Χρυσή Αυγή και ''πράσσειν άλογα''.


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.
Συνταγματάρχης ε.α.

Ο εξάδελφος συνέχιζε να μιλάει και να με εκνευρίζει: ΄΄Σου τάλεγα και δεν μ άκουγες, πήγες και πολιτεύτηκες με τη Νέα Δημοκρατία. Γαμάει η Χρυσή Αυγή, πάνω από 20 % τα ποσοστά της. Θα ήσουν βουλευτής τώρα αν είχες πάει μαζί τους΄΄. Τον άκουγα σιωπηλός. Γενικά μετά το ΄΄κάζο΄΄ των τελευταίων εκλογών και τη τραυματική μου εμπειρία στη πολιτική σκηνή αποφεύγω να συμμετέχω σε συζητήσεις. Πως αποδέχεσαι μια αρρωστημένη, ανίατη κατάσταση; Ε, κάπως έτσι.
Να πάω με τη Χρυσή Αυγή; Μα αν ήθελα, θα ήμουνα μαζί τους από Εύελπις, το 1977, όταν ο Μιχαλοκλιάκος στρατολογούσε μέλη της, από το στράτευμα. Τι σχέση μπορώ να έχω εγώ μ αυτούς; Με πιάνει σύγκρυο βλέποντας τους φασιστικούς χαιρετισμούς τους, τη λατρεία τους στον εγκληματία Χίτλερ και τις απόψεις τους για τη καθαρότητα της φυλής και τους αναπήρους. Θυμηδία με πιάνει όταν βλέπω τον Παππά να το παίζει Μουσολίνι ή τους άλλους γραφικούς τύπους, Λαγό, Παναγιώταρο, Μπαρμπαρούση να κυνηγάν στις λαϊκές τους λαθρομετανάστες. Να συγχρωτιστώ με τον τραμπάκουλα Κασιδιάρη και να παίζω μαζί τους κλέφτες κι αστυνόμους... Να είμαι ΄΄ιγέρθητος΄΄ στον Μιχαλολιάκο...
Αμόρφωτοι και απαίδευτοι, πατήσαν πάνω στην ανικανότητα της πολιτείας και των κυβερνήσεων να πράξουν τα αυτονόητα σ αυτή τη χώρα. Έκαναν σημαία τους τον ψευτοεθνικισμό κι εκμεταλλεύτηκαν έναν ΄΄οργισμένο΄΄ λαό που όταν σταμάτησε το πάρτι λεηλασίας της χώρας στο οποίο ένα μεγάλο μέρος του συμμετείχε, ΄΄λάκισε΄΄ δεξιότερα κι αριστερότερα στη Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσει άλλοθι.
Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής γράφει ο τύπος. Μα τι λέτε; Τώρα το ανακαλύψατε και σεις όπως η πολιτεία; Η μήπως μέχρι τώρα βόλευε το σύστημα κι ήταν ακίνδυνοι; Τώρα που μας κλέβουν τα ΄΄ψηφαλάκια΄΄ έγιναν εγκληματίες; Τέτοιοι ήταν πάντα, στα όρια της παρανομίας, πότε πέρναγαν απέναντι, πότε μαζεύονταν. Και πολλοί απ αυτούς είχαν και σχέσεις με τη ΕΥΠ. Κυκλοφορούσαν με σιδερογροθιές, ρόπαλα και μαχαίρια. Συμμορίες με εθνικιστικό μανδύα.
Τι έκαναν διαχρονικά οι κυβερνήσεις των αρματολών της ΝΔ και των κλεφτών του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της; Απολύτως τίποτα. Όσο δεν μας πείραζαν τη πίτα που τρώγαμε στα χρόνια της μεταπολίτευσης, δεν μας απασχολούσαν. Τώρα που μπήκαν στη Βουλή και μας ξεμπροστιάζουν, έγιναν εγκληματίες και πρέπει να παταχθούν. Και στο μεταξύ όλο το χρονικό διάστημα που πέρασε, μπήκαν στο στρατό, την αστυνομία, τις εκκλησίες, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Διότι επαγγέλλονται τη κάθαρση απ΄ τους βρομιάρηδες πολιτικούς, τους λαθρομετανάστες και τα λαμόγια. Ποιοι; Ο Μιχαλολιάκος, ο Λαγός, ο Μπαρμπαρούσης, ο Κασιδιάρης κι ο Παππάς. Αν δεν ήμασταν για κλάματα θα έπεφτε πολύ γέλιο.
Αγαπητό πολιτικό σύστημα, εθνικοί εργολάβοι, μεγαλοκαρχαρίες και εθνοκαναλάρχες, εκθρέψατε τα Χρυσαύγουλα με τη συμπεριφορά σας, τις πολιτικές σας και τη λεηλασία της χώρας στην οποία είχατε πέσει με τα μούτρα τα τελευταία χρόνια. Κι ένας Τσοχατζόπουλος από τη μία ή ένας Παπαγεωργόπουλος από την άλλη στη φυλακή δεν σας ξεπλένουν. Το πλήθος θέλει αίμα στη αρένα. Τι κι αν αυτό συμμετείχε στο πάρτι, τι κι αν αυτοί ήσαν πελάτες σας, τι κι αν αυτό σας επέλεγε; Τώρα θέλει να σας εξοντώσει γι αυτό κι αμολάει τους ταύρους στην αρένα. ‘’Πάνσοφος΄΄ όπως ήταν μέχρι τώρα ο ελληνικός λαός επέλεξε τους ΄΄δολοφόνους΄΄ σας. Κι άντε τώρα να ξεμπλέξετε αδύναμοι και ανίκανοι όπως είστε.
Σε μια Ελλάδα μπάχαλο, σε μια χώρα πτώμα, τα μαύρα και τα κόκκινα κοράκια έχουν πέσει πάνω της και σκυλεύουν τις σάρκες της. Σωτήρες ο Μιχαλολιάκος κι ο Τσίπρας. Εθνικοσοσιαλιστές και αναρχοαριστεριστές επαγγέλλονται τη κάθαρση στο σάπιο πολιτικό σύστημα. Για να φέρουν τι; Τον φασισμό ή τον λαϊκό σοσιαλισμό;
Κι έτσι λοιπόν σ ένα ζοφερό φθινόπωρο βιώνουμε τη Χρυσαυγιάδα. Με καθυστέρηση μόλις τριάντα χρόνων η πολιτεία κάνει τα αυτονόητα. Όμως τώρα δεν πείθει για το αγνό των προθέσεων της. Γιατί κουβαλάει τις αμαρτίες τριών δεκαετιών. Κι είναι πολλές και ασυγχώρητες.
Οπότε αδέλφια,
ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Κι εσείς, εφόσον μπορείτε.
Υγιαίνετε.

5 σχόλια:

  1. Μια κακή Δημοκρατία δεν διορθώνεται με έναν "καλό" ναζισμό... στοιχειώδες κύριε Γουύτσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Αρβανίτη, έχω την αίσθηση πως στρατιωτι-κομματική σας εκπαίδευση δεν σας επιτρέπει να δείτε την πραγματικότητα. Παντού βλέπετε τον "μπαμπούλα" της αριστεράς και προσπαθείτε ...να τον πατάξετε.!!!!!!!!! Το ίδιο κάνατε, ως κόμμα της δεξιάς, μετά το ΄74 με το ΠΑΣΟΚ. Και τι δεν του είχατε σούρει τότε!!!! ώσπου αγκαλιαστήκατε και.....!!!! Τι σας φταίει ο κοσμάκης που ψάχνει διέξοδο και τον βρίζετε; Καμία ευθύνη δεν έχει, ούτε για την άνοδο του φασισμού ούτε για την ελεγχόμενη πτώχευση της χώρας μας.
    Κύριε Αρβανίτη, αναπτύσσετε τη θεωρία των δύο άκρων, όπως κάνει άλλωστε και το πολιτικό κατεστημένο που κατηγορείτε...και παίρνετε τη θέση του ενός άκρου, δηλ. του Λαζαρίδη, του Φαήλου και του Σαμαρά, κατηγορώντας το Σύριζα ως λαϊκίστικο κόμμα...κ.ά. επειδή μιλάει για δικαιώματα, καλύτερο μισθό, επειδή αγωνίζεται για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για καλύτερη δικαιοσύνη, παιδεία, υγεία, για καλύτερο περιβάλλον, για λιγότερη κλεψιά, για εκδημοκρατισμό στα σώματα ασφαλείας και του στρατού...κ.α.
    ……………………………………………………
    Καταλαβαίνω την απογοήτευσή σας από τους ψηφοφόρους της Ν.Δ, που δεν σας ψήφισαν, όμως, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί να φταίω εγώ γι αυτό. Οι δικοί σας άνθρωποι, οι Ν.Δ τες, που είχατε τόσα χρόνια στα σπλάχνα σας προτίμησαν τον Μπαρμπαρούση και αυτό το ναζιστικό μόρφωμα. Εγώ επέλεξα, με τα δικά μου κριτήρια, και όχι με τα δικά σας, τον Τσίπρα, ως Ελπίδα για το μέλλον των παιδιών μου και για το μέλλον της πατρίδας μου....
    Εσάς σας έκριναν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ.
    Με αυτά που γράφετε για την αριστερά, το κόμμα του 27%, την σήμερον ημέρα, νομίζω, πως ο ξάδερφός σας έχει δίκιο.
    "Καπετάν Φουρτούνας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δρόμος προς στην κόλαση είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα

      Διαγραφή
    2. Καλέ μου φίλε όλα αυτά τα ωραία ποιός θα τα κάνει; το βαθύ Πασοκ που έχει προσχωρήσει στον Σύριζα;

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ Καπετάν Φουρτούνα όπως δηλώνει το ψευδώνυμο που διάλεξες υπάρχει τρικυμία ''εν κρανίω''. Κατ αρχήν αυτά τα ωραία που αναφέρεις τα είχε εξαγγείλει ο Αντρέας το ΄81 και τα έκανε πράξη με τα γνωστά καταταστροφικά αποτελέσματα. Τωρα που ο ΣΥΡΙΖΑ μάζεψε τους οικονομισάριους του ΠΑΣΟΚ θα τα ξανακάνει πράξη, ξέρουν αυτοί άλλωστε, εχουν τεράστια εμπειρία. Για την εκπαίδευση μου να σας ενημερώσω ότι είναι στρατιωτική και νομική. Κομματική εκπαίδευση με την έννοια που υπονοείτε δεν έλαβα ποτέ. Τα περί μπαμπούλα της αριστεράς είναι φαιδρότητες που ανήκουν στη προ δικτατορίας εποχή. Η θεωρία των δύο άκρων σας ενοχλεί φαίνεται γιατί ακριβώς αποδίδει τη πραγματικότητα. Ποιοί αγγαλιάζουν τη τρομοκρατία, ποιοί έκαψαν τους υπαλλήλους της ΜΑΡΦΙΝ, ποιοι έκαιγαν και έσπαζαν πριν γίνουν, τρομάρα τους, κόμμα εξουσίας, ποιοι μιλάν για Σκοιπιανούς Μακεδόνες; Οσο για το λαό το εχω γράψει, το εχω πεί δημόσια. Εχει ευθύνες. Διότι συμμετείχε , με τη συναλλαγή, με τη πελατειακή σχέση, με τη σιωπή, με την αποδοχή και κυρίως με τις επιλογές του. Φυσικά όχι όλοι. Μια σημαντική μερίδα σίγουρα. Όσο για μένα ξέρεις Καπετάν Φουρτούνα, καπετάνιος ήμουν πάντα. Και πριν το στρατό και στον στρατό και μετά στη πολιτική μου ζωή. Άλλοθι στο πολιτικό σύστημα ήταν η συμμετοχή μου στις εκλογές, Καμμιά σχέση δεν ειχα μαζί τους. Είχα την ''φρούδα'' ελπίδα ότι θα μπορούσα να βοηθήσω. Φυσικά και δεν ήταν έτσι
    Να είσαι καλά
    Δημήτρης Αρβανίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.