Ξεκίνησε η διαπλάτυνση των γεφυριών του Μύτικα.


Ξεκίνησε στην είσοδο του Μύτικα, από την διασταύρωση της Παλαίρου-Κανδήλας-Αστακού, η διαπλάτυνση των γεφυριών του Μύτικα. Για το έργο σας είχαμε ενημερώσει παρουσιάζοντας σας πριν λίγες ημέρες την σχετική απόφαση της Τ.Κ. Μύτικα (δείτε εδώ). Όλοι ξέρουμε το πρόβλημα το οποίο δημιουργούσαν αυτά τα γεφύρια, λόγω της στενότητας τους τα μποτιλιαρίσματα και τα ατυχήματα ήταν συχνό φαινόμενο.
Μας χαροποιεί ιδιαίτερα όταν είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώνουμε έργα υποδομής στην περιοχή μας, και η αλήθεια είναι ότι ελέω κρίσης αυτό δεν γίνεται και πολύ συχνά. Οι υποδομές που μας λείπουν είναι πολλές και σημαντικές.



Ο βιολογικός καθαρισμός που έχει δρομολογηθεί, και μαθαίνουμε ότι πάει καλά, θα λύσει το πρόβλημα των λυμάτων που τρέχουν στους δρόμους και στην θάλασσα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, και αποτελούν πολύ αρνητική εικόνα για ένα μέρος με επισκέπτες.
Η επέκταση του σχεδίου πόλεως Μύτικα είναι ένα άλλο μεγάλο έργο που έπρεπε να έχει γίνει εχθές, και ελπίζουμε και αυτό πολύ σύντομα να γίνει πράξη όπως μας διαβεβαιώνουν άνθρωποι που ασχολούνται και γνωρίζουν το αντικείμενο.
Η άλλη μεγάλη πληγή, το σταματημένο λιμάνι από το ΣτΕ, πρέπει επιτέλους να ξεμπλοκάρει και να ολοκληρωθεί. Στο συγκεκριμένο δεν έχουμε μάθει κάτι νεότερο είναι η αλήθεια. Ισχύει αυτό που σας είχαμε πει παλαιότερα ότι με βάσει νέο νόμο υπάρχει προσπάθεια νομιμοποίησης και ολοκλήρωσης του.
Η οδοποιία μέσα στο Μύτικα είναι απαράδεκτη, δρόμοι κατεστραμμένοι με λακκούβες που συγκεντρώνουν νερά και δημιουργούνται λίμνες με την παραμικρή βροχή.
Το κτιριακό πρόβλημα του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα είναι ένα άλλο έργο που πρέπει επιτακτικά να γίνει.
Είπαμε οι ελλείψεις σε υποδομές είναι πολλές, αλλά εδώ είναι και η πρόκληση για κάθε δημοτική αρχή. Να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες και να παράγει έργο σε εποχές δύσκολες με οικονομική στενότητα. Οι εποχές των παχιών αγελάδων πέρασε ανεπιστρεπτί, και δυστυχώς για την περιοχή μας το έργο που παράχθηκε τα προηγούμενα χρόνια σε σχέση με τα χρήματα που ήταν διαθέσιμα και με τα χρέη που δημιουργήθηκαν ήταν ελάχιστο. Ο δείκτης αυτός ονομάζεται δείκτης απόδοσης και τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ μικρός.

7 σχόλια:

  1. Ας είμαστε αντικειμενικοί, κάποια έργα έγιναν στα χωριά μας παλιά με τον προηγούμενο Δήμο, βέβαια όχι όσα έπρεπε να γίνουν αλλά κάποια έγιναν.
    Τα τελευταία τρία χρόνια - ας το παραδεχτούμε- είμαστε 12 χρόνια πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΤΟΤΕ ? .. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΕΗ. ΜΕΡΧΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ.. Η ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΤΙΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ
      ..

      Διαγραφή
  2. Τι να λέμε ρε παιδιά. Στην Αλυζία ειδικά τις δύο πρώτες τετραετίες περάσαν πολλά χρήματα και το έργο που παράχθηκε σε σχέση με αυτά τα χρήματα είναι μηδαμινό. Βέβαια οι υπερασπιστές λένε σήμερα ότι εμείς κάναμε και κάποια έργα.
    Πραγματικά η κοροϊδία δεν έχει όρια. Διαχειρίστηκαν πακτωλό χρημάτων και συγκρίνουνε με σήμερα όπου δεν υπάρχει μία και που οι ίδιοι παρέδωσαν και απίστευτα χρέη με αποτέλεσμα να παρελαύνουν στον δημαρχείο πιστωτές και να ζητάν χρήματα από τις θητείες των ''επιτυχημένων'' που έκαναν και έργο τρομάρα τους!!!!
    Μας κοροϊδεύουν ψιλό γαζί αυτοί πατριώτες. Μας έφτασαν εδώ, βούλιαξαν τον πρώην Δήμο Αλυζίας στα χρέη και έχουν και γλώσσα και μιλάνε αντί να κρυφτούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λεφτα για τσιμπουσια, για ουισκια στις εθνικες επετειους, προσωπικους οδηγους, συνεντευξεις αυτοπροβολης κ.α. περελκομενα υπηρχαν τοτε!!!
    ερεε το χρημα αλλα προκοπη δεν ειδαμε και χρεη κληρονομησαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χασαμε ιστορικη ευκαιρια
    Αλλα μερη ανα την Ελλαδα εκμεταλλευτηκαν στο επακρο τα χρηματα που ερρεαν στα χρονια της "αυημεριας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Μύτικας έφτασε ε ένα βήμα από την υλοποίηση μαρίνας, ενα σημανττικότατο έργο για το χωριό αλλά κάποιοι που διαμένουν στον Μύτικα 15 ημερες το χρόνο και δεν είναι καν μυτικιώτες το διέκοψαν. Να τα λ/εμε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΤΕ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΛΑΨΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.