Κατηγορούμενοι Αντιδήμαρχοι στο Ξηρόμερο για την υδροδότηση του Δήμου.Οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ξηρομέρου και του τ. δήμου Αστακού που από το 2008 μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου του 2013 ήταν επιφορτισμένοι με την υδροδότηση του Δήμου, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραλείψεις που έθεσαν σε κίνδυνο το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.
Η δίκη θα γίνει στις 21 Μαρτίου και κατηγορούμενοι στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Μεσολογγίου είναι οι κ. Ευάγγελος Ναούμης, Γεώργιος Μπαρμπαρούσης, Φώτιος Λιβάνης και Ανδρέας Μαγγίνας.
Για το θέμα συνεδρίασε πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου, η οποία και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την πρόσληψη πληρεξούσιου δικηγόρου.
Να θυμίσουμε πως την επίμαχη περίοδο, είχαν γίνει πολλές καταγγελίες σχετικά με την καταλληλότητα του νερού στον Αστακό αλλά και σε άλλες περιοχές, την κατάσταση των δεξαμενών και του δικτύου κλπ, μετά και από μετρήσεις που είχαν γίνει.
Το δικαστήριο τον Μάρτιο γίνεται μετά από αναβολή και οι τέσσερις πρώην και νυν Αντιδήμαρχοι είναι κατηγορούμενοι ως υπαίτιοι του ότι, κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2008 έως 27/02/2013 (ημερομηνία τελευταίου ελέγχου και δειγματοληψίας) στην πηγή υδροληψίας και υδροδότησης περιοχών ευθύνης του Δήμου Ξηρομέρου με περισσότερες πράξεις ή παραλείψεις προκάλεσαν ρύπανση του περιβάλλοντος, η οποία είχε αρνητικές συνέπειες στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των κατοίκων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.