Κάτι απαλό, πολύ απαλό... σχεδόν σαν χάδι...



Ασφαλώς και με την πρώτη ματιά, η ερώτηση της κας Φούντα (Βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ) για τις ιχθυοκαλλιέργειες μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Αμέσως σκεφτήκαμε "να και ένας εκπρόσωπος από το Νομό μας, και μάλιστα νέα Βουλευτής, που ενδιαφέρθηκε ....."
Όμως διαβάζοντας προσεκτικά την ερώτηση απογοητευτήκαμε λίγο είναι αλήθεια. Πρόκειται για ένα κείμενο μάλλον γενικόλογο που ξεκινάει πλέκοντας το εγκώμιο των ιχθυοκαλλιεργειών (κανένας νοήμων πολίτης την εποχή αυτή τις κρίσης δεν λέει όχι στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, όμως με σωστό χωροταξικό) χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα σε περιοχές του Νομού μας και ιδιαίτερα στα δυτικά παράλια της Αιτων/νίας. Δηλαδή στην ζώνη Αστακού-Μύτικα και των νησιών Καλάμου και Καστού. Δεν αναφέρεται στην ζώνη Α3 που προβλέπει η επονομαζόμενη "ΚΥΑ Γερουλάνου" για τις ανωτέρω περιοχές και την τεράστια ζημιά που θα επιφέρει, αν εφαρμοστεί, σε τουρισμό και περιβάλλον.Επίσης δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για τις αντιδράσεις των κατοίκων, (υπάρχει η απόφαση της Τ.Κ Μύτικα, όπως και οι υπογραφές των ξένων τουριστών). 
Σωστά θέτει ερωτήματα όπως για την καθυστέρηση αποστολής των απαιτούμενων στοιχείων ώστε να εκδικαστεί από το ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης της περίφημης Κ.Υ.Α.ή για τους ελέγχους σχετικά με τις υπερβάσεις και επεκτάσεις των μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών.
Θετική η κίνηση της κας Φούντα αλλά εμείς περιμέναμε περισσότερα και πιο συγκεκριμένα πράγματα...          

Το τρίτο μάτι

6 σχόλια:

  1. Σαν την καρδιά ενός μαρουλιού που έλεγε και η διαφήμιση. Αφιερωμένο στη βουλευτίνα του Νομού που έκανε την επερώτηση, αλλά και στούς υπόλοιπους απόντες βουλευτές και βουλευτίνες, ο τελευταίος στίχος από τον Κεμάλ: Αυτός ο κόσμος δεν θ' αλλάξει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ σκληρη ερωτηση πωπω τι να σου πω.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο ειναι μια ακομα αποδειξη ενάντια σε αυτο που λένε καποιοι . Ψηφηστε νεα κοματα και νεεους να αλάξη η βουλη και γενικα να αλλαξουν τα πραγματα.
    Ε λοιπον σας λεω οτι αυτοι οι νεοι που θα ερθουν θα ειναι τριςχειροτεροι απ τους παλιους.
    Αποδειξη.
    Καθε που γινονται εκλογες η βουλη ανανεωνεται στο 1/3.Ειδατε καμια αλλαγη.. βελτιωση κλπ κλπ.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πραγματικά όμως σαν χάδι...μην πειραχτούν τα κλουβιά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η απάντηση είναι γνωστή παιδιά. Όπως η κυρία Φούντα έκανε μια copy paste ερώτηση, ίδια ακριβώς με αυτή που έκανε τον περασμένο Μάϊο έτσι και το Υπουργείο ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Ανάπτυξης θα της ξαναδώσει την ίδια copy paste απάντηση. Αλήθεια γιατί δεν κοινοποιήθηκε η επερώτηση και στο Υπουργείο Τουρισμού? Μας προκαλείτε να κάνουμε άσχημους συλλογισμούς κυρία Φούντα για τις σχέσεις σας με τους ιχθυοκαλλιεργητές. Τον κόσμο από ότι φαίνεται δεν τον λάβατε καθόλου υπόψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.