Όχι στην κατάργηση του Κ.Υ. Μύτικα. Έντονη προειδοποίηση από τον Αντιδήμαρχο Δήμου Ξηρομέρου κ. Ηλία Ταμπάκη.


Του Νίκου Θ. Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Η αναταραχή και η χαώδης κατάσταση, που επικρατούν σήμερα στον κλάδο Υγείας στη χώρα μας, μας υποχρεώνουν να τελούμε σε διαρκή επαγρύπνηση, όσον αφορά την ευχή για την ύπαρξη και το μέλλον της εύρυθμης λειτουργίας του Κ.Υ. Μύτικα, με προηγούμενο άρθρο μου στην εφημερίδα «Γεγονός», είχα επισημάνει έγκαιρα τον φόβο για τον επαπειλούμενο κίνδυνο, εν’ όψει των αναδιαρθρώσεων που συντελούνται στην πρωτοβάθμια υγεία.
Ο Αλύζιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξηρομέρου κ. Ταμπάκης Ηλίας διαισθανόμενος τυχούσες δυσάρεστες και απρόβλεπτες εξελίξεις, τις οποίες ΑΠΕΥΧΕΤΑΙ όλη η περιοχή, που βρίσκεται «σε αναμμένα κάρβουνα» απέστειλε το παρακάτω εμπεριστατωμένο έγγραφο – υπόμνημα στον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη, ενώ στο Πρωτοδικείο Λευκάδας οι κάτοικοι κατέθεσαν ιδρυτικό καταστατικό για την ίδρυση του Συλλόγου με την επωνυμία «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ Κ.Υ. ΜΥΤΙΚΑ».
Δημοσιεύουμε το έγγραφο του Αντιδημάρχου κ. Ταμπάκη Ηλία.


Προς
Το Υπουργείο Υγείας

Υπόψη: Υπουργό Υγείας και Πρόνοιας
Κο. Άδωνι Γεωργιάδη
Αθήνα
Αξιότιμε κ. Υπουργέ.
Έχουμε την τιμή φειδόμενοι τον πολύτιμον χρόνο σας και των υπεράνθρωπων προσπαθειών, που καταβάλλεται για την εξυγίανση του Συστήματος Υγείας στην πατρίδα μας, να σας αναφέρουμε τα παρακάτω:
Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μύτικα του Δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, τον οποίο μετά της συζύγου σας έχετε επισκεφθεί και σας καταγοήτευσε, ασφαλώς θα παρατηρήσατε ότι υπάρχει και λειτουργεί Κέντρο Υγείας. Το Κ.Υ. Μύτικα κ. Υπουργέ το ίδρυσαν οι Σουηδοί φίλοι μας με αφορμή τους καταστροφικούς σεισμούς που σημειώθηκαν το 1953 στην Επτάνησο, ερχόμενοι έτσι αρωγοί στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν τότε τα νησιά της Επτανήσου Κάλαμος και Καστός αλλά και η έναντι και πολύ πλησίον αυτών πληγείσα και αυτή περιοχή του Μύτικα με 5 κοινότητες και με μεγάλο πληθυσμό.
Λειτούργησε μέχρι το έτος 2002 σαν Αγροτικό Ιατρείο, οπότε επί υπουργίας του κ. Αλέκου Παπαδόπουλου με την υπ’ αριθμόν 26/24.9.2002, Απόφαση του ΠΕΣΥ Δυτικής Ελλάδας προήχθη σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ και με την νέα του νομική προσωπικότητα λειτουργεί μέχρι σήμερα με προβλεπόμενες νομοθετημένες 24 θέσεις Ιατρικού, Νοσηλευτικού κλπ προσωπικού, έστω και αν δεν έχουν πληρωθεί οι περισσότερες.
Κύριε Υπουργέ.
Το Κ.Υ. Μύτικα είναι το άγρυπνο μάτι περιφρούρησης της υγείας των κατοίκων όλων των Δ.Δ. του Δήμου ΑΛΥΖΙΑΣ και των έναντι του Μύτικα κατοίκων των δυο αδελφών νησιών μας Καλάμου και Καστού. Τα νησιά αυτά τα χωρίζει από τον Μύτικα μια λωρίδα θαλάσσια δίοδος και ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΕΟ για την περιφρούρηση της Υγείας των κατοίκων τους, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ.
Το Κ.Υ. Μύτικα διαθέτει δικό του ασθενοφόρο αυτοκίνητο και διορισμένο οδηγό για την μεταφορά των ασθενών. Διαθέτει επίσης μεταφορικό αυτοκίνητο για την εξυπηρέτηση άλλων αναγκών (δωρεά και τα 2 γνωστών επιχειρηματιών). Παράλληλα προς αυτό, το από το έτος 1953 υπάρχον Κ.Υ. Μύτικα έχουμε το πλεονέκτημα να αποπερατώσουμε το νέο σύγχρονο κτήριο, που θεμελιώθηκε επί υπουργίας του κ. Μάριου Σαλμά και να το οπλίσουμε με βιοϊατρικό εξοπλισμό σύγχρονο.
Κύριε Υπουργέ.
Η περιοχή του Μύτικα με τα δύο έναντι μας νησιά αποτελεί ένα απείρου κάλους και φυσικής ομορφιάς σύμπλεγμα, που έχει δώσει μια αλματώδη τουριστική ανάπτυξη, στην οποία τα μέγιστα έχει συνδράμει με το Κ.Υ Μύτικα, αφού το πρώτο ερώτημα που υποβάλλουν ντόπιοι και ξένοι απλοί αλλά και πολλοί επώνυμοι επισκέπτες είναι «αν υπάρχει Κ.Υ». Άρα το Κ.Υ. Μύτικα, εκτός του ότι αποτελεί τον «ΦΡΟΥΡΟ ΥΓΕΙΑΣ» της περιοχής μας είναι και σταθερός παράγων για τον τουρισμό μας.
Κύριε Υπουργέ.
Τελειώνοντας το παρόν έγγραφο, το οποίο αποτελεί το απόθεμα της ψυχής μας, εκφράζει όμως και τις ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ μας στον ΦΟΒΟ που επικρέμαται σαν «ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ» στην κατάργηση διαφόρων Κ.Υ. στη χώρα μας.
Κύριε Υπουργέ.
Η περιοχή αυτή του Ξηρομέρου και του Συμπλέγματος των δυο νησιών είναι μια αποκομμένη περιοχή και ούτε σκέψη δεν περνά από το μυαλό μας για την κατάργησή του. Τα νησιά που τα χωρίζει η θάλασσα και άλλα απομακρυσμένα και ορεινά χωριά μας χρειάζονται μιάμιση ώρα να φτάσουν σε άλλα Κ.Υ. Προς θεού, θα πεθάνουν οι ασθενείς στους δρόμους και στα κρύα και υπεύθυνη θα είναι αυτή η Πολιτεία!
Πιστεύουμε ακράδαντα στις ευαισθησίες και στα οράματα σας για την περιφρούρηση της υγείας των κατοίκων των προβληματικών νησιών μας, αλλά και των κατοίκων της φτωχής, αγόνου και ξηράς αυτής ξηρομερίτικης γης, που δίνει τιτάνιο αγώνα να επιζήσει στις δύσκολες ημέρες που περνά η πατρίδα μας!
Μη μας προσθέσετε και άλλα βάσανα κ. Υπουργέ. Θα είναι ένα θλιβερό τέλος μιας πολυβασανισμένης περιοχής. Το απευχόμαστε ειλικρινά!
Με κάθε τιμή

Ο Αντιδήμαρχος

Ηλίας Ταμπάκης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.