Oι Λυκειακές Τάξεις Φυτειών, τα δρομολόγια.. και το Αγρίνιο.


Πηγή: http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr

Όταν πριν περίπου ενάμισι μήνα ο Δήμος Ξηρομέρου είχε ανακοινώσει ότι οι Λυκειακές Τάξεις των Φυτειών σώθηκαν οριστικά με απόφαση του Υπουργείου, ένας φίλος μου είχε πει "το πρόβλημα είναι άλλο, και θα φανεί στην συνέχεια". Τον ρώτησα τι εννοεί και μου απάντησε "μπορεί να σώθηκαν τώρα, αλλά στο μέλλον θα ξανά υπάρξει πρόβλημα γιατί πολύ απλά δεν έχουν... μαθητές!!!"
Τώρα λοιπόν που είδα τις ανακοινώσεις των μαθητών και του Συλλόγου μου ήρθαν στο νου τα λόγια του. Τι έχει συμβεί; Οι Φυτειώτες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της έλλειψης μαθητών ζητάνε από τον Δήμο Ξηρομέρου να βάλει λεωφορείο για την μεταφορά των παιδιών από τα γειτονικά χωριά Σκουρτού, Μπαμπίνη και Μαχαιρά.
Μέχρι εδώ όλα καλά και φαντάζομαι ότι ο Δήμος Ξηρομέρου και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα.Κουμανδράκη δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να υλοποιήσουν κάτι τέτοιο, την ώρα μάλιστα που όπως ανακοίνωσαν έδωσαν τεράστια μάχη για να σωθούν οι Λυκειακές Τάξεις των Φυτειών.
Όμως εδώ αρχίζει και το πρόβλημα. Τα παιδιά, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, από αυτά τα τρία χωριά που τόσα χρόνια πήγαιναν σχολείο στον Αστακό, αφού ανήκαν (τα χωριά) κατά την περίοδο του Καποδίστρια στον Δήμο Αστακού αρνούνται στην πλειοψηφία τους να πάνε σχολείο στις Φυτείες, και φυσικό είναι. Τα παιδιά έχουν τις παρέες τους εκεί, τους φίλους τους, του καθηγητές τους. Είναι λίγο δύσκολο να πειστούν για να τα αφήσουν όλα αυτά τώρα μάλιστα που έχει ξεκινήσει και η νέα σχολική χρονιά. Ίσως του χρόνου να είναι πιο κατάλληλες οι συνθήκες. Τι να μεταφέρει λοιπόν το λεωφορείο;;; κενές θέσεις;;; Έτσι λοιπόν δεν υλοποιήθηκε και η πρόθεση του Δήμου για το δρομολόγιο προς τις Φυτείες.
Εδώ όμως όπως έμαθα συμβαίνουν και πολλά παράδοξα πράγματα. Πολλοί Φυτειώτες, στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία του Αγρινίου!!! Μάλιστα οι δυο Αντιδήμαρχοι κα. Κουμανδράκη και κα. Καραπάνου έχουν στείλει έγγραφο προς τους Διευθυντές αυτών των σχολείων και ζητάνε να μην εγγράφουν μαθητές, κατά παράβαση του νόμου, που οι γονείς τους είναι δημότες Ξηρομέρου. Μάλιστα και πολλά παιδιά είναι των αιρετών της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών. Δηλαδή Προέδρων, Αντιδημάρχων, κπλ (όχι πως κάνουν κάτι παράνομο οι άνθρωποι, άλλα χτυπάει λίγο άσχημα βρε αδερφέ). Όπως μου είπε ο φίλος μου "πολλοί από αυτούς ζουν και μόνιμα στο Αγρίνιο". "Οι Φυτείες φίλε μου" συνέχισε "είναι με το ένα πόδι στο Ξηρόμερο, και το άλλο στο Αγρίνιο". Εδώ γεννιούνται τα εξής ερωτήματα:
1. Μήπως θα πρέπει πρώτα από όλα οι ίδιοι οι Φυτειώτες να στηρίξουν τα σχολεία τους, και ιδίως οι τοπικοί άρχοντες δίνοντας το καλό παράδειγμα;
2. Μήπως θα πρέπει ο Σύλλογος να ζητήσει πρώτα από τους συγχωριανούς τους να μην εγγράφουν τα παιδιά τους σε σχολεία άλλων Δήμων;
Όλα αυτά βέβαια είναι ευαίσθητα θέματα γιατί έχουν να κάνουν με τα τα παιδιά και την οικογενειακή συνοχή. Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί, και ας επικρατήσει η λογική και η ψυχραιμία. Ας προσπαθήσει ο Δήμος να βρει την καλύτερη λύση σε συνεργασία και διάλογο με τους Συλλόγους. Οι πολεμικές ανακοινώσεις δεν κάνουν καλό σε κανένα στην προκειμένη περίπτωση. 

Το τρίτο μάτι.

8 σχόλια:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΜΑΧΑΛΙΩΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΜΕΣΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗ ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ .....ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ειναι ετσι τοτε τι φωναζουν οι μαχαλιωτες? Με το ζορι σχολειο δεν γινετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΟΙ ΜΑΧΑΛΙΩΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΊΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.. ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ , ΑΦΗΣΕΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΛΛΟΥ;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟ ΑΔΙΚΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ. ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μελλοντολόγοι ειναι καποιοι εκει στον μαχαλα. καποιος- καπου ακουσε, κατι ξερει, προαισθανεται, ή προβλεπει οτι θα κλεισει το σχολειο τους. σημερα κλεινει -αυριο κλεινει και αυτο εκει να μη τους επιβεβαιωνει. παρεμενει απ οτι ξερουμε με βουλα. το δια παντος δεν το ξερει ουτε ο θεος κυριοι. στην ελλαδα ειμαστε. δεν ξερουμε τι θα ξημερωσει.λιγοι οι μαθητες, αλλά, αντε να πεισεις τους γνεις και τους μαθητες που εχουν χρονια στον αστακο να αλλαξουν περιβαλλον. θελει χρονο η δουλεια αυτη και οχι επιβολη νομου και τελεσιγραφα. ειναι ωραιο να βαζεις ενα λεωφορειο αδειο για τον μαχαλα και οι μαθητες για αστακο πως θα πανε? ας σοβαρευτουμε. αλλα και παλι δεν καταλαβαινω γιατι οι μαθητες της μπαμπινης δεν πανε μαχαλα. ειναι τοσο κοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΑΣΤΑΚΟΥ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΕΚΕΙ ΕΜΑΘΑΝ. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

      Διαγραφή
  6. τα παιδια ειναι δυσκολοι υποθεση δεν ειναι δυνατον οποτε θελουμε να τα τραβαμε απο εδω και εκει....εχουν αδικο οι μαχαλιωτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΜΑΧΑΛΑ ΖΕΙ Η ΜΙΣΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.