Στους πολιτικούς απατεώνες που σας δουλεύουν τους πρέπει το ίδιο νόμισμα. Δουλέψτε τους....


Οι δημοτικές εκλογές είναι εν όψη και κάποιοι ξεκίνησαν να κάνουν αυτό που έχουν μάθει όλα τα χρόνια. Εκμεταλλευόμενοι την πολύ δύσκολη συγκυρία, επιδίδονται σε ένα εμπόριο ελπίδας, τάσσοντας θέσεις δουλειάς κυρίως σε νέους ανθρώπους.
Τα ταξίματα πάνε και έρχονται και για να αντιληφθείτε το μέγεθος της κοροϊδίας αν συνεχίσουν έτσι, πιθανόν η ανεργία στο Δήμο Ξηρομέρου να φτάσει στο 0%!!! Φυσικά στα λόγια, που ως γνωστό είναι ''λόγια αέρος'' ή αλλιώς ''προεκλογικά λόγια αέρος''.
Οι συγκεκριμένοι, παρότι γύρω μας τα τελευταία χρόνια έχουν γκρεμιστεί τα πάντα, συνεχίζουν απτόητοι σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Είναι τα λεγόμενα πολιτικά λαμόγια, που όποια πέτρα και να σηκώσεις θα τα βρεις από κάτω!!! Άνθρωποι που με το καρφιτσωμένο χαμόγελο, θα σε πλησιάσουν, θα σου χτυπήσουν την πλάτη και θα σου πουν «άστο σε μένα και θα σε φτιάξω όταν εκλεγώ».
Το κίνητρο τους γνωστό, να βρίσκονται στην εξουσία και κοντά στο μέλι. Τόσα χρόνια αυτό έχουν μάθει να κάνουν, αυτές είναι οι τακτικές τους, έτσι επιβιώνουν και έτσι πορεύονται. Ρουσφετάκια, εξυπηρετήσεις, καμία ευνοϊκή μετάθεση στο στρατό, μόνο διαρκείας από ποδοσφαιρική ομάδα δεν έχουν αγοράσει όπως έκανε ο Τζοχατζόπουλος από τον ΠΑΟΚ!!! Όλοι μπορείτε να τους ξεχωρίσετε, όλοι τους ξέρετε. Αν είστε άνεργος εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειας σας, μην ανησυχείτε, θα σας επισκεφτούν σίγουρα!!!
Επειδή θέλω να είμαι χρηστικός και όχι απλά να κοινοποιώ μία ελεεινή συμπεριφορά, θα προτρέψω τους συμπατριώτες μου να τους φερθούν με το ίδιο νόμισμα. Όχι δεν θα σας πω να τους διαολοστείλετε, το αντίθετο. Τι θες λεβέντη μου καραμπουζουκλή μου; Την ψήφο μου και της οικογένειας μου για να με βάλεις σε δουλειά; Θα την έχεις και θα σε ψηφίσω και με τα δύο χέρια και με τα πόδια άμα λάχει.....
Και όταν έρθει η στιγμή της κάλπης, ψηφίστε όποιον θέλετε εκτός από αυτούς του πολιτικούς απατεώνες. Αυτό τους πρέπει και αυτό είναι που θα τους τσούξει. Να τους πληρώσετε με το ίδιο νόμισμα, της κοροϊδίας, και να μείνουν στην απ' έξω από το μέλι.

Ο ουδέτερος

9 σχόλια:

  1. εγω αυτο κανω παντα, πινω και τσιπρακια μου προεκλογικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γιαυτούς τους πολιτικούς απατεώνες που επικαλείσΘε , ο λαός δεν έχει ευθύνη ; ποιος τους εξέλεγε σε όλα τα επίπεδα (Ο.Τ.Α , ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ, ΒΟΥΛΗ );Ο Φούφουτος; Η ουσία είναι ο λαός να μην ξανακάνει το ίδιο λάθος ....και να τους αρνείται κατάφατσα την ψήφο του , ώστε ο αργός "πολιτικός τους θάνατος" να τους απασχολεί συνεχώς ως την ώρα που θα δουν τα αποτελέσματα και δεν θα εκλεγούν.Υπάρχουν όμως παντού και τίμιοι και αξιόλογοι και αγνοί συμπατριώτες και μπορούμε να τους αξιολογήσουμε και να τους εμπιστευθούμε.Στο χέρι μας είναι. Αλλοίμονο , μια μικρή κοινωνία είμαστε !
    ΜΕΜΟΣ Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
    ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.
    ΓΙΑ ΠΟΥ ΤΑΖΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ.
    ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΦΕΥΓΟΥΝ.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑΙ , ολοι μας τα ξεραμε τα ονοματεπώνυμά τους αγαπητε 3.57 αλλά εμεις οι ίδιοι δεν τους βγάζαμε ; ή μήπως κάνω λάθος ; Συμφωνω απόλυτα με τον 2.45μ.μ. Ολα είναι στο χέρι μας . Ας αφυπνιστούμε και ας πράξουμε αναλόγως !

