Η καταστροφή πλησιάζει και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.

Κάλαμος. Ένας μικρός επίγειος παράδεισος. Η καταστροφή του πλησιάζει...
Χωροταξικό ιχθυοκαλλιεργειών. Σας λέει τίποτα; Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να σας ανοίξουμε τα μάτια για το τι καταστροφή έχουν σχεδιάσει κάποιοι για εμάς χωρίς εμάς.
Θυμίζουμε τι έχει συμβεί: (α) Οι εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας έφτιαξαν ένα bussiness plan, με το οποίο χάρισαν στον εαυτό τους όλο τον ελληνικό παράκτιο χώρο, (β) Εφτά Υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, ανάμεσα στους οποίους και ένας από τους μεγαλύτερους ιχθυοκαλλιεργητές της χώρας μέσω της γυναίκας του, και αναφερόμαστε στον κ. Γερουλάνο, βάφτισαν το bussiness plan αυτό «Χωροταξικό Πλαίσιο των Υδατοκαλλιεργειών» και το θεσμοθέτησαν με «διαδικασίες – μαϊμού» στις 4.11.2011 και (γ) 111 θιγόμενοι φορείς (ανάμεσα στους οποίους 21 Δήμοι, η ΚΕΔΕ, η Συνομοσπονδία Αλιέων κ.α.) προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση του. Λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, η δικάσιμος αρχικά προσδιορίστηκε για τις 2.5.2012, εν συνεχεία αναβλήθηκε για τις 5.12.2012 μετά για τις 3.4.2013, τις 5.6.2013 και ήδη για τις 6.11.2013.
Πάμε στα καθ' υμάς για να καταλάβετε τι μας περιμένει. Από τον ερχόμενο Νοέμβριο σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες θα ξεκινήσει τοποθέτηση κλουβιών στο Κάλαμο ξεκινώντας από θέση πλησίον στο ήδη ένα υπάρχον ιχθυοτροφείο στο Βαθυλιμνιό. Κατόπιν στο Κεφάλι. Όσο δεν υπάρχουν αντιδράσεις το χωροταξικό προβλέπει τοποθέτηση κλουβιών στην Μυρτιά, στο Ασπρογιάλι, στο Ασπρογιάλι Επισκοπής, στο Κάστρο, στην Αξιόπετρα. Η μόνη παραλία που εξαιρείται από την εγκατάσταση κλουβιών είναι η Αγραπιδιά για να μπορούν να κάνουν μπάνιο οι άνθρωποι!!!
Επειδή ακούμε πολλά από τους τοπικούς μας άρχοντες για τουρισμό και ανάπτυξη υπάρχει κανένα μέλλον μετά από αυτό για την περιοχή; Υπάρχει Αστακός και Μύτικας με τουριστική προοπτική; Πριν λίγες ημέρες οι κάτοικοι των νησιών Καστού και Καλάμου συναντήθηκαν και δημιούργησαν επιτροπή αγώνα (δείτε εδώ). Ξεκίνησαν την συλλογή υπογραφών και σας ενημερώνουμε ότι σε Κάλαμο και Καστό έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 600 υπογραφές και στην συνάντηση που υπήρχε πριν λίγες ημέρες στην Επισκοπή πάνω από 170 υπογραφές, τόσο ντόπιων όσο και αλλοδαπών, κυρίως Γάλλων, που έχουν σπίτια στην περιοχή, καθώς επίσης και Πατρινών και Αγρινιωτών.
Εμείς σαν Δήμος Ξηρομέρου τι κάνουμε; Δεν μας αφορά το θέμα; Βγάλαμε ένα ψήφισμα κάποτε (δείτε εδώ) και πράξαμε το καθήκον μας σε μία υπόθεση που θα αποτελέσει την ταφόπλακα οποιασδήποτε τουριστικής ανάπτυξης στο μέλλον; Αυτό και είμαστε εντάξει; Για να μην αναφερθούμε και στη στάση του Δήμου Ξηρομέρου στην αίτηση ακύρωσης του χωροταξικού που ουσιαστικά, σύμφωνα με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή, ο Δήμος Ξηρομέρου αποσύρθηκε στην διαδρομή και δεν συμμετέχει (δείτε εδώ). Γιατί αυτή η περίεργη συμπεριφορά εκ μέρους του Δήμου; Ας μας εξηγήσει για να καταλάβουμε και εμείς γιατί κυκλοφορούν πολλές ιστορίες για περίεργους εναγκαλισμούς με εταιρία ιχθυοκαλλιεργειών. Τελικά ποια είναι η θέση του Δήμου Ξηρομέρου; Ας μας απαντήσουν. Εδώ κρίνεται το μέλλον όλης της περιοχής. Μιλάμε για επερχόμενη ολοκληρωτική καταστροφή. Όλη η περιοχή θα γίνει ένα απέραντο ιχθυοτροφείο.
Στο Μύτικα επίσης τι κάνουμε; Δεν μας αφορά το θέμα; Αν γίνει αυτό υπάρχει ποτέ περίπτωση να ξαναπατήσει επισκέπτης στο Μύτικα; Για ποιο λόγο; Για να θαυμάσει τα κλουβιά απέναντι ή για να απολαύσει τα καθαρά νερά;
Αυτή η υπόθεση πρέπει να μας κινητοποιήσει όλους. Μιλάμε για την απόλυτη καταστροφή του μέλλοντος της περιοχής μας. Δημοτική Αρχή μπροστάρης με σύμπραξη όλων των παρατάξεων, Σύλλογοι Αλιέων, Ναυτικοί Όμιλοι Μύτικα-Αλυζίας και Αστακού, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Εμπορικοί Σύλλογοι, κινήσεις πολιτών, άνθρωποι ξένοι που επισκέπτονται τα καλοκαίρια την περιοχή και την αγαπάνε, νεολαία του τόπου μας και καθένας μεμονωμένα πρέπει να δράσουμε πριν είναι πολύ αργά. Όλοι να γίνουμε ένα με την επιτροπή αγώνα των νησιών Καλάμου και Καστού και να αγωνιστούμε για τον τόπο μας που κάποιοι απλά αποφάσισαν να καταστρέψουν για να αυξήσουν τα νούμερα των τραπεζικών τους λογαριασμών εκτός αν θεωρούμε ότι αυτήν την ανάπτυξη θέλουμε στην περιοχή μας και όχι τουρισμό οπότε η συζήτηση μπαίνει σε άλλο πλαίσιο.
Με λίγες φωτογραφίες θα σας δείξουμε που πρόκειται να μπουν κλουβιά ιχθυοκαλλιεργειών για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, κυρίως για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την περιοχή και το θέμα. Μιλάμε για ένα καταπράσινο νησί τον Κάλαμο με απίστευτες παραλίες με κρυστάλλινα και διαυγή νερά. Ένα μικρό επίγειο παράδεισο που πολύ σύντομα, αν γίνουν όλα αυτά που προβλέπει το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών, θα μετατραπεί ουσιαστικά σε μία απλησίαστη περιοχή. Δείτε:

