Παρέμβαση του κ. Παναγιώτη Στάϊκου.


Κατ’ αρχήν θέλω να ευχηθώ Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη και προπαντός υγεία σε όλους.
Όταν εκλέχτηκα Πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού το 1986 ήμουν παιδί για τέτοιες ευθύνες. Ήμουν μόλις 33 ετών. Αυτό δεν με εμπόδισε να φερθώ με υπευθυνότητα, ωριμότητα, συλλογικότητα και συναίνεση, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει και να μιλάει για τέλμα και στασιμότητα.
Όταν κάποιοι μεταξύ αυτών και τα παιδιά μου το 1986 πλενόντουσαν με το κανάτι, γιατί το νερό το καλοκαίρι άνοιγε για 15 λεπτά, το Κοινοτικό Γραφείο ήταν σε νοικιασμένο κτήριο και κατασκευάσαμε τότε το Δημαρχείο με την αίθουσα του πνευματικού κέντρου, στην οποία πριν από λίγες ημέρες απολαύσαμε την υπέροχη παράσταση, από την θεατρική ομάδα του κυρίου Πιτσούλια (και να ευχηθώ η νέα Δημοτική Αρχή ή ευκατάστατοι χορηγοί να πάρουν έναν πολύ καλό βιντεοπροτζέκτορα με ηχοσύστημα και να λειτουργεί σε μόνιμη βάση ως κινηματογραφική λέσχη), έγινε το κλειστό γυμναστήριο στο γυμνάσιο και έκανε τα παιδιά να αγαπήσουν το μπάσκετ και μαζί με τα γήπεδα στα Βαρκά τα παιδιά να στρέφονται στον αθλητισμό, πράγμα πολύ σημαντικό για την επικίνδυνη εποχή μας.
Το Λύκειο στεγαζόταν σε κάτι νοικιασμένες αποθήκες και σήμερα έχουμε ένα σύγχρονο διδακτήριο με μια εξαιρετική βιβλιοθήκη (από τις λίγες στην Ελλάδα), ο μώλος στο Εσχατολάγκαδο όπου δένουν πολλά μικρά αλιευτικά και τουριστικά σκάφη, η ανάπλαση της παραλιακής πλατείας, η αγορά του Νεοκλασικό (του οποίου οι μελέτες ανακίνησης είναι έτοιμες και πιστεύω η νέα Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει σύντομα), ο βιολογικός καθαρισμός και τα σφαγεία, που σε λίγο θα λειτουργούν όποιος και να είναι ο επόμενος Δήμαρχος, γεωτρήσεις και υδρευτικά δίκτυα σε όποια χωριά του Δήμου Αστακού είχαν πρόβλημα, ασφαλτοστρώσεις, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων στα 11 χωριά που χρειαζόντουσαν, 12 μηχανήματα, χώρους άθλησης σε όλα τα χωριά του Δήμου Αστακού (δεν θέλω να επαναλάβω εικόνες), τα οδικά δίκτυα Μπαμπίνη - Μαχαιρά -  Τσαπουρνιά, Βασιλόπουλο - Βελά, τμήμα του δρόμου Αγράμπελα - Πηγάδια, τμήμα του δρόμου Πρόδρομος - Γουριώτισσα και είχαμε εντάξει στο ΕΣΠΑ τους οδικούς άξονες Κουβαρά - Φυτείες - Μπαμπίνη και γέφυρα Γουριάς - Πλατυγιάλι, τα οποία λόγο της οικονομικής κρίσης άργησαν να ξεκινήσουν, αλλά δεν είναι μακέτες και όποιος περνάει από Αστακό για Μεσολόγγι βλέπει τα μηχανήματα να δουλεύουν καθημερινά. Αυτά τα έργα έχουν και το δακτυλικό μου αποτύπωμα και ας μην είμαι Δήμαρχος σήμερα. 
Εύχομαι ολόψυχα ο επόμενος Δήμαρχος να ξεπεράσει αυτό το έργο και τότε εγώ θα χαρώ πραγματικά. Θα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής να δω το νέο κλειστό γυμναστήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών να τελειώνει σύντομα, αφού δεν προλάβαμε να το ολοκληρώσουμε.
Θέλω να ευχαριστήσω και την κυρία Σαμαρά και τον κύριο Πανταζή για τα καλά τους λόγια και τις ευχές τους.
Καλά το καταλαβαίνω το 1986, που ασχολήθηκα με την Αυτοδιοίκηση να ήταν πολιτικά ταραγμένες και πολύ πολωμένες εποχές. Θυμάμαι τότε ένας επαγγελματίας της παραλίας βέρος Αστακιώτης είχε αναφωνήσει: Μας φάγανε οι σώγαμπροι, οι κουμουνιστές και οι γύφτοι. Εγώ αυτά τα προσπέρασα, δεν γύρισα πίσω να ασχοληθώ με λάθη και παραλείψεις της προηγούμενης Αρχής, αλλά με πνεύμα ενότητας, συναίνεσης και συλλογικότητας προχώρησα μπροστά και είμαι πολύ υπερήφανος για το έργο μου και την πορεία μου, σεβόμενος και προστατεύοντας το Δημόσιο χρήμα, έχοντας και την συνείδησή μου ήσυχη, αφού δεν αισθάνομαι ότι αδίκησα κανέναν.
Όμως δεν φανταζόμουν ότι σήμερα μετά από τριάντα χρόνια θα επικρατούσαν τέτοιες συνθήκες πόλωσης. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν πειράζει να είναι σκληρή, όταν γίνεται με επιχειρήματα επάνω σε θέσεις και προγράμματα. Οι κορώνες με προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς, όχι μόνον δεν πείθουν, αλλά κάνουν και κακό στον τόπο.
Φίλε Αποστόλη ξέρεις πόσο σε εκτιμώ και σε αγαπώ, όμως πάντα πίστευα και πιστεύω ότι οι ανθρώπινες φιλίες δεν πρέπει να χαλάνε για χάρη της πολιτικής. Έτσι λοιπόν πιστεύω αυτά τα περί γυρολόγων, σκοτσέζικων φουστών και κάποια άλλα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την Βεντέτα με τον Γιάννη, όταν μέχρι πριν λίγο καιρό ήσασταν πολύ καλοί φίλοι. Και ήρθαν και οι στρατιές των ανώνυμων των Blogs, οι οποίες δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το κλίμα.
Επειδή η κοινωνία μας είναι μικρή και η πιάτσα βοά και από την άλλη πλευρά λένε πως υπήρξαν γυρολόγοι (κατά την δική σου φρασεολογία), οι οποίο αφού δεν έλαβαν τα 65 αργύρια κατάληξαν εκεί που κατάληξαν και το deal έκλεισε στο καφέ του CARAVEL, όπως έκλεισε και δεν θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένος, γιατί δεν επιθυμώ………
Παρά μόνον κάνω έκκληση να πέσουν οι τόνοι και οι εκλογές να διεξαχθούν σε ευπρεπές κλίμα γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου, χωρίς προσωπικές επιθέσεις και ο λαός του Ξηρομέρου με νηφαλιότητα και υπευθυνότητα να επιλέξει τους ικανότερους.

Αστακός 22/4/2014
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

3 σχόλια:

  1. ο λαος του Ξηρομερου ακομα λεει το ονομα σου. κατεβα στις εκλογες και μεις σε ακολουθούμε. μπράβο για το λογο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο λαός του Ξηρόμερου θα επιλέξει τους Ικανότερους.Το βιογραφικό του συγγραφέα πολύ καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα είναι θέμα επιπέδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.