Εφαρμόζουν την ΚΥΑ των ιχθυοκαλλιεργειών ενώ ταυτόχρονα έχουν προσφύγει εναντίον της στο ΣτΕ!!!


Την Τετάρτη 6/11, μετά από τέσσερις αναβολές, εκδικάστηκε τελικά η υπόθεση του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών. Μέχρι 27 Νοεμβρίου το ΣτΕ θα δέχεται υπομνήματα με στοιχεία σχετικά με την υπόθεση και απόφαση αναμένεται σε ένα χρόνο περίπου από τώρα.
Αυτό όμως δεν εμποδίζει κάποιους να προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα στην περιοχή. Σας είχαμε ενημερώσει για την μετατόπιση-συνένωση μονάδων στις Εχινάδες, που γνωμοδότησε θετικά το Δ.Σ. του Δήμου Ξηρομέρου πριν καιρό σε αίτημα της SEA FARM IONIAN A.E. που επικαλούταν την ΚΥΑ των ιχθυοκαλλιεργειών (δείτε εδώ). Το ίδιο έγινε και πρόσφατα στις 8/11 όπου η αποκεντρωμένη Περιφέρεια με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Μανώλη Αγγελάκα, ενέκρινε μετατόπιση-συνένωση μονάδων της SEA FARM IONIAN A.E. στην περιοχή των Εχινάδων, πάλι με βάση την νέα ΚΥΑ. Το ωραίο στην συγκεκριμένη έγκριση είναι ότι ο Δήμος Ιθάκης γνωμοδότησε αρνητικά και η αιρετή Περιφέρεια του κ. Σπύρου, με όλες τις υπηρεσίες της γνωμοδότησε θετικά. Τα λόγια τα μεγάλα στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Λευκάδα  ότι είμαστε ενάντια στην ΚΥΑ και όλα αυτά τα ωραία, τα πήρε το μαϊστογάρμπι!!! Το θέμα αναρτήθηκε στο Blog http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr.
Βέβαια μπορεί να σου πουν, εντάξει ρε παιδιά συνένωση ήταν και όχι επέκταση ή νέα μονάδα. Αντί τις υπάρχουσες να τις έχουμε σκόρπιες, ας τους δώσουμε την δυνατότητα να συγκεντρωθούν σε λιγότερα σημεία. Η αλήθεια είναι ότι έχει λογική ένα τέτοιο επιχείρημα, αλλά λογικό είναι και το επιχείρημα ότι εφαρμόζουμε την νέα ΚΥΑ για την οποία έχουμε προσφύγει στο ΣτΕ.

8 σχόλια:

  1. Πάντως υπάρχει ένας περίεργος και αδικαιολόγητος εφησυχασμός στην τοπική κοινωνίας μας, συμπεριλαμβανομένων και των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης (κυρίως αυτών οι οποίοι θα έπρεπε να πρωτοστατούν και να καθοδηγουν τον κόσμο) για ενα τόσο σοβαρο θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω φιλε μου δεν προκειται να ψηφισω κενενα υποψηφιο που δεν εχει παρει καθαρη θεση με πραξεις και οχι με λογια κατα της εν λογω ΚΥΑ

      Διαγραφή
    2. Νηνεμία πριν την καταιγίδα, περι αυτού πρόκειται.
      Όλα τα σημάδια αυτό δείχνουν.
      Δεν μας λυπάμαι όμως, αυτοί είμαστε, αυτό αξίζουμε.
      Η κουτοπονηριά μας κατέστρεψε.

      Διαγραφή
  2. Φίλε 4.51 αν το καλοσκεφτείς η ΚΥΑ δεν είναι κάτι ουρανοκατέβατο. Σκέψου λίγο αυτό που θα σου πώ. Στις 4/11 εντελώς παράνομα ψηφίζεται η ΚΥΑ από μια υπό κατάρρευση κυβέρνηση (το οποίο και συνέβη την επομένη, στις 5/11). "Νύχτα" έγιναν όλες οι διαδικασίες. Γιατί πριν απο μία εβδομάδα στο Συμβούλιο της Επικρατείας εμφανίστηκε το Κράτος (με την παρούσα εκπροσώπηση) και υπερασπίζεται την εν λόγω παράνομη ΚΥΑ? Γιατί δεν είπε το Κράτος ότι έγιναν λάθη στη χωροταξία και θα πρέπει να επανεξετασθεί κλπ κλπ? Οργανωμένο το έγκλημα λοιπόν. Πολλά συμβαίνουν τα οποία είναι κάπως "περίεργα". Ο Αγγελάκας διατυμπανίζει δεξιά και αριστερά ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες και να επεκταθούν ιχθυοκαλλιέργειες με βάση την ΚΥΑ και έρχεται με αυτή την απόφαση και συνειδητοποιείς το μέγεθος της απάτης και το "ανάστημα" των πολιτικών ανδρών αυτού του τόπου. Δεν πάρθηκε η απόφαση από το ΥΠΕΚΑ ή από "παραπάνω", όπως συνηθίζουμε να λέμε για να απαλλαγούμε από κάποιους "ενοχλητικούς και γραφικούς". Πάρθηκε από τον Αγγελάκα. Και συμφώνησε και ο Σπύρου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ο οποίος άλλα μας έλεγε στη Λευκάδα. Και ο οποίος έκανε και μπάνιο δίπλα στις ιχθυοκαλλιέργειες στα Σύβοτα της Θεσπρωτίας. Έτσι μας είπε. Κανένας δεν μπορεί να δεί παραπέρα από τη μύτη του σε αυτό τον τόπο. Από χθές το βράδυ βοά το διαδίκτυο για διψήφια ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Δεν ξέρω τι περιμένει ο κόσμος από τη Χρυσή Αυγή, αλλά όσο υπάρχουν πολιτικοί παλαιάς κοπής και άνθρωποι που τούς υποστηρίζουν και άνθρωποι (κυρίως) που ευεργετήθηκαν από το μεταπολιτευτικό καθεστώς (διότι περί καθεστώτος πρόκειται) τόσο θα ανδρώνεται και θα μεγαλώνει αυτή η αντίδραση και θα παίρνει αυτή τη μορφή. Στο Δήμο Ξηρομέρου ξέρουμε τις θέσεις του καθενός λίγο πολύ. Αν θέλει να τούς μαυρίσει κάποιος ας τους μαυρίσει και ας τούς κάνει και ότι άλλο νομίζει. Με κάτι τύπους "παραπάνω" δεν ξέρω τι θα κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με τις πρώτες άδειες από κοινοτάρχες χωρίς όραμα για την περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα είναι ότι ο ασκός του Αιόλου πήρε και σήκωσε εμάς. Αναρωτιέμαι όμως: Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αρπακτικά σε συνεργασια με αιρετους. καποιοι θα παρουν την απαντηση τους πολυ συντομα. ξερουμε τι βιολι βαρανε. ξερουμε τι πραττουν αλλα και τι δεν πραττουν.
    θα βρεθουμε σε λιγο κυριοι και θα ακουσετε και θα παθετε οτι σας αξιζει.
    υ.γ καλα ξεμπερδεματα με την δικαιοσυνη. σε λιγο θα σας χτυπησει την πορτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.