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον κ Μέμο. Δεν γίνεται να τους τοποθετούμε όλους στη κάνη του όπλου μας. Υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που ξεχωρίζουν από τη μετριότητα και είναι τίμιοι, καθαροί,μορφωμένοι και ξάστεροι στην παρουσία τους όπου και εαν ακούμε η βλέπουμε ή διαβάζουμε,ανεξάρτητα αν ασχολούνται η όχι με τα κοινά ή έχουν θεσμικό ή ενεργό ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι έντιμοι και ικανοί συνήθως απέχουν από τα κοινά και δεν επιδιώκουν να αναλάβουν εξουσίες για τους ίδιους ακριβώς λόγους που αναφέρει ο Πλάτων. Όσοι το επιχείρησαν ή αφομοιώθηκαν από το κρατούν σάπιο πολιτικό σύστημα ή τα παράτησαν γρήγορα. Αλλά έως τώρα τουλάχιστον και ο πολύς λαός δεν προτιμά τους έντιμους και ικανούς.

    Οι έντιμοι (αγαθοί - ενάρετοι, κατά τον Πλάτωνα) δεν επιδιώκουν τα αξιώματα και τις τιμές, ούτε έχουν ανάγκη από την εφήμερη δόξα που προσφέρει η ανάληψη εξουσίας. Ούτε φυσικά θα καταδεχτούν να γυρίζουν στην αγορά και στα καφενεία, ή και στα μνη-μόσυνα ακόμα, για να ζητήσουν την ψήφο του οποιουδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κοινωνία που οραματιζόταν ο Πλάτων ήταν μια κοινωνία ενάρετων-μορφωμένων μη εκλεγμένων ανθρώπων, εκεί βρίσκεται η ρίζα του ολοκληρωτισμού που περιγράφει στο βιβλίο του Η ανοιχτή κοινωνία και οι εχθροί της ο Καρλ Πόπερ
    Καμία κοινωνία δεν εκλέγει τους ενάρετους, πότε δεν το 'κανε.
    Υπάρχουν όμως κοινωνίες που έχουν αδιάβλητους ελεγκτικούς μηχανισμούς και νόμους που ψηφίζονται και εφαρμόζονται
    Ας αρχίσουμε λοιπόν από τα πιο απλά.

    Μυτικιοτεύς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι φωνές είναι πολλές !Τις περισσότερες φορές δεν ακούγονται , γιατί δεν συντονίζονται.Διαφωνώ με τον "σοφό" Πλάτωνα .Υπάρχουν παραδείγματα στην σύγχρονη αυτοδιοίκηση που άνθρωποι με όραμα πέτυχαν το "ακατόρθωτο"(φαινόμενο Ανάβρας-Δημήτρης Τσουκαλάς).Στο πέρασμα μας αφήνουμε το στίγμα μας (είτε στις σχέσεις μας,στις φιλίες μας ,στην εργασία μας κτλ) και τα στοιχεία της προσωπικότητας φανερώνουν το "είναι" μας.Η εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα χάθηκε και δύσκολα επανέρχεται.Αν μιλήσεις για όραμα ,για λύσεις ,για έργα θεωρήσε γραφικός ή αντιμετωπίζεσε με καχυποψία.Η εποχή και η συγκυρία επιβάλλει την αλλαγή νοοτροπίας και την ανάληψη ευθύνης από τους ενάρετους,παλιούς και νέους και το πέρασμα σε μια άλλη εποχή .Για να αποκαταστήσεις την εμπιστοσύνη του πολίτη πρέπει ΝΑ κάνεις ,οτι ΘΑ έκανες.Αν πας σαν μονάδα πιθανόν να αλλοτριωθείς,να σε απορρίψει το σύστημα ή να φύγεις ...Αν πας σαν ομάδα ,με κοινό στόχο ,με κοινό όραμα,με διάθεση προσφοράς και αγώνα ,υπομονή ,επιμονή και μεθοδικότητα μπορείς να αλλάξεις κάτι;

    Με εκτίμηση
    Τριανταφυλλάκης Λ Ιωάννης
    Επιμελητής ΚΥ Αστακού
    mail:gptriantafil@yahoo.gr
    mob:6946005984

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως ήρθατε κ.Τριανταφυλλάκη στον πολιτικό στίβο του Ξηρομέρου.
      Ελπίζουμε, εσείς να είσθε διαφορετικός

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.