπαλο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που στο ποδόσφαιρο μετράει πάρα πολύ. Τύχη, πραγματικά στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μύτικα μπήκε με πάθος και κυνήγησε το γκολ, αλλά όπως είχε πει και ένας μεγάλος προπονητής παλαιότερα, η μπάλα είναι πόρνη. Πέντε ευκαιρίες, με τις τρεις να χαρακτηρίζονται όπως λέμε κλασσικές, αλλά η μπάλα έκανε τα δικά της. Η ομάδα της Στάνου απείλησε μόλις μια φορά με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ, όπου η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ίδια εικόνα. Ο Αλυζιακός να έχει στριμώξει την ομάδα της Στάνου, αλλά να μην μπορεί να μετουσιώσει την καθολική υπεροχή του σε ένα γκολ. Αποκορύφωμα το δοκάρι  μετά από κεφαλιά του Γιάννη Παπανικόλα. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η ομάδα μας ανοίχτηκε κυνηγώντας το γκολ με αποτέλεσμα πλέον να έχουν δημιουργηθεί πολλοί κενοί χώροι στα μετόπισθεν.
Η κακή τύχη της ομάδος μας ολοκληρώθηκε στο 90ο λεπτό περίπου, όταν και δέχτηκε το γκολ. Είπαμε είναι κάτι μέρες στο ποδόσφαιρο που παίζεις καλά, κάνεις ευκαιρίες, έχεις περιορίσει τον αντίπαλο σε παθητικό ρόλο και στο τέλος βρίσκεσαι και να χάνεις. Αυτή είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου που το έχει κάνει τόσο δημοφιλές σε όλο το κόσμο. Άπειρα παραδείγματα αγώνων με τη μία ομάδα να βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση και να μην μπορεί να σκοράρει και την άλλη που αμύνεται να παίρνει στο τέλος και την νίκη.
Εμείς σε ένα επίλογο του πρωταθλήματος θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους πλαισιώνουν την ομάδα. Σε όλους τους παίκτες, τον προπονητή και φίλο Γιάννη Λιάκα, στον Πρόεδρο και φίλο Θοδωρή Λιβιτσάνη και σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Αλυζιακού.
Περαστικά στον ποδοσφαιριστή Κατσαμπίρη και καλή ανάρρωση από το σοβαρό τραυματισμό του και το χειρουργείο που έκανε. Είναι αλήθεια ότι έλειψε πολύ στην ομάδα τα τελευταία κρίσιμα ματς.
Η ομάδα έκανε ένα καλό πρωτάθλημα. Τα 61 γκολ που πέτυχε (2η καλύτερη επίθεση) και τα 34 γκολ που δέχτηκε (4η καλύτερη άμυνα) φανερώνουν την ποιότητα αυτής της ομάδας, η οποία σε όποιο γήπεδο πήγαινε να παίξει, έβαζε την μπάλα κάτω και έπαιζε όμορφο επιθετικό ποδόσφαιρο, προσπαθούσε να δημιουργήσει παιχνίδι και όχι να καταστρέψει. Κατά γενική ομολογία μετά το Λουτρό, ο Αλυζιακός έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Η άνοδος χάθηκε στη μικρή κοιλιά που έκανε η ομάδα λίγο πριν και μετά  τις γιορτές των Χριστουγέννων. Εμείς είμαστε της άποψης ότι ο στόχος της ανόδου πρέπει να υπάρχει και του χρόνου, γιατί η ομάδα έχει την ποιότητα και τη δυνατότητα να βρίσκεται στην Α' κατηγορία.
Η γνώμη μας είναι ότι η ομάδα πρέπει να συνεχίσει σε αυτό το σωστό δρόμο που βαδίζει και όλοι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το νόημα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι να δίνει ευκαιρίες για άθληση και ψυχαγωγία στα νέα παιδιά της περιοχής και ένα ευχάριστο δίωρο με ωραίο ποδόσφαιρο σε εμάς που πηγαίνουμε στο γήπεδο να παρακολουθήσουμε. Οι στόχοι μπαίνουν για να δίνουν ενδιαφέρον αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Προς τους παίκτες, υγεία, καλή δύναμη και του χρόνου θα σας απολαύσουμε πάλι στο γήπεδο.
Ακολουθούν όλα τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής και η τελική βαθμολογία.

