Εξελίξεις στο θέμα του ελλείμματος των δημοτικών τελών της Αλυζίας.



Σύμφωνα με όσα αναφέρει το εξαίρετο blog Ξηρόμερο News η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Πυθαγόρας Σαμάρας έχουν πάρει πρωτοβουλίες επί του θέματος και προχωρούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.
Ας περιμένουμε όμως να υπάρξει και κάτι επίσημο, γιατί πολλά ακούγονται και δεν γνωρίζουμε τι είναι αλήθεια και τι απλώς φήμες. Αυτό όμως που έγινε στα 2,5 αυτά χρόνια σίγουρα θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα στον πρώην Δήμο Αλυζίας.
Αποτελούσε κοινό μυστικό και συζητούνταν, από τι μάθαμε, σε όλη την Αλυζία ότι κάτι δεν πάει καλά με τις εισπράξεις των δημοτικών τελών. Το ερώτημα είναι οι πρώην Δήμαρχοι δεν τα γνώριζαν αυτά;;; δεν είχαν ακούσει κάτι;;; Ποια μέτρα πήραν;;; Γιατί δεν δημιουργήθηκε ταμειακή υπηρεσία που να δουλεύει με βάση την νομοθεσία και τους κανόνες που ισχύουν;; Οι ευθύνες βαραίνουν μόνο μια υπάλληλο;; Όλα αυτά βέβαια είναι ερωτήματα που βάζει και ο απλός κόσμος, αλλά είναι μόνο ερωτήματα γιατί επίσημες αποφάσεις είτε από την δικαιοσύνη η άλλο όργανο δεν έχουμε. Οπότε ας είμαστε επιφυλακτικοί.
Υπενθυμίζουμε ότι η όλη υπόθεση βγήκε στο φως, αρχές 2011 όταν ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή και σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις του τότε Αντιδημάρχου κ. Λιβάνη, υπήρξε ταμειακό έλλειμμα σε ότι αφορούσε την Αλυζία. Ο Δήμαρχος διάταξε Ε.Δ.Ε, το πόρισμα στάλθηκε εκεί που προβλέπει ο νόμος και τώρα μάλλον έχουμε την φυσική εξέλιξη. Θα έπρεπε όμως και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Περιφέρεια, Δικαιοσύνη) να είχαν κινηθεί πιο γρήγορα για μην σέρνεται ΕΝΑ ΘΕΜΑ που μπορεί να σπιλώνει και άδικα ανθρώπους και κυρίως να απαλλαγούν και πάρα πολλοί συμπολίτες μας από την Αλυζία που ενώ έχουν αποδείξεις ότι πλήρωσαν τα δημοτικά τέλη εμφανίζονται ακόμη να είναι χρεωμένοι!!!!
Φαίνεται ότι τώρα "έχει μπει το νερό στο αυλάκι" για την υπόθεση και η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου αποφασισμένη να την ξεκαθαρίσει... Για να δούμε...

Το τρίτο μάτι.

16 σχόλια:

  1. Οι υπάλληλοι εκτελούν εντολές των προϊσταμένων τους ως γνωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kapoioi exoyn ευθυνες και παν απο την υπαλληλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τιμωρηθουν αυτοι που πραγματικα φταινε..Δημαρχε αφου το ξεκινησες τελειώσέτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα παρακαλούσαμε τους αναγνώστες μας για μία υπόθεση που εκκρεμεί να μην προβαίνουμε σε δημόσιες κρίσεις και επικρίσεις. Όλοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας και καλό είναι να περιμένουμε την τελική έκβαση. Η δημόσια ανθρωποφαγία για μία υπόθεση που εκκρεμεί δεν είναι σωστό να συμβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άλλο θα έπρεπε να ζητησεις κ.μπλόκερ κι οχι να παιρνεις - αθελα σου ;- θέση. Να μαθει ο κόσμος το αποτέλεσμα της ΕΔΕ το οποιο μοιραζονταν σε φωτοτυπίες το καλοκαιρι στο Μυτικα ( μέσα στο μαγαζί σου ) απο Συμβούλους της Δημ. αρχής. Και όταν γραφεις εσυ ο ιδιος οτι η υπόθεση της υπαλλήλου ( που εχει και όνομα )οδεύει προς απόλυση ! προς τι οι επιφυλάξεις σου ; Πάρε θέση ανοιχτα στο έξής. Εκτός της υπαλλήλου υπάρχουν και άλλες ευθύνες σε αυτη την υπόθεση ; και ποίων ; Γιατί τους καλύπτεις όταν σου τους επισημαίνουν και μάλιστα ενυπόγραφα ; Μια ματια στο μπλόκ του Ξηρομέρου θα δεις οτι οι απόψεις -που εσυ εχεις επιφυλάξεις- εκει γραφονται και με το όνομά τους όπως στάλθηκαν και σε σενα αλλά εσυ τις λογοκρίνεις .Μάλλον δεν θα έχεις φαίνεται καταλάβει το μέγεθος της κατάχρησης του δημοσίου χρήματος στο τ.Δήμο Αλυζίας που πήγαιναν τα πάρτυ γόνα ....

      Διαγραφή
    2. Φίλε ανώνυμε με συγχωρείς που δεν μπορώ να δικάσω!!!
      Κάντο εσύ, αλλά βάλε και το όνομα σου, και αν θες κάντο σε άλλο blog γιατί τα blog δεν προσφέρονται για δίκες κατά την γνώμη μου.

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙΣ. ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΣΕ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΟΤΙ : ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙ π.Δήμαρχοι, αλλα ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟ ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ . ΕΣΥ ; ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΜΕ . ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΚΛΕΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΥΤΙΚΙΩΤΕΣ ; ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΤΗΒΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΝΑΚΙΑ ; ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ! ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ! ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟΤΟ. ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕΣ ΠΡΟΧΤΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ.

      Διαγραφή
  5. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ. ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ETSI HTAN KAI EINAI AKOMH H EΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ...ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θεωρώ υποχρέωσή μου έναντι των Αλύζιων συνδημοτών μου να υπενθυμίσω τις απόψεις μου επι του επίμαχου αυτού θέματος, όπως τις έχω αναπτύξει σε όσα δημοτικά συμβούλια συζητήθηκε και δημόσια με την παρακάτω ανάρτηση στο mytikaspress τον Μάρτιο του 2013.

    http://mytikaspress.blogspot.gr/2013/03/blog-post_19.html#more
    Σπ. Λύτρας
    Δημοτικός Σύμβουλος Αλύζίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oταν παει στην δικαιοσυνη θα εχουμε εξελιξεις...και εκπληξεις ...μονο τοτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ . ΜΗΝ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΑ. ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ .

      Διαγραφή
  10. AΛΗΘΕΙΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΜΗΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΑΛΛΟ. ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΘΑΡΣΗ Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΑΣ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ...ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΤΕ ΚΑΝΕΙΣ??? ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΓΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΙ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;/....300 ΕΥΡΩ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΕΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΠΑΙΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΒΙΛΑΡΕΣ..... ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥς ΛΥΠΗΘΩ;;; ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΗΣ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΜΟΝΗ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΠΝΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΖΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΑ ΑΝΑΓΚΗ, ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΙ ΑΛΛΑ;;; ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΥΛΑΚΗ;;; ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ;;; ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΛΑΜΑ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ;;; ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ 300 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ ;;; ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΛΥΠΗΘΩ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΒLOG.....ΠΟΤΕ .
    ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΗ Η ΑΛΥΖΙΑ ΘΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ 'ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΑΠΑΣΕ"
    ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mια υπόθεση που μας ντροπιάζει όλους στην Αλυζία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.