Οι γελοίες δημοσκοπήσεις των Blogs.



Πολλά ιστολόγια (blogs) τον τελευταίο καιρό με αφορμή τις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου βάζουν δημοσκοπήσεις στις σελίδες τους. Καλούν τους επισκέπτες να ψηφίζουν το όνομα του υποψήφιου Δημάρχου που προτιμούν. Χωρίς όμως να υπάρχει επιστημονική υποστήριξη και οι ανάλογες δικλείδες ασφαλείας που θα εξασφαλίζουν την αντικειμενικότητα και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.
Τι συμβαίνει δηλαδή; Ένας επισκέπτης μπορεί να ψηφίσει ...άπειρες φορές. Πως γίνεται αυτό; Καταρχήν αλλάζοντας πρόγραμμα περιήγησης (browser) δηλαδή από Firefox σε Explorer, Chrome, κλπ. 
Επίσης υπάρχει και ενας άλλος τρόπος, οι μυημένοι στο ίντερνετ και την πληροφορική το ξέρουν, όπου από το ίδιο πρόγραμμα περιήγησης μπορεί κάποιος να ψηφίσει. ..όσες φορές θέλει. Ένα άτομο δηλαδή μέσα σε 5 λεπτά μπορεί να ψηφίσει...50 φορές!!!!!! Για τέτοια εγκυρότητα μιλαμε. Πρόκειται δηλαδή για αστεία... πράγματα που δεν αξίζει κανείς να ασχολείται. Όμως το έγκυρο και σοβαρό ιστολογιο ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝEWS έκανε ανάρτηση με τίτλο "ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Τι ψηφίζουν οι διακτυακοί ψηφοφόροι ?" και έβαλε τα αποτελέσματα από ένα συγκεκριμένο blog!!! Φυσικά δημιουργήθηκαν και οι ανάλογες εντυπώσεις. Αν έβαζε όμως και τα αποτελέσματα από αλλα blog οπως του Ξηρομερίτη και του Δραγαμέστο όλοι οι επισκέπτες θα έβλεπαν οτι είναι πολυ διαφορετικά......
Η 18η Μαίου ειναι πλέον πολύ κοντά και το πραγματικό γκάλοπ θα το κάνουν εκείνη την ημέρα οι Δημότες του Ξηρομέρου. Όλα τ' άλλα είναι παιχνιδάκια στο πλαίσιο της........

Το Τρίτο Μάτι (το γνήσιο, όχι το παραπλανητικό)

1 σχόλιο:

  1. Καποιοι νομιζουν οτι ο κοσμος τρωει κουτοχορτο. Και αυτοεξευτελιζονται. Τριτο ματι μαζι σου.
    Πολυφημος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.