7 σχόλια:

  1. Δεν πείραζει παιδιά, συγχαρητήρια στους παίκτες και στην διοίκηση για την προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Του χρόνου θα ανεβούμε πρώτοι και πρωταθλητές. Ραντεβού του χρόνου. (Πάντως ο Πρόεδρος λέει ότι θα πάει την ομάδα για προετοιμασία στην Επισκοπή. Έχει κλείσει σε μεγάλο προπονητικό κέντρο του νησιού. Μπλόγκερ μπορείς να ελέγξεις αν αληθεύουν οι φήμες?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αληθευει, στον βαθυλιμνιωνα θα τους παει

      Διαγραφή
  3. Μμμμμ, ο Βαθυλιμιώνας θέλει προσοχή. Έχει υγρασία και είναι επικίνδυνος για τραυματισμούς γιατί ο τάπητας είναι λίγο παλιός. Αν θέλουμε να γίνει σωστή δουλειά, εγώ προτείνω Φερμέκολα. Άσε που δεν φοβάσαι να μην παραστρατήσουνε οι παίχτες. Κάτι ακούγεται ότι θα κάνει εκεί προετοιμασία και η Παρί Σεν Ζερμαίν, γιατί φημολογείται ότι το αγοράσανε κι αυτό οι Άραβες. Άντε μπας και βάλουμε καμιά διαφήμιση Qatar Airways.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατι αμα κερδιζε τον αγωνα ο μυτικας θα ανεβαινε κατηγορια΄.-6 βαθμους ειναι απο τον δεφτεροοοοοο. παντως ηταν ποιο σοβαρη ομαδα απο την κανδηλα.και οι ποδοσφεριστες κατεβαιναν στις προπονησεις και οι φιλαθλοι ποιο οργανωμενοι και πολυ ποιο σοβαροι.αυτες οι ομαδες και οι φιλαθλοι γενικα θελουν πρωτα σεμηναρια ηθους και οταν χανουν στην εδρα τους να μαθουν να χειροκροτουν τους αντιπαλους'να σεβοντε τους φιλοξενουμενους φιλαθλους και να μπορεση καποτε να βγει και κανενες ποδοσφαιριστης να προχωρηση σε μεγαλη κατηγορια και να κανει περιφανη και την περιοχη,αυτος ειναι ο σκοπος του ερασιτεχνικου ποδοσφαιρου.και οχι να φωναζουμε στον 15χρονο αμα σε ξαναπερας σπαστ τ ποδαρ να παει σακατμεν στ σπιτ.αυτα τα γραφω για ολες της ερασιτεχνικες ομαδες.επισης δεν θα ηταν ασχημο να υπηρχε μια ομαδα στην περιοχη.αφηνοντας τους εγωισμους συην ακρη ειμαι σιγοθρος μεχρι Γ ΕΘΝΙΚΗ θα πηγαινατε για πλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πριν τον αγώνα ήταν -3 βαθμούς και αν κέρδιζε θα ήταν ισοβαθμία και θα έπαιζε στα μπαράζ ανόδου ο Μύτικας. Μην βλέπεις πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία μετά το παιχνίδι. Γ' Εθνική ε? Δεν είναι κι άσχημα. Θα σου έχω διαρκείας μόνιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χα! χα! χα! μου αρέσει να διαβάζω τέτοια παιδιά, για προπονήσεις στην Επισκοπή κ.λ.π. και όχι βρισιές, κατηγορές και λάσπη ο ένας στον άλλον γιατί κ για ποιόν λόγο χάθηκε η άνοδος του Αλυζιακού. Μπράβο σας, γιατί μπορεί να σας στοίχησε η ήττα αλλά ....... για ακόμη μιά φορά δείξατε το επίπεδό σας.
    Συγχαρητήρια για τις προσπάθειές σας σε όλη την αγωνιστική περίοδο, και του χρόνου καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.