Το πρόβλημα είναι το χωροταξικό και όχι Κάλαμος ή Μύτικας, Αστακός ή Καστός.


Με το χωροταξικό σχέδιο Γερουλάνου καθορίστηκε όλη η περιοχή Μύτικας-Αστακός-Κάλαμος-Καστός ως ζώνη ιχθυοκαλλιέργειας η λεγόμενη ζώνη Α3 και εμείς διαφωνούμε που θα μπουν τα κλουβιά μέσα στην ζώνη. Όχι Μύτικα να μπουν Κάλαμο. Όχι Κάλαμο να πάνε Καστό. Να τα πάνε όλα Αστακό που έχει και ήδη πολλά. Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν λόγω ύπαρξης στα καφενεία με το να δείχνουν το διπλανό τους για να ξορκίσουν το κακό.
Η λύση μία. Να γίνει ένα πραγματικό χωροταξικό, που να υποδεικνύει με επιστημονικά κριτήρια που πρέπει να αναπτυχθεί αυτός ο σημαντικός κλάδος, να γλιτώσουν και οι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν μπλέξει με όλους αυτούς τους τοπικούς παραγοντίσκους και παρατρεχάμενους που τους περιτριγυρίζουν και τους πουλάν δήθεν εκδούλευση και εξυπηρέτηση.

Ο παραπολιτικός.

3 σχόλια:

  1. Σωστός ο παραπολιτικος, λιγο καθυστερημένος όμως. Όταν ο πρωην αντιδήμαρχος Σπ. Λύτρας τον Οκτωβριο του 2011 καλούσε την επιτροπή διαβούλευσης, τους φορείς και το λαό της Αλυζίας στο πρώην δημαρχείο Αλυζίας και έφερνε το θέμα του χωροταξικού των ιχθυοκαλιεργειών, που τότε ακόμα δεν είχε γίνει ΚΥΑ, στο δημοτικό συμβούλιο που ήταν; Έστω και τώρα όμως κάτι μπορεί να γίνει, αρκει να οργανωθεί και να υπάρξει αγώνας χωρίς καπελώματα από μωρουποψήφιους και πεμπτοφαλαγγίτες. Με ρεαλισμό, λογική και ομοψυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το προβλημα πραγματι ειναι το χωροταξικο και οχι που θα πανε 2 η 3 μοναδες. Ζωνη ιχθυοκαλλιεργειας σημαινει οτι ελληνες και ξενοι θα γεμισουν την περιοχη κλουβια. Ολη την περιοχη. Οι εκλεγμενοι το εχουν καταλαβει αυτο η καλυπτονται με υπεκφυγες; Η σταση τους ειναι το λιγοτερο υποπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν ο πρωταρχικός στόχος είναι το χωροταξικό, τότε θα πρέπει να δούμε που θα πάμε εμείς να μετακομίσουμε. Ο πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι το να μην εφαρμοστεί η ΚΥΑ. Εάν εφαρμοστεί η ΚΥΑ τελειώσανε όλα. Σε χρόνο μηδέν θα γίνουνε όλα. Και δεν θα προλάβει κανένας να πεί κιχ. Είδαμε προχθές στο Βαθυλιμιώνα τις προετοιμασίες των κλωβών πεντακάθαρα. Το χωροταξικό το πέρασαν αέρα πατέρα οι ιχθυοκαλλιεργητές. Εμείς γιατί να έχουμε σαν πρωταρχικό στόχο την χωροθέτηση? Τα μάτια μας βγάζουμε. Τη μεγαλύτερη όμως διαφωνία μας αγαπητέ παραπολιτικέ την έχουμε στο θέμα των επιχειρηματιών οι οποίοι θα γλυτώσουν από τούς παραγοντίσκους κλπ. Ίσα ίσα που κάνουν και τη δουλειά τους πιο φθηνά και εκεί που θέλουν κυρίως. Μη σου πω ότι τούς έχουν και ανάγκη τούς παραγοντίσκους για να τούς βρίσκουν "έμπιστους" για δουλειά. Και έτσι κάνουν και οι δύο τη δουλειά τους μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.