Ανοίγει τα χαρτιά του ο αν. πρόεδρος του ΛΑΟΣ και υποψήφιος στις ευρωεκλογές Ανδρ. Παπαμιχαήλ.



Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού κ. Ανδρέας Παπαμιχαήλ μιλά στη «δημοκρατία» για τις ευρωεκλογές, στις οποίες είναι και ο ίδιος υποψήφιος. Υποστηρίζει ότι ο ΛΑΟΣ δεν έχει μετακινηθεί από τις απόψεις και τις αξίες του και επισημαίνει ότι είναι ένα «γνήσια πατριωτικό» κόμμα, που πιστεύει στις αξίες της πατρίδας και του πατριωτισμού, σε εθνικό, κρατικό, συλλογικό και ατομικό επίπεδο…
Ως αναπληρωτής πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχετε αυξημένες ευθύνες και αρμοδιότητες. Αν εκλεγείτε, αυτό δεν θα λειτουργήσει σε βάρος των νέων καθηκόντων σας στην Ευρωβουλή;
Οι ευθύνες του ευρωβουλευτή είναι πολύ απαιτητικές και ως εκ τούτου (εφόσον εκλεγώ) θα συζητηθεί από τα όργανα αν μπορώ και πρέπει να διατηρώ και τη θέση του αναπληρωτού προέδρου στο κόμμα.
Σε αυτές τις ευρωεκλογές συμμετέχουν δεκάδες συνδυασμοί. Σε τι διαφοροποιείται ο δικός σας;
Αν βρεθούμε στα έδρανα της Ευρωβουλής όλοι, και το εύχομαι από καρδιάς να γίνει αυτό, και δεχθούμε από κάποιον ευρωβουλευτή φτωχότερης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μας δάνεισε, π.χ. από έναν Εσθονό, την εξής ερώτηση-καταγγελία: «Πώς τολμάτε και δεν πληρώνετε τα δάνεια που πήρατε σαν πολιτικά κόμματα από τις τράπεζες, γιατί δεν σας τιμωρούν, δεν σας πτωχεύουν, γιατί δεν κατάσχουν τις περιουσίες σας, όπως κάνουν στον κάθε απλό Έλληνα πολίτη που χρωστά στις τράπεζες; Τα φορτώνετε στον λαό σας να τα πληρώσει;» Εμείς θα απαντήσουμε; Είναι γνωστό σε όλους μας ότι όλα τα κόμματα, πλην του ΛΑΟΣ, έχουν πάρει δάνεια τα οποία έχουν χαρακτηριστεί μη εξυπηρετούμενα («κόκκινα»). Έχουν ξεπεράσει τα χρέη τους τα 400.000.000 ευρώ!
Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν διαφορετικά στις ευρωεκλογές σε σχέση με το πώς ψήφισαν το κόμμα σας στις εθνικές εκλογές;
Έχουν περάσει δύο και πλέον χρόνια από τα αποτελέσματα των εκλογών που μας άφησαν έξω από τη Βουλή και μετέτρεψαν την ελληνική Βουλή σε μία θλιβερή αρένα. Ο λαός μας κατάλαβε την αξία της παρουσίας του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Βουλή και των βουλευτών του, που ήταν υπόδειγμα ήθους, δημοκρατικότητας και εργατικότητας για όλους τους άλλους. Περισσότεροι πολίτες κατάλαβαν τι πραγματικά δεν υπέγραψε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και πόσο άδικα κατηγορήθηκε γι' αυτό. Τώρα που υπομένουμε όλοι τα μέτρα που υπέγραψαν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, τώρα αντιλαμβάνονται την πράξη Καρατζαφέρη να φύγει από εκείνη τη συγκυβέρνηση.
Τελικά… ποια Ευρώπη θέλουμε;
Ο ΛΑΟΣ στηρίζει την Ευρώπη των εθνών και όχι την Ευρώπη της Γερμανίας. Είμαστε στην ομάδα των ευρωσκεπτικιστών που αποτελεί τη νέα δύναμη της Ευρώπης. Ο ΛΑΟΣ πιστεύει τόσο σε μια ανεξάρτητη εθνική εξωτερική πολιτική με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας όσο και στην ανάγκη της έμπρακτης έκφρασης του πατριωτισμού στην καθημερινή ζωή μας, με συνειδητή εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων του πολίτη προς την πατρίδα.
Ποιες οι θέσεις σας για το μεταναστευτικό;
Το θεωρούμε θέμα εθνικής επιβίωσης. Οι θέσεις μας για τους λαθρομετανάστες είναι σταθερές από καταβολής κόμματος. Η απομάκρυνση όλων των λαθρομεταναστών, πλην ενός μικρού ποσοστού επί του ελληνικού πληθυσμού (ποσόστωση), που έχει προσδιοριστεί στο 2,5%-3%, δηλαδή 300.000 το πολύ, που θα επιλεγούν για να παραμείνουν με βάση τις δικές μας ανάγκες και την αξιολόγηση των δεξιοτήτων τους. Η όλη απομάκρυνση θα γίνει με έννομα μέσα και με τη συνείδηση ότι χειριζόμεθα ανθρώπινες ζωές.
Τελικά μέσα ή έξω από το ευρώ; Ποια είναι η θέση του ΛΑΟΣ;
Η θέση μας σ' αυτό το πολύπλοκο θέμα είναι μία. Δεν επιβιώνουμε με τίποτα με το ευρώ σε ισοτιμία 1,4 προς το δολάριο. Πρέπει να «φροντίσει» η Ευρωπαϊκή Τράπεζα ώστε να διατηρείται ισοτιμία ένα προς ένα με το αμερικανικό νόμισμα, αλλιώς επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα για να μπορούμε να κάνουμε δική μας νομισματική πολιτική.
Πώς θα παρουσιάζατε τον ΛΑΟΣ σήμερα σαν πολιτική παράταξη;
Είμαστε ένα καθαρά πατριωτικό κόμμα χωρίς δεξιοαριστερές εμμονές. Μία πολιτική δύναμη που έχει διαχρονικές αξίες και αρχές, στηριζόμενες στην ελληνική παράδοση, στην ελληνική ιστορία και στον ελληνικό πολιτισμό. Είμαστε ο πολιτικός φορέας που συνθέτει τα συμφέροντα των Ελλήνων και βρίσκεται στο κέντρο του πολιτικού συστήματος.
Η επόμενη μέρα των εκλογών;
Σίγουρα τίποτε δεν θα είναι το ίδιο. Κομματίδια και ομαδούλες που ευκαιριακά παρουσιάστηκαν εκμεταλλευόμενα την κρίση δεν θα έχουν πια προορισμό στο πολιτικό σκηνικό. Η κυβερνητική παράταξη με σωρεία λαθών και απρεπειών θα αναγκαστεί να ζητήσει ανασύνταξη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.