Η μαγική παραλία Ασπρογιάλι. Θα μπουν κλουβιά παντού!
Ο κόλπος στον Άγιο Κωνσταντίνο απέναντι από το Μύτικα. Παντού κλουβιά!!!
Ο κόλπος στο Κεφάλι (Porto Leone). Θα μπουν κλουβιά παντού!
Περιοχή Κάστρο απέναντι από το Μύτικα. Θα μπουν κλουβιά παντού!
Η μαγική παραλία Μυρτιά. Θα μπουν κλουβιά παντού!
Η μαγική παραλία Αξιόπετρα στην Επισκοπή απέναντι από το Μύτικα. Θα μπουν κλουβιά παντού!
Η μαγική παραλία στον Μύλο στο Κάστρο απέναντι από το Μύτικα. Θα μπουν κλουβιά παντού!
Η μαγική παραλία Ασπρογιάλι. Θα μπουν κλουβιά παντού!
Στην παραλία Αγραπιδιά θα μας επιτρέπουν να κάνουμε μπάνιο γιατί είναι και φιλάνθρωποι. Εκεί δεν θα βάλουν κλουβιά.
Η μαγική παραλία Μυρτιά. Θα μπουν κλουβιά παντού!

Ένα μικρό αφιέρωμα στο παραδεισένιο νησί Κάλαμος. 

30 σχόλια:

  1. ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, TO ANSA, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΟΥ. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.

    Subject: R: Farm-fish si allarga la protesta di abitanti, pescatori e
    turisti nelle isole ioniche greche


    Ecco il pezzo in rete baci

    2013-08-26 18:28
    Fish-farm, protesta pescatori e turisti isole greche
    Petizioni e assemblee contro costruzione allevamenti intensivi
    ROMA
    (ANSA) - ROMA, 26 AGO - Centinaia e centinaia di firme e decine di assemblee tra i pescatori, gli abitanti, gli stranieri residenti e i turisti delle isole greche dello ionio di Lefkada, Meganisi, Kalamos e Kastos contro il progetto di costruzione di allevamenti intensivi di pesce attorno a queste coste. Una mobilitazIone massiccia che si sta allargando a macchia d'olio contro una decisione che distruggerebbe non solo uno splendido ed incontaminato ecosistema, ma anche un turismo straniero e interno in forte ripresa quest'anno. La rabbia degli abitanti delle isole si è anche moltiplicata non solo per il fatto che la comunità europea avrebbe, in una sua recente direttiva, vietato la realizzazione di "fish-farm" in luoghi ambientalmente riconosciuti ma anche perché i progetti presentati non garantirebbero l'apporto di specifiche e richieste tecnologie di riciclaggio.(ANSA).
    COM-STF/ S04 QBKW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μεταφρασμένο κείμενο.

      Εκατοντάδες εκατοντάδων υπογραφές και δεκάδες συνελεύσεων μεταξύ ψαράδων, κατοίκων ντόπιων και ξένων και τουριστών των ελληνικών νησιών του Ιονίου, Λευκάδος, Μεγανησίου, Καλάμου και Καστού εναντίον του σχεδίου για την κατασκευή ιχθυοτροφείων εντατικής παραγωγής επί της ακτογραμμής αυτών των νήσων. Μια μαζική κινητοποίηση που εξαπλώνεται ευρέως κατά μιας απόφασης που θα καταστρέψει όχι μόνο ένα καταπληκτικό οικοσύστημα αλλά και τον τουρισμό της περιοχής, ο οποίος εφέτος σημείωσε άνοδο. Ο θυμός των κατοίκων των νησιών αυτών πολλαπλασιάστηκε όχι μόνο από το γεγονός ότι η ΕΕ σε μια πρόσφατη οδηγία της απαγορεύει την πραγματοποίηση fish-farm σε χώρους περιβαλλοντολογικά αναγνωρισμένους, αλλά και από το γεγονός ότι τα σχέδια που παρουσιάστηκαν δεν εγγυώνται εκείνες τις εξειδικευμένες και απαραίτητες τεχνολογίες για τη ανακύκλωση.

      Διαγραφή
  2. Ποιο άρρωστο μυαλό, ποιος εγκέφαλος σκέφτηκε αυτό το πράγμα; Ας κοπιάσουν .... τους περιμένουμε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΥΤΙΚΑ... ΕΝΙΩΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΝΟΗ...ΤΑ ΓΟΝΑΤΑ...Η ΦΩΝΗ...Η ΧΑΡΑ...ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΝΙΩΣΑ ΘΥΜΟ.ΠΟΛΥ ΘΥΜΟ .ΜΙΣΟΣ.ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΑΜΟΣ- ΜΥΤΙΚΑΣ . ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ. ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ.Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ .ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΜΑΣ!!!!!!!! ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΝΙΚΗ ΛΙΒΙΤΣΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν γίνει αυτό που διαβάζω εδώ χρήματα στο τραπεζικό τους λογαριασμό θα βάλουν οι ιχθυοκαλλιεργητές και όσοι ασχολούνται με οποιονδήποτε τρόπο με τον τουρισμό (μαγαζιά, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια) απλά θα πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα. Δεν πρόκειται να ξαναδούν επισκέπτη στον Μύτικα ούτε με το κιάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ?? ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ?? ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ??? ΠΟΤΕ!! ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ (ΟΜΑΔΑ, ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ). ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΝΤΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ?/? ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ? ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΧΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ?? ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Σ.ΛΥΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ?? ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ?? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΑΘΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΗΡΘΡΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ???
    ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΔΑΡΚΡΥΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΛΛΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ...
    Υ.Γ ΑΝ ΑΥΡΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΛΕΣΕΙ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΚΑΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΟ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΚΟΣΜΟΣ?? ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύουμε ότι το ιχθυοτροφείο του Μύτικα είναι παρανυχίδα μπροστά σε αυτό που πρόκειται να ζήσουμε. Το συγκεκριμένο ιχθυοτροφείο κατά την γνώμη μας δεν προκαλεί σχεδόν καθόλου πρόβλημα στο Μύτικα μιας και βρίσκεται σε περιοχή που δεν ενοχλεί τόσο πολύ.
    Αυτό που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι η ολοκληρωτική καταστροφή της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ. ΑΠΛΩΣ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΟΛΥΝΣΗ. ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΗΡΘΑΝ 4-5 ΑΤΟΜΑ ΜΟΝΟ . ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο δίκιο έχει ο φίλος 7:05 . Τι εννοείς φίλτατε Βασίλη ότι "δεν προκαλεί σχεδόν καθόλου πρόβλημα στο Μύτικα" Εξεπλάγην με την θέση σου αυτή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ ότι δεν ενοχλεί τόσο πολύ μιας και βρίσκεται σε μία περιοχή που δεν προσφέρεται για μπάνιο. Ξέρω ότι υπάρχει το θέμα της οπτικής ρύπανσης αλλά εδώ μιλάμε για άλλο πράγμα. Μιλάμε για ιχθυοτροφεία παντού. Επίσης δεν ξέρω αν τα ιχθυοτροφεία ρυπαίνουν ή όχι αλλά αν στο ασπρογιάλι μπει ιχθυοτροφείο γνωρίζω ότι κανείας δεν πρόκειται να ξαναπάει εκεί για μπάνιο. Είναι απλό θέμα χωροταξίας. Όπου πάει ιχθυοτροφείο η περιοχή δεν είναι διαθέσιμη για μπάνιο.

      Διαγραφή
  9. Στο να σταματάνε έργα οι Μυτικιώτες και γενικά οι κάτοικοι του Μύτικα είναι τζιμάνια (πχ το λιμάνι που σταμάτησε από 2 άτομα). Γι αυτό υπάρχει ελπίδα ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τις ποιο πολλές ιχθυοκαλλιέργειες τις εφερε αυτους που σημερα θελει να ξαναβγει και δημαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφιερωμένο
    http://xiromeronews.blogspot.gr/2012/09/blog-post_6248.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πάντως εμείς οι Μυτικιώτες είμαστε μόνο για παχιές κουβέντες στα καφενεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δείτε
    http://www.youtube.com/watch?v=YSfUXC7O43c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. να ρωτησω ο Δημος λευκαδας που συμμετειχε σ'αυτο καταφερε τιποτα???? ΜΗΔΕΝ. Τα συμφεροντα ειναι πολλα και μεγαλα. ΜΟΝΟ αν ξεσηκωθει ο κοσμος θα κατεφερουμε κατι. αλλα δεν το βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν παιρνει την πρωτοβουλιΑ ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.;; ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μιλάμε για ένα οικολογικό έγκλημα που θα καταδικάσει την περιοχή μας για τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι. Έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει με κάποιους υποψήφιους και ποιανού παιχνίδι παίζουν. Επιτέλους τι καθόμαστε; Τι περιμένουμε; Ας πράξουμε κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο δημος με τον αντιδήμαρχο του Ηλια Ταμπάκη και το Πρόεδρο Κώστα Τζάλα να οργανωσει αμμεσα λαικη συνελευση στο Μυτικα. το θεμα ειναι παρα πολυ σοβαρο. πρεπει ολοι να δωσουμε το παρον και να καθορισουμε την αγωνιστικη μας σταση.
    ως εδω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. εγω λεω να αναλαβουν οι συλλογοι ...αλλωστε ο δημος οπως αναφερετε μαλλον δεν πολυενδιαφερετε ...τι λετε ? 5 συλλογους εχουμε ....να μαζευτουν οι προεδροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ποιός θα τα κάνει όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εαν γινουν πραξη οσα αναφερετε για τις μοναδες τοτε η θαλασσα της περιοxης δεν θα θυμιζει αλλο απο βουρκο.προσφατα εκανα το λαθος και κολυμπησα σε περιοxη κοντα σε ιxθυοκαλλιεργειες και αυτο που ενιωθες πατωντας στον βυθο ηταν απλα ανατριxιαστικο.λυπαμαι πολυ....θα `μαι και εγω σιγουρα απεναντι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ???? ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ.ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ,,,, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ.!!! ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗ ΤΟΥ BLOG ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ.... ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΝΤΟΠΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μια χουφτα ανθρωποι και δεν μπορειτε να μαζευτειται τι περιμεντε μετα?Να σας θυμισω την δυναμη σας με τα γεγονοτα στην κερατεα που καταφερανε τα παντα οι κατοικοι.Τι περιμενετε τους αθηναιους να σας σωσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συγχαρητήρια στους Ιταλούς και στον κόσμο του Καλάμου και του Καστού... Αυτοί ενώνονται σαν γροθιά και πολεμούν! Εμείς στο δήμο Ξηρομέρου, ας ευλογούμε τα γένια των άλλων για να κάνουν τα στραβά μάτια σε καμία πονηριά. Μια ζωή κόσμος χωρίς ενότητα και όραμα. Φαινομενικά όλα καλά και βγάζουμε τα μάτια ο ένας στον άλλο. Αυτή τη φορά ας κάνουμε κάτι όλοι μαζί και δεν θα χάσουμε. Πρόκειται για το μέλλον του τόπου που μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε! Για όνομα του θεού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες, ομάδα εξωγήινων επιχειρηματιών η οποία μελετά εδώ και καιρό την οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα, αποφάσισε να επενδύσει στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών. Επέλεξέ μάλιστα την περιοχή μας για να επενδύσει γι'αυτο πέρα απο τις παραλίες που αναφέρετε, θα τοποθετήσουν κλουβιά ακόμη και σε πισίνες σπιτιών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτές οι καταραμένες οι ιχθυοκαλλιέργειες...να φύγουνε, να πάνε αλλού! Γιατί να τις θυμόμαστε μόνο οταν πλησιάζουν εκλογές, αγώνας κάθε μέρα.
    Αυτοί οι επιχειρηματίες που ρουφάν το αίμα του εργαζόμενου, να φύγουνε να πάνε αλλού! Μη στέλνετε τα παιδιά σας να δουλέψουν εκεί, στείλτε τα να δουλέψουν στον τουρισμό (ας πιούνε κανένα καφεδάκι μέχρι να γίνουν τα ξενοδοχεία).
    Οι ιχθυοκαλλιέργειες φταίνε που δεν έχει αναπτυχθεί τουριστικά ο τόπος μας. Οι ιχθυοκαλλιέργειες φταίνε που δεν έγινε το λιμάνι του Μύτικά.
    Γιατί δώσανε τις αποθήκες τις ένωσης στην τσαπουρνία σε μεγάλη εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών για αξιοποίηση; Καταστρέψανε ένα σημαντικό βιότοπο ποντικών και κατσαρίδας. Δεν μπορούσανε να κάνουνε ένα ωραίο ξενοδοχείο, ένα πολιτιστικό κέντρο;
    Να φύγουνε, να πάνε αλλού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. κυριε εξυπνακια εμεις δεν λεμε να φυγει κανενας. απλα δεν θελουμε αλλα.
    το καταλαβες;
    το οτι δωθηκε αδεια να μπουν αυτα τα λιγα υπαρχοντα δεν σημαινει οτι πρεπει να δεχτουμε ιχθυοτροφεια παντου!!!
    τα υπαρχοντα και ουτε ενα κλουβι και αντε με τις εξυπναδες σας.
    Αν τωρα ο τοπος μας εχει στραβα και ελλειψεις αφηστε τα και στο μελλον καποια στιγμη θα τα καταφερουμε. αυτο ομως δεν ειναι επιχειρημα για να μας λετε αφηστε εμας τους ιχθυοκαλλιεργειτες να βαλουμε παντου κλουβια.
    αυτα ειναι κουτσαβιστικα και αφηστε τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ειρηνική διαδήλωση των κατοίκων Καλάμου και Καστού.

    http://kalamosisland.blogspot.gr/2013/08/blog-post_28.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.