Κατηγορηματική διάψευση από τον Δήμαρχο κ. Πυθαγόρα Σαμαρά για την υπόθεση της ανεξαρτητοποίησης του κ. Παναγιώτη Γαζέτα. «Εγώ τόσα χρόνια ασκώ πολιτική και όχι παραπολιτική». Όλο το παρασκήνιο της υπόθεσης.

 

Σχετικά με την δήλωση ανεξαρτητοποίησης, και σε όσα αναφέρονται σ’αυτήν, του πρώην Αντιδημάρχου Φυτειών κ. Παναγιώτη Γαζέτα, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Πυθαγόρας Σαμαράς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω να διαψεύσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Παναγιώτης Γαζέτας «περί χρηματισμού του» στην δήλωση του. Ουδέποτε και σε κανέναν έχω πει εγώ κάτι τέτοιο. Όπως δήλωσα και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τα 18000 ευρώ αφορούσαν πάγια έξοδα της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών. Σέβομαι την τιμή, την υπόληψη και την ακεραιότητα του ιδίου, αλλά και όλων των Δημοτικών Συμβούλων.
Είναι σίγουρο ότι αν ο κ. Γαζέτας με είχε επισκεφτεί στο γραφείο μου, και μου είχε αναφέρει το γεγονός, το οποίο θα είχα διαψεύσει, θα είχε αρθεί κι η παρεξήγηση.
Δυστυχώς ο κ. Γαζέτας προτίμησε να πιστέψει τους ψιθυριστές και όχι να ζητήσει εξηγήσεις από τον Δήμαρχο με τον οποίο έχει εκλέγει.
Ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των Δημοτών του Ξηρομέρου θα πρέπει να ενεργούμε με βάση τις επίσημες δηλώσεις και όχι με φήμες, διαδόσεις και ψιθύρους, και εγώ τόσα χρόνια ως Πυθαγόρας Σαμαράς ασκώ πολιτική και όχι παραπολιτική».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
grafeiotipouxiromerou@gmail.com

Το παρασκήνιο της υπόθεσης, σύμφωνα με παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους, έχει ως εξής. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η απόφαση ανεξαρτητοποίησης του κ. Παναγιώτη Γαζέτα και λέμε κεραυνός εν αιθρία γιατί δεν είχε ενημερώσει κανέναν για τις προθέσεις του ούτε στο σχετικό προσυμβούλιο της παράταξης του.
Παραιτηθείς, από την αρχή της θητείας της δημαρχιακής αρχής, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας είναι αυτός που κοινοποίησε την πληροφορία στον κ. Γαζέτα, σε συνάντηση μαζί του στο Αγρίνιο, δηλαδή ότι ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι τον χρημάτισε με 18000 ευρώ για να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου. Ο συγκεκριμένος σύμβουλος την επίμαχη πληροφορία ισχυρίστηκε ότι την είχε από δύο δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι ανήκουν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Δημοτικός σύμβουλος που παρίστατο στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας ανέφερε χαρακτηριστικά για τον ένα από τους δύο δημοτικούς συμβούλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο ......... άλλαξε όλα τα χρώματα της ίριδας στο πρόσωπο του όταν αναφέρθηκε το όνομα του».
Από ότι φαίνεται ο προεκλογικός αγώνας για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές άρχισε και ως είθισται στο Ξηρόμερο προβλέπεται σκληρός και ανελέητος και ας απέχουμε ακόμη αρκετά από τις εκλογές. Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν αρχίσει τις διεργασίες και τις προσυνεννόησεις με τους πιθανούς υποψήφιους, κάποιοι ακολουθούν την τακτική τους και κάποιοι παίζουν σε διπλό ταμπλό μέχρι να δουν τι θα κάνουν και σε ποια πλευρά θα πάνε.
Η άποψη μας είναι ότι όλα αυτά ποσώς ενδιαφέρουν τους δημότες οι οποίοι έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα που τους απασχολούν αυτή την περίοδο για να ασχολούνται και με αυτά. Όταν με το καλό θα έρθει ο καιρός των δημοτικών εκλογών ο κόσμος θα κρίνει και τα πρόσωπα και το παρελθόν τους και το παρόν τους και τη προοπτική που θα παρουσιάσουν στους δημότες ζητώντας το ψήφο τους.

10 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΥΘΙΡΙΣΤΕΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο πολυχρωμος δημοτικος συμβουλος ειναι μανουλα σε αυτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΗΤΟ MYTIKAS PRESS KAΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ ΜΠΗΚΑΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ,ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ Η ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ. ΕΞΑΛΟΥ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ονόματα που ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο ήταν του κ. Αποστόλη Βελόνα, πρώην δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας (παραιτήθηκε στην αρχή της θητείας του) και των κ. Κων/νου Λαϊνά και κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη από την αξιωματική αντιπολίτευση. Πράγματι σε μία δημόσια συνεδρίαση δεν υπάρχει λόγος να μην μιλήσουμε συγκεκριμένα, απλά για τα ονόματα δεν ήμασταν σίγουροι για να πούμε την αλήθεια και δεν θέλαμε να αδικήσουμε κανέναν από βιασύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ego den katalavaino kati. giati o gazetas den pire afton pou toy ta eipe na pane mazi sto samara gia na doun an einai alithia?? kai oi alloi oi treis pou anaferete poy kolane?? aftoi ta eipan ston gazeta?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γιατι ο λυτρασ κοπτετε τοσο πολυ για τα ονοματα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε 9.10 εάν διαβάσεις την παρέμβαση μου θα δεις οτι ζητω την αναρτηση του πρακτικού πρωτίστως γιατι το δελτίο τύπου καμία σχέση δεν έχει με όσα υποθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και ούτε μπορεί να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι δεν με ενδιαφέρει η κλειδαροτριπα εάν αναρτηθεί το πρακτικό θα δεις την αλήθεια όλα τα αλλα δεν με ενδιαφέρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ok . ειναι ντροπης πραγματα αυτα γιαννη . πρωχορηστε το δημο μπροστα. ο κοσμος εχει βγαλει τα συμπερασματα του. ολοι χανατε απο κατι τετοια . δωστε λισεισ στον κοσμακη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με μια διαφορά αγαπητέ κ.1.50π.μ . Η αντιπολίτευση δεν διοικεί !!! Ελέγχει και , όπου χρειαστεί , καταγγέλει και γνωστοποιεί στον κόσμο τα κακώς κείμενα. Διαβάστε την αρχική καταγγελία του "Πανάρα" ( κ. Γαζέτας) , την απάντηση του κ.Δημάρχου και εύκολα βγάζεις συμπεράσματα. Ενας απ΄ τους δύο λέει αλήθεια. Να δούμε αν αυτα που υπενίσεται στο κείμενό του ο κ. Γαζέτας θα τα πάει ή όχι στον εισαγγελέα. Η αλήθεια είναι μία ! Το Αρχοντοχώρι εδώ και 3 χρόνια δεν υδρεύεται απ΄ τις πηγές που είναι κατάλληλες προς πόσιν ,το χωριό διψάει στην κυριολεξία και αυτοί (δημοτική αρχή) μας λένε άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε ! Και δεν είναι μόνον το Αρχοντοχώρι που διψάει ! Υπάρχουν κι άλλα χωριά.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.