Μπάτε σκύλοι αλέστε...


Γράφει ο κ. Νώντας Νικάκης.
Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Βόνιτσας.

Αγαπητοί φίλοι.
Και άλλες φορές έχω γράψει ότι παρακολουθώ για πολλά χρόνια την Γιαννιώτικη εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» διότι εκτός που πρόκειται για άριστη επαρχιακή εφημερίδα με πλούσια ειδησεογραφία σε παρά πολλά θέματα που ανήκουν στα ενδιαφέροντά μου, αλλά δημοσιεύει καθημερινά ρεπορτάζ και ειδήσεις σχετικά με τα προβλήματα που μας έφεραν οι γείτονες μας με την ανοχή όλων μας καθ όσον όλοι μια εποχή είχαμε από έναν Αλβανό υπάλληλο στο σπίτι μας και με την πολιτική ορισμένων παρατάξεων που μας το παίζουν πχ ανθρωπιστές φιλεύσπλαχνοι και δεν τους ενδιαφέρουν τα θέματα ασφαλείας της χώρας μας.
Διαβάστε το παρακάτω δημοσίευμα για να πάρετε μια γεύση και εάν ανατρέξετε στο αρχείο του «ΠΡΩΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ» θα διαπιστώσετε και άλλα αμέτρητα κατά καιρούς κρούσματα ληστείες και πλιάτσικο στα χωριά και πχ μεταφορά επιβατών στο εσωτερικό της χώρας με τα δικά τους λεωφορεία κλπ.
Για ρωτήστε τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που δεν έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές καθώς επίσης και κάποια πολυτελή μερσεντές και φολκς βαγκεν κλούβες στοιβαγμένοι σαν τα ποντίκια ταξιδεύουν καθημερινά που μας προσπερνάνε χωρίς φλας και με 100 χλμ ταχύτητα τα βλέπουμε στον άξονα Αντίρριο Ιωάννινα και ορισμένοι νομίζετε ότι είναι τίποτα νεόπλουτοι.... Αμ... δεν είναι έτσι τα πράγματα.
Τέλος το πρώτο θέμα στις πρόσφατες αυτοδιοίκητες εκλογές στα χωριά της Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων ξέρετε ποιο ήταν; ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ.....

Μπαινοβγαίνουν από Αλβανία πάσης φύσεως εγκληματικά στοιχεία.
«