Επίθεση από σκυλί ντόπερμαν δέχθηκε μέρα μεσημέρι μέσα στο κέντρο του Μύτικα 9χρονο κοριτσάκι.


Επίθεση από σκυλί ντόπερμαν δέχθηκε χτες Δευτέρα, μέρα μεσημέρι μέσα στο κέντρο του Μύτικα 9χρονο κοριτσάκι. Το μικρό κοριτσάκι από το δάγκωμα του σκύλου τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και χρειάστηκαν να της γίνουν πολλαπλά ράμματα στο Κ.Υ. Αστακού που εσπευσμένα μεταφέρθηκε. Έκανε 4 εσωτερικά ράμματα και 18 εξωτερικά. Λίγο ακόμη και θα έκοβε την αρτηρία και το νεύρο. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό στον Μύτικα. Μάλιστα το συγκεκριμένο σκυλί και προχτές Κυριακή απόγευμα, μαζί με άλλο τριγυρνούσε τελείως ελεύθερο στην αγορά του Μύτικα και όλοι έτρεχαν να κρυφτούν μιας και έδειχνε πολύ νευρικό.
Οι γονείς του άτυχου κοριτσιού πραγματικά πέρασαν ένα Γολγοθά, μιας και στο Κ.Υ. Αστακού το μεσημέρι που πήγαν δεν υπήρχε εφημερεύον γιατρός εκείνη την στιγμή. Επίσης μετέβησαν στο Μεσολόγγι και προέβησαν σε μήνυση ενάντια στον 49χρονο ιδιοκτήτη του σκύλου, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας για πρόκληση σωματικών βλαβών σε σχέση με τον νόμο περί ζώων.
Ελπίζουμε το κοριτσάκι κυρίως, αλλά και οι γονείς σύντομα να ξεπεράσουν το ψυχολογικό σοκ που υπέστησαν και ειδικά για το κοριτσάκι αυτό να αποτελέσει μόνο μία δυσάρεστη ανάμνηση από εδώ και πέρα.
Εμείς θα πούμε την άποψη μας καθαρά. Το να έχεις ένα ζώο έχει και ευθύνες. Προσωπικά αποφεύγω να πάρω σκύλο γιατί νιώθω ότι δεν μπορώ να αντεπεξέλθω στις ευθύνες και στην φροντίδα που υποχρεούμαι να του δείχνω από την στιγμή που θα τον αποκτήσω. Επειδή λοιπόν έρχεται και καλοκαίρι και ήδη ο δρόμος του Μύτικα έχει γεμίσει με μικρά παιδάκια που παίζουν ανέμελα στον κεντρικό δρόμο, στην παιδική χαρά, στην πλατεία και σε όλα τα σημεία του χωριού. Επίσης σε λίγο καιρό ο πληθυσμός του Μύτικα θα αυξηθεί λόγω καλοκαιριού και ακόμη ποιο πολλά παιδιά θα υπάρχουν όλες τις ώρες στους δρόμους, καλό είναι οι ιδιοκτήτες να φροντίσουν τα ζώα όπως προβλέπεται, γιατί θα έχουμε κάτι χειρότερο από απλό τραυματισμό. Η ευθύνη ανήκει στους κατόχους των ζώων και όχι στα ίδια τα ζώα. Τέτοιες συμπεριφορές είναι που οδηγούν σε αγανάκτηση παθόντες και τους σπρώχνουν να κάνουν πράγματα που δεν πρέπει. Όταν ο άλλος βλέπει το μικρό του παιδί μέσα στα αίματα τότε είναι λογικό ο θυμός του να τον οδηγεί να θέλει το κακό του ζώου.
Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ.
Εμείς ευχόμαστε στην μικρούλα και γλυκύτατη Όλγα περαστικά της...

4 σχόλια:

  1. k na eine prwth fora pou o sygkekrimenos skilos dagwse ,,,,h tha eine h teleytea fora lete.....prepei na exoume k ligo filotimo ektos apo skilo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο συγκεκριμενος πρωτη φορα δαγκωνει ανθρωπο. μονο σκυλια σκοτωνε μεχρι τωρα. κριμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ρωτήσω τίνος ήταν ο σκύλος θα μπορέσω να πάρω απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η δευτερη φορα που δαγκωνει και πολλες επιθεσεις ειναι του τσολα και θυμα η κορη μου προκειτε να κανεις κατι;

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.