Αναδημοσίευση από εφημερίδα «Γεγονός» Αιτωλίας και Ακαρνανίας: «Απόλυση Γαλούνη από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας».


Πηγή: Εφημερίδα «Γεγονός»
Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ποινική καταδίκη επικαλέστηκε το ίδρυμα και αποφάσισε την έκπτωση από την υπαλληλική σχέση του πρώην Δημάρχου Αλυζίας.
Τη λύση και έκπτωση της υπαλληλικής σχέσης ενός εργαζομένου του αποφάσισε το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και η εξέλιξη αυτή δεν θα είχε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν ο υπάλληλος αυτός δεν ήταν ο Ερωτόκριτος Γαλούνης. Ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει διατελέσει Δήμαρχος Αλυζίας, Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξηρομέρου, δημοτικός σύμβουλος και σήμερα φιλοδοξώντας μάλιστα να συνεχίσει την προσφορά του στα κοινά διεκδικώντας ξανά την Δημαρχία Ξηρομέρου, σύμφωνα τουλάχιστον με την φημολογία.
Το ίδρυμα που εδρεύει στην Πάτρα και που προέκυψε από την συνένωση του ΤΕΙ της Αχαϊκής πρωτεύουσας και του ιδρύματος του Μεσολογγίου απέστειλε στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων την διαπιστωτική πράξη της αυτοδίκαιης λύσης και έκπτωσης της υπαλληλικής σχέσης του κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη, υπαλλήλου κλ. ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας λόγω ποινικής καταδίκης, όπως και την βεβαίωση Διαγραφής του από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου. Ο κ. Γαλούνης υπήρξε επί δεκαετίες εργαζόμενος του ΤΕΙ Μεσολογγίου, ωστόσο ελάχιστα υπηρέτησε την οργανική του θέση σε διάφορα αντικείμενα του ιδρύματος, καθώς κατά κύριο λόγο εργαζόταν αποσπασμένος σε άλλες υπηρεσίες είτε στην Αττική είτε αλλού. Ωστόσο η επίκληση από το ΤΕΙ της ποινικής καταδίκης του πρώην Δημάρχου ως αιτία της απόλυσης του (λίγους μήνες πριν την συνταξιοδότηση του) αναπόφευκτα προκαλεί την εκτίμηση πως επρόκειτο για μία υπόθεση του 2005, όταν είχε μία αντιδικία (για ένα «μαντρί» όπως λένε στο Ξηρόμερο) με δημότη της Αλυζίας. Ωστόσο εάν πρόκειται για αυτό, ερωτηματικό προκαλεί γιατί απαιτήθηκε να περάσει τόσο χρονικό διάστημα και αν αυτό σχετίζεται με το γεγονός πως το ίδρυμα πλέον διοικείται από την Πάτρα.
Το θέμα προκαλεί συζητήσεις στο Ξηρόμερο ενώ το «Γεγονός» απευθύνθηκε και στον ίδιο τον κ. Γαλούνη. Εκτιμούμε πάντως ότι και ο ίδιος ως δημόσιο πρόσωπο που φιλοδοξεί να συνεχίσει την προσφορά του στα κοινά θα ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την υπόθεση.

9 σχόλια:

  1. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΣ ΚΩΔΙΙΚΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΡΗΤΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΔΥΚΗΜΑΤΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΗΣΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΤΥΜΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΝΤΡΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η προσεκτική ανάγνωση του άρθρου οδηγεί στο ότι υπάρχει μια γενικότερη απάτη. Πήρε απόσπαση για να υπηρετήσει πού? Υπηρέτησε σε αυτή τη θέση? Οι πληροφορίες λένε όχι. Που σημαίνει ότι τον κάλυψαν αυτοί οι οποίοι τον δέχτηκαν ως αποσπασμένο. Οπότε υπάρχουν ευθύνες και σε αυτούς για απιστία (το λιγότερο) προς την υπηρεσία. Και πρέπει να αναζητηθούν και άλλες ευθύνες. Μήπως χρηματίστηκαν για να καλύπτουν μια τέτοια απάτη? Μήπως υπήρχαν άλλα ανταλλάγματα? Και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις η υπηρεσία αναζητά και τούς μισθούς που έχουν καταβληθεί. Μήπως ξέρει κανένας και το ποσό? Μια αναζήτηση της απόφασης του ΤΕΙ θα έριχνε φως στην υπόθεση. Υποψιάζομαι ότι θα έχει υπολογιστεί και το ποσό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερχεται και το πορισμα της εισαγγελικης ερευνας για τα ανταποδοτικα τελη στο πρωην δημο ΑΛΥΖΙΑΣ μηπως και απαλαχτει αυτος ο τοπος απο τους σωτηρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ Δ.ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΣΤΕΛΝΑΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ κ.ΓΑΛΟΥΝΗ,ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΑΤΕ,ΤΩΡΑ ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ,ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑΔΕΙΡΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΧΑΖΟΙ
    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλος ντορος για το τίποτα
    Για ένα μαντρί
    Χαχαχαχαχα
    Αν ειναι δυνατόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Μάλλον με τα όσα παρά τραβηγμένα λέτε θα εκλεγεί απο τον πρώτο γυρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν συμβεί αυτό, καλά να πάθετε οι Ξηρομερίτες...

      Διαγραφή
  7. Ένας συνδιασμός δεν αποτελείται μόνο από τον αρχηγό της παράταξης αλλά και από 100+ υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Γι' αυτό μήπως να περιμένουμε να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί σε κάθε συνδιασμό? νομίζω πως εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι κι εκεί θα υπάρχουν εκπλήξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.