Δρομολογήθηκε η κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης για τα νησιά μας Κάλαμο και Καστό.

Με απόφαση της επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία ελήφθη στις 13.1.2014, αποφασίστηκε η κατασκευή νέου αγωγού ύδρευσης για τα πανέμορφα νησιά μας Κάλαμο και Καστό.
Τα δύο αυτά νησιά μας, ως γνωστό το καλοκαίρι σφύζουν από ζωή, μιας και αποτελούν προορισμό για χιλιάδες ιστιοπλοϊκά και μηχανοκίνητα σκάφη. 4800 ιστιοπλοϊκά διακινήθηκαν στην περιοχή το 2011 σύμφωνα με έγγραφο της μαρίνας Λευκάδας.
Ο Κάλαμος, αυτό το μαγικό νησάκι που συνδυάζει το άπλετο πράσινο με σκιερές παραλίες και απίστευτα γαλαζοπράσινα νερά. Ένα καταφύγιο γαλήνης και επαφής με τη φύση. Τον Kάλαμο τον ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Πευκοδασωμένες πλαγιές που πέφτουν απαλά στη θάλασσα και τα πεύκα να φτάνουν μέχρι κάτω στις ατέλειωτες μικρές αγκάλες με άμμο και ψιλό βότσαλο.
Ο Καστός είναι μέρος κυρίως για σκάφη και προσφέρεται για θαλάσσια σπορ, ψάρεμα, κολύμπι στις πανέμορφες παραλίες του και κυρίως για περιπάτους ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια, στους ελαιώνες, στα παλαιά Ελαιοτριβεία και στον ανεμόμυλο πάνω από το χωριό που είναι ο μοναδικός στο νομό Λευκάδας που διατηρείται ο μηχανισμός του. Στο Καστό δεν θα συναντήσετε αυτοκίνητα, ούτε φασαρία, ούτε οτιδήποτε θυμίζει τους σημερινούς έντονους ρυθμούς ζωής. Όλα εδώ κυλάνε μέσα σε μία μοναδική ηρεμία, ένα πραγματικό ησυχαστήριο.
Καιρός λοιπόν είναι τα δύο αυτά πανέμορφα νησιά να αποκτήσουν τις υποδομές που χρειάζονται για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τουριστικά, γιατί αυτό είναι το μέλλον τους. Τουρισμός με σεβασμό στο ιδιαίτερο φυσικό τους κάλλος. Το ομολογούν όλοι όσοι έχουν την τύχη να τα έχουν επισκεφτεί.
Εδώ θα επισημάνουμε ότι πρέπει και ο Δήμος Λευκάδας να δείξει μεγαλύτερη προσοχή και να βοηθήσει ώστε να λυθούν προβλήματα που χρόνια ταλαιπωρούν μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.
Όσον αφορά τα σχέδια κάποιων άρρωστων εγκεφάλων, που θέλουν να βάλουν ιχθυοτροφεία στα δύο νησιά, μάλλον πρόκειται για σχιζοφρενείς τύπους, και ένας γιατρός θα ήταν απαραίτητο να τους δει, και μάλιστα να τους εξετάσει και πολύ καλά!!!
Ακολουθεί το επίσημο έγγραφο της απόφασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.