Τέλος εποχής.


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.
Συνταγματάρχης ε.α.

Παρακολουθώ τον διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειλικρινά θλίβομαι για αυτό που γίνεται. Τα κρούσματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Είχαμε ξεκινήσει με τη περίπτωση Καραχάλιου και το σκάνδαλο στον ΕΟΤ, συνεχίσαμε με το ΤΑΙΠΕΔ και τις συνεχείς αλλαγές, Αθανασόπουλος, Σταυρίδης, για να φτάσουμε στα πρόσφατα Τομπούλογλου και Λιάπη. Είναι ν΄ απορείς με την ανοησία τους. Δεν είναι ότι γι αυτούς η πολιτική είναι τρόπος ζωής, είναι μέσο πλουτισμού. Αλλά το ότι γράφουν στα ΄΄ούμπαλα΄΄ τους, όσοι απ΄ αυτούς έχουν, τον λαό που τους ακολούθησε. Και προσέξτε, τώρα που η κατάσταση είναι τέτοια. Φαντάζεστε τι γινόταν στην εποχή των παχέων αγελάδων;
Παίρνετε ένα δείγμα απ΄ τους εξοπλισμούς. Κι εκεί το απόστημα μάλλον κατά λάθος άνοιξε. Πήγαν να τελειώσουν τον Τσοχατζόπουλο για να δείξουν ότι το πολιτικό σύστημα προχωράει σε αυτοκάθαρση και δεν έχει σταματημό η ιστορία. Κατασκευές και εθνικοί εργολάβοι, ΜΜΕ, Κόκκαλης, ΟΤΕ και αγορές εταιρειών στο εξωτερικό, Αεροδρόμιο, Ολυμπιακοί αγώνες, χρηματοδοτικά κοινοτικά προγράμματα. Κι όλοι οι εισαγγελείς της χώρας να ασχοληθούν θα θέλανε δεκαετίες να δικάζουν.
Όμως η Νέα Δημοκρατία δεν έλαβε το μήνυμα με τη περίπτωση του ΠΑΣΟΚ; Δεν είδε ότι διαλύθηκε κι είναι ζήτημα αν θα μπει στη βουλή στις επόμενες εκλογές; Σώζει τη χώρα θα μου πείτε. Σωστά, αλλά θα χάσει τους Έλληνες. Γιατί η πολιτική της είναι τροϊκοκεντρική κι όχι ελληνοκεντρική. Γιατί επέλεξε να αλλάξει τη κατεύθυνση. Κι εκεί που ήταν κατά του μνημονίου, σε μια νύχτα έγινε υπέρ. Με αστήρικτες δικιολογίες. Μα θα μου πείτε, η Νέα Δημοκρατία δεν κυβερνά, συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ και μέχρι πρότινος και με τον κυρ Φώτη της ΔΗΜΑΡ. Και πάλι σωστά. Όμως αν αυτό ήταν μονόδρομος μέχρι κάποιο σημείο, στη συνέχεια έπρεπε να επιλέξει τη σύγκρουση εάν και εφόσον ήθελε να αποδείξει στον ελληνικό λαό, ότι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά είναι διαφορετική από το παρελθόν. Εάν ήθελε να επιβάλει καινούργια ήθη στη πολιτική σκηνή της χώρας. Εάν σκοπός της ήταν μια Νέα Ελλάδα, δεν μπορείς να διορίζεις αρχιερείς της διαπλοκής σε διεθνείς θέσεις όπως στη περίπτωση Παπουτσή. Έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς μεταξύ των άλλων: Μια μόνο εξεταστική θα κάνω, για το πως οδηγήθηκε η ΄χώρα στο ΔΝΤ. Πούντην; Έλεγε το μνημόνιο είναι καταστροφή για τη χώρα. Τώρα πως έγινε σωτήριο; Έλεγε δεν υπάρχει περίπτωση να συγκυβερνήσουμε με το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ. Τώρα όχι μόνο συγκυβερνά αλλά και καλύπτει το βρώμικο ΠΑΣΟΚ. Η περίπτωση της εξεταστικής για τα υποβρύχια είναι αποκαλυπτική. Και να το πω με σαφήνεια εδώ για τους φίλους που με προκάλεσαν. Η στάση της ΝΔ στο τεράστιο σκάνδαλο των υποβρυχίων είναι προσβλητική για το λαό αλλά και για το κόμμα. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για τον Βενιζέλο και πρέπει να αποδοθούν. Κι αν υπάρχει συμμετοχή της ΝΔ ομοίως να καταλογιστεί.
Προσωπικά, διαθέτω γερή και όχι επιλεκτική μνήμη. Και δεν αλλάζω ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος. Συμμετείχα σαν υποψήφιος της ΝΔ στις εκλογές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επικροτώ άκριτα τις ενέργειες της. Θεωρώ ότι η πολιτική της δουλικής συμμόρφωσης στις εντολές της τρόϊκας είναι πράξη ευτελιστική της χώρας, δηλαδή κοινώς ΄΄ξεφτίλα΄΄ Θεωρώ τη συμπόρευση και τη κάλυψη του ΄΄εταίρου΄΄ ΠΑΣΟΚ λάθος που θα οδηγήσει και τη ΝΔ στη τύχη του ΠΑΣΟΚ και τον Αντώνη Σαμαρά στη θέση του τέως πρωθυπουργού και του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Οσο για αυτούς που θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη λύση έχω να πω τούτο, το οποίο πιστεύω ότι θα το δούμε στο μέλλον, όταν ο ‘’πάνσοφος λαός’’ στείλει στην κυβέρνηση τον Αλέξη, τη Δούρου, τον ποιητή του αιδοίου, δεν θυμάμαι το όνομα του και όλον αυτόν τον αχταρμά που έχει μαζευτεί εκεί με τη προοπτική της εξουσίας:
Όταν αυτό γίνει, εκείνο που θα επακολουθήσει θα είναι μετάβαση απ την καταστροφή στην παντελή καταστροφή. Μα έχει διαβαθμίσεις η καταστροφή; Βεβαίως και έχει. Όσοι έχουν βγει παραέξω την έχουν δει. Στις πρώην κομμουνιστικές χώρες ή σε άλλες τριτοκοσμικές της Αφρικής και της Ασίας. Οι υποστηρικτές του αριστεροκαπιταλιστικοαναρχικού ΣΥΡΙΖΑ θα μου επιτεθούν και θα πουν ότι κινδυνολογώ κι ότι τρομοκρατώ τον κόσμο. Όμως εγώ λέω τη γνώμη χωρίς φόβο και πάθος. Δεν με απασχολεί που θα με κατατάξετε.
Απορώ με το πολιτικό σύστημα, που δεν καταλαβαίνει ότι οδηγείται στον αφανισμό του και συνεχίζει να συμπεριφέρεται όπως στο παρελθόν. Γιατί βλέποντας κάπως μακρύτερα από τη μεγάλη του μύτη θα διαπίστωνε ότι το τέλος εποχής πλησιάζει. Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν αυτά τα πολιτικά κόμματα. Και το θέμα είναι να το αντιληφθεί κι ο ΄΄κυρίαρχος λαός΄΄ και να συμμετάσχει σε ΄΄καθαρές΄΄ νέες προσπάθειες που με βεβαιότητα θα γίνουν. Να μην παρασυρθεί από τη παραπλανητική νέα συσκευασία με την οποία θα πλασαριστεί το παλιό.
Γιατί αυτό πάλι θα επιχειρήσει να παρουσιάσει άλλο πρόσωπο. Θα είναι όμως ξανά το ίδιο διεφθαρμένο όπως παλιά. Γιατί ο λύκος αλλάζει τομάρι, τα χούγια του όμως ποτέ.
Άντε και για τον καινούργιο χρόνο που έρχεται φουριόζος:
Υγιαίνετε αδέλφια!

1 σχόλιο:

  1. ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ,ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΛΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.