Ενημέρωση σχετικά με την παιδική χαρά στον οικισμό της Παναγούλας στο Μύτικα.


Σε παλαιότερη ανάρτηση μας (δείτε εδώ) σας είχαμε ενημερώσει ότι ο Δήμος εξασφάλισε πόρους από το ΥΠΕΚΑ με την οριστική ένταξη, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015», του έργου «Συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση της διαμόρφωσης και του εξοπλισμού παιδότοπων Δήμου Ξηρομέρου», προϋπολογισμού 244.942,20 € με Φ.Π.Α.
Τις γιορτές του Πάσχα, που πολύς κόσμος βρισκόταν στο Μύτικα, δεχτήκαμε πολλά ερωτήματα και παράπονα σχετικά με την παιδική χαρά στον οικισμό Παναγούλα στο Μύτικα, η οποία πρόσφατα ανακαινίστηκε, αλλά έχει μείνει ημιτελής με το δάπεδο άφτιαχτο με χαλίκια και μεγάλες πέτρες, χωρίς περίφραξη, με ένα παλιό όργανο να βρίσκεται στο χώρο.
Εμείς μάθαμε και σας ενημερώνουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες και η παιδική χαρά θα είναι έτσι όπως πρέπει να είναι, δηλαδή με μοκέτα, σωστή περίφραξη και καθαρή. Ο Δήμος επέλεξε να μην την κλείσει τις ημέρες του Πάσχα, που έχει πολύ κόσμο, για την εκτέλεση των εργασιών αλλά μετά. Έτσι μάθαμε, έτσι σας λέμε.
Επίσης θα θέλαμε να αναδείξουμε ένα θέμα που μας έθεσε Μυτικιώτης αναγνώστης μας που βρέθηκε εδώ αυτές τις ημέρες με την οικογένεια του για τις γιορτές. Την απαράδεκτη κατάσταση μία κολόνα της ΔΕΗ να βρίσκεται καταμεσής στο χώρο της παιδικής χαράς. Μας έστειλε και σχετική φωτογραφία. Λόγοι ασφαλείας αλλά και αισθητικής επιβάλλουν την απομάκρυνση της. Ας το δει λίγο και αυτό το θέμα ο Δήμος.

9 σχόλια:

  1. τα ζωα μου αργα. περιμενετε να φυγει και το καλοκαιρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τεραστιο το ποσο!!
    245 χιλιαδες ευρο! μα απο χρυσαφι θα ειναι αυτα που θα βαλουν?
    Μηπως βρισκομαστε μπροστα σε κατασπαταληση δημοσιου χρηματος κΙ Ο ΣΥΜΠΑΘΗς ΜΠΛΟΓΚΕΡ βλεπει μονο το εργο σαν εργο να γινει και το πανευει καιπροσπερνα το ποσον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα αυτό το λέει μόνο του και το κείμενο που δημοσιεύεται.Το πρόβλημα όμως είναι όχι τόσο το ποσό των 250.000ευρώ , αλλά η ιεράρχηση - αναγκαιότης σοβαρών προβλημάτων που προηγούνται στο Δήμο Ξηρομέρου απο τις όποιες παιδικές χαρές όπως π.χ η υδροδότηση των χωριών του Ξηρομέρου .Υπάρχουν χωριά που διψάνε και πίνουν -αγοράζωντας- με τα μπουγλιά νερό από την ΚΟΡΠΗ. Τι πρέπει φίλοι μου να πρωταθεί ως έργο στο Δήμο Ξηρομέρου: οι παιδικές χαρές ή η ύδρευση ενός ή περισσοτέρων χωριών που διψάνε ; Η κρίσεις δικές σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μη τα βαζουμε ολα σε ενα τσουβαλι αν θελουμε να κανουμε καλοπιστη κριτική. αλλο το ζητημα νερου αλλο το πρασινο ταμειο αλλο το εσπα αλλο τα δημοτικα ανταποδοτικα τελη αλλο αλλο αλλο. μη τρελαθουμε επειδη κατι πρεπει να κριτικαρουμε. ας διαβασουμε απο που ειναι τα χρηματα και για τι σκοπο ειναι και πουθενα αλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ως προς το ζήτημα του νερού ΣΤΟ ΞΗΡΌΜΕΡΟ αγαπητέ 11.15π.μ ποιά είναι η άποψή σας ; θα μας ενδιέφερε πολύ να την ακούσουμε. Εμείς πάντως δεν νιώθουμε άνετα με το να βλέπουμε σχεδόν σε ΟΛΑ τα χωριά του Ξηρομέρου να παίρνουν με τα μπουγλιά νερό απ΄το βυτίο της ΚΟΡΠΗΣ.Τι να την κάνει την παιδική χαρά ένα χωριό όταν δεν έχει π.χ παιδιά στο Δημοτικό και κυρίως δεν πίνει το χωριό του νερό άφθονο και υγιεινό. Και μην τα εκλαμβάνετε ΟΛΑ ως κριτική στην δημοτική αρχή... Ελεος πιά! Απλά λέμε την άποψή μας και τίποτα άλλο. Δεν έχουμε χρόνο να κρίνουμε τα έργα της δημοτικής αρχής . Θα την κρίνουμε μία και καλή στις επερχόμενες εκλογές τον Ιούνιο του 2014. Απλά να σας πω , τι θέλω να πώ. Προσωπικά θέλω το χωριο μου να εχει πάνω απ΄όλα νερό και σε δευτερη μοίρα ΝΑΙ να εχει και παιδική χαρά και βιβλιοθήκη και Μουσείο και ..και...και... Ομως όταν δεν έχω νερό να πιώ τι να την κάνω την παιδική χαρά λεβέντη μου και όταν στο χωριό μου δεν έχει μαθητές και το σχολείο έχει κλήσει εδω και 15 και πλέον χρόνια και, τα όποια παιδάκια υπάρχουν (5-6) αυτά πάνε με ΤΑΞΙ στο παρακάτω απο εμάς χωριό ; Αυτό ήθελα να πώ κι όχι να θίξω την καθεστηκυϊα τάξη στα του Δήμου Ξηρομέρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε πατριωτη 1115 πολυ σωστα να μη τσουβαλιαζονται ολα.
    Κριτικη στο συγκεκριμενο θεμα κανουμε και λεμε ξανα.
    Οτι θα πρεπει να μαθουμε ποσους σταθμους αφορα και τι εξοπλισμο γιατι με 245.000 ευρω αγοραζεις και τα οικοπεδα και φτιαχνεις στο Μυτικα 2 σπιτια ολοκληρα και τα επιπλωνεις κιολας κομπλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω δεν καταλαβαίνω. Συμφωνώ με το θέμα του νερού απόλυτα. Αλλα να συμφωνήσουμε όμως ότι αυτά τα χρήματα δεν μπορούσαν να πάνε για νερό. είναι κωδικοί για κάθε έργο. διβαστε για το πράσινο ταμείο. ειναι καταγεγραμμένες οι δράσεις που θα απορροφηθούν τα χρήματα αυτά. πχ δόθηκαν από το υπουργείο εσωτερικών λίγα χρήματα και μοιράσθηκαν για συντήρηση σχολείων. Δεν μπορούν να πάνε αλλού. Αύριο θα δοθούν από την περιφέρεια χρήματα για τα πυρόπληκτα χωριά του 2007 για δρόμους και γεφύρια. Και εκει θα πει κάποιος τι να κανω τους δρόμους αφού δεν εχω νερο να πιω? Η κάποιο χωριό που δεν ηταν πυρόπληκτο θα πει γιατι σε αυτούς και όχι σε εμένα? αυτο εννοω με το τσουβαλιασμα. κριτικη στο δημο να κανω βεβαια να κινηθει να πάρει χρηματα και για αντικατασταση δικτυων για γεωτρησεις κλπ.αλλο το ενα αλλο το αλλο. τωρα αν τα χρηματα ειναι πολλα για τις παιδικες χαρες και αν "καλυφθηκαν σωστα" δεν πορω να ξερω αν δεν εχω στοιχει οπως και ολοι εδω που γραφουμε. επομενως δεν ευσταθει η θεση να βαζουμε σε μια ζυγαρια και να μετραμε ποσα σπιτια θα εκανα με αυτα τα λεφτα. αν δεν εχει καποιος στοιχεια κακως κριτικαρει ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλοι που λετε οτι τα χρηματα ισως δεν κατανεμηθηκαν οπως επρεπε εχετε δικιο. οταν ομως γινεται δημοπρασια και τη δουλεια την εκτελει κατα γραμμα ο δικαιουχος της δημοπρασιας τοτε ας σκεφτουμε ΛΙΓΟ να μην ειμαστε σε όλα υπερβολικοι.
    η μελετη που σταλθηκε και εγκριθηκε απο το πρασινο ταμειο αναφερει ακριβως το ειδος την ποσοτητα τα μεγεθη και το κοστος των οργανων παιδικων χαρων. προφανως τα χρηματα αξιοποιηθηκαν σωστα. τωρα αν σε καποιους δεν αρεσει να γινονται εργα με μηδεν κοστος απο το δημο ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. συμφωνω οτι το νερο ειναι το πολυτιμοτερο αγαθο, ομως απο οσο γνωριζω απο την πλευρα της πολιτειας και συγκεκριμενα απο το πρασινο ταμειο δεν υπηρχε καποιο προγραμμα που να αφορα για το νερο, ας μην λοιπον τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι και αν φιλε 4:37 δεν υπαρχουν παιδια στο χωριο σου στις παπαδατες μην τα φορτωνεις στο δημο. τοσα χρονια τι ειχε γινει στο χωριο σου; σε ενοχλησε που εγινε παιδικη χαρα; ισως που ξερεις καποια μερα γυρίσουν ξανα ανθρωποι στα χωρια(ηδη αρχισε αυτο το φαινομενο της επιστροφης) και τοτε ισως σκεφτεις και πεις μπραβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.