Παρέμβαση κ. Παναγιώτη Τζαχρήστα για την θετική ζημιά του Δήμου Ξηρομέρου.


Με αφορμή ανάρτηση μας (δείτε εδώ), όπου αναφερόμασταν σε θετική ζημία του Δήμου Ξηρομέρου από ανείσπρακτες οφειλές κυρίως παρελθόντων ετών, λάβαμε από τον κ. Παναγιώτη Τζαχρήστα ενημέρωση σχετικά με το σημαντικό αυτό θέμα. Η πληροφόρηση του κ. Τζαχρήστα δίνει επιπλέον στοιχεία για την σημαντική αυτή κατά την γνώμη μας υπόθεση.
Εμείς από πλευράς μας θεωρούμε αδιανόητο να υπάρχουν δημότες που εκπληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο, κάποιοι τους ονομάζουν κορόιδα, και δημότες που δεν πληρώνουν. Επειδή πολλά ακούγονται ειδικά για τα χρέη των παρελθόντων ετών, όπου εκεί δεν υπάρχει το άλλοθι της οικονομικής κρίσης, εμείς θα θέλαμε να ακούσουμε και ονόματα. Ποιοι είναι αυτοί που εξ επαγγέλματος χρωστάνε; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα ονόματα θα μας κάνουν να καταλάβουμε πολλά. Ακολουθεί η παρέμβαση του κ. Τζαχρήστα τον οποίο ευχαριστούμε πολύ.

Σεβόμενος την απαίτηση των Δημοτών να έχουν πληροφόρηση και κατόπιν της δημοσίευσής σας με τίτλο «1,5 εκατομμύριο ευρώ ανείσπρακτα προερχόμενα κυρίως από τους πρώην Δήμους Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών. Γιατί... και τι κάνουμε γι αυτό; Απλά ρωτάμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους», ανάρτηση 21/1/2014, με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου αλλά και του Δημάρχου Φυτειών κατά την τελευταία Δημοτική περίοδο 2007-2010, θα ήθελα να σας πληροφορήσω τα στοιχεία των Δημοτικών τελών όπως αυτά διαμορφώθηκαν και αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό 2014.



* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι βεβαιωτικοί κατάλογοι του 2010 για να μετατραπούν σε ειδοποιητήρια πληρωμής απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα και ανάλογα με το χρόνο έκδοσής τους, έχουν περιθώρια για αποπληρωμή ίσως και το επόμενο έτος.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του προϋπολογισμού ο Δήμος Ξηρομέρου παρέλαβε βεβαιωμένες οφειλές τελών ύψους 968.695,00 ευρώ οι οποίες κατά την τελευταία Δημοτική περίοδο αυξήθηκαν κατά 52% και έφτασαν το ποσό των 1.497.909,00 ευρώ.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως δεν αποτυπώνεται με ακρίβεια το ύψος των ανείσπρακτων τελών αφού λείπουν ουσιαστικά από το σύνολο περισσότερα από 1.300.000,00 ευρώ τα οποία ενώ έχουν ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχουν εκδοθεί βεβαιωτικοί κατάλογοι. Αυτό αφορά την Δημοτική περίοδο που διανύουμε. Έτσι λοιπόν σήμερα θα μπορούσε να υπολογιστεί το ύψος των ανείσπρακτων τελών ως άθροισμα (Π.Ο.Ε + ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ + ΑΒΕΒΑΙΩΤΑ 3 ΕΤΩΝ) περίπου 2.800.000,00 ευρώ.
Σε ότι αφορά τη θέση μου ως Δημοτικός σύμβουλος σε όλες τις συνεδριάσεις για την ψήφιση των προϋπολογισμών αλλά και στις συνεδριάσεις για την επιβολή τελών, επιμένω στον ακριβή προσδιορισμό του κόστους των ανταποδοτικών υπηρεσιών για να υπάρξει δίκαιη και έγκαιρη επιβολή τελών. Επιπλέον καθοριστικός παράγοντας ο οποίος θα ενισχύσει την σχέση εμπιστοσύνης Πολίτη - Δήμου είναι η εμφανής ανταπόδοση των χρημάτων αυτών μέσα από ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρός τον Δημότη. Έτσι θα επιτυγχάνεται και η είσπραξή τους. 

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ

7 σχόλια:

  1. ΘΕΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΕ BLOGER ??? ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΥΖΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΟΥΝ?? ΕΤΣΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΥΖΙΑ ΚΥΡΙΕ BLOGER KΑΙ ΚΥΡΙΕ ΤΖΑΧΡΗΣΤΑ...ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΟ ΔΙΠΛΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ....ΟΤΑΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΝΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΘΑΒΕΙΣ ΚΥΡΙΕ BLOGER ΤΩΡΑ ΒΓΗΚΕΣ ΝΑ ΛΑΛΗΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την υποθεση ο πρωην επι δυο θητειες δημαρχος μας ειπε οτι δεν εχει καμμια σχεση!!!
    Το οτι ηταν δημαρχος οκτω χρονια αδιαφορο.
    Ποιος ορισε την υπαλληλο να εισπρατει παροτι η ειδικοτητα της το απαγορευε; Αδιαφορο.
    Κανενας να μας πει ποιος παραλαμβανε και που πηγαιναν τα χρηματα υπαρχει;
    Οι ανθρωποι που πληρωσαν και βρισκονται χρεωμενοι απο ποιον να ζητησουν ευθυνες;
    Αργει λιγο ο εισαγγελεας αλλα ερχεται και τοτε οι υποσχεσεισ μην ανησυχεις και δεν θα παθεις τιποτα, και εχει παραγραφει η υποθεση και ολα αυτα τα ωραια θα πεταξουν και καποιοι θα δουν την πραγματικοτητα λιγο αποτομα.
    Εσυ παντως απο κοντα μεγαλε, απο κοντα μην ανοιξει κανενα στομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο δήμαρχος που υπονοείς φίλε 10:10 μέχρι πρόσφατα ήταν στην παράταξη του κ. Τζαχρήστα, που τώρα με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και αφού προηγήθηκε η ανάρτηση του μπλόγκ με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Λύτρας Σπύρος στο δημοτικό συμβούλιο, έρχεται να μας ενημερώσει. Δεν είναι όμως αυτός ο δήμαρχος μόνο υπεύθυνος. Ευθύνες υπάρχουν και σε άλλους και μάλιστα μεγαλύτερες. Ίσως και στον ίδιο τον κ. Τζαχρήστα σε ότι αφορά στις Φυτείες. Ας γίνει ο έλεγχος από την επιτροπή του άρθρου 141 του κώδικα που αναφέρεται στην προηγούμενη ανάρτηση και βλέπουμε. Όσο για τα περι εισαγγελέα μην ελπίζεις γιατί θα αργήσει και όπως λέει η παροιμία καράβι που αργεί με σκ..α είναι γεμάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ....ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΠΛΟΧΡΕΩΜΕΝΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άρα ο κ. Τζαχρήστας μας ενημερώνει ότι εκτός του 1,5 εκατομμυρίου που σωστά μας είπε το μπλοκ έχουμε και 1,3 ακόμα για το οποίο δεν έχουν εκδοθεί βεβαιωτικοί κατάλογοι. Προσωπικά με ανησυχούν ποιο πολύ τα χρέη των παρελθόντων ετών γιατί αυτά εκ του νόμου είναι και επισφαλή, δηλαδή δεν θα τα εισπράξουμε ποτέ. Τα νέα που φαίνονται να υπάρχουν ύψους 520000 ευρώ είναι μέσα στην οικονομική κρίση που όλοι αδυνατούν να πληρώσουν και είναι πολύ δύσκολο για όλους μας να τα βγάλουμε πέρα. Και αυτό όμως δεν είναι σωστό. Πρέπει ο Δήμος να στείλει τις οφειλές στο δημόσιο ταμείο.
    Για τα τέλη της αλυζίας θα περιμένουμε στον εισαγγελέα μιας και ο τέως δήμαρχος μας μας είπε ότι αυτός δεν γνωρίζει τίποτα. Δείτε και το σχετικό βίντεο παρακάτω να δείτε τι είπε για το συγκεκριμένο θέμα και θα βγάλετε εύκολα τα συμπεράσματα σας.
    http://mytikaspress.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5140.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ειδα το βιντεο και σε ενα σημειο ο πρωην δημαρχος λεει: ''η λεξη υπεξαιρεση θα πρεπει οχι απλα να εννοειται η να υπαρχει υπονεια, δεν ειμαι νομικος, αλλά θα πρεπει να έχει αποδειχτει πληρως με στοιχεια''.
    τον ενοχλει λοιπον η λεξη υπεξαιρεση και δεν θελει να ακουγεται.
    ερωτηση.
    εγω σαν δημοτης πληρωσα και ειμαι χρεωμενος, δηλαδη τα χρηματα αποδεδειγμενα λειπουν. πως ονομαζεται αυτο; δεν λεγεται υπεξαιρεση;
    τα χρηματα καποιο χερι η χερια τα τσεπωσαν. αρα εχουμε υπεξαιρεση αλλα αυτο που δεν γνωριζουμε ειναι απο ποιον η ποιους.
    ο εισαγγελεας μενει να μας υποδειξει λοιπον τα χερακια που ανοιγαν τα συρταρια και παντελονιαζαν τα χρηματα του κοσμου που πληρωναν και πολυ συντομα θα το μαθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριε τεως η λεξη υπεξαιρεση λεγεται γιατι αποδεδειγμενα υπαρχει. πληρωσαμε και ειμαστε χρεωμενοι, αρα κλαπηκαν χρηματα.
      αυτο που μενει ειναι να μαθουμε απο ποιους.
      αρα κανατε λαθος εν την ρημη του λογου σας. η επεξαιρεση υπαρχει αλλα λειπουν οι ενοχοι για τους οποιους παλι με βεβαιοτητα ξερουμε οτι προερχονται απο εντος του τεως δημαρχειου αλυζιας.
      Περιμενουμε λοιπον ολοι απο τον εισαγγελεα να μας πει απο ποιους υπεξαιρεθηκαν τα χρηματα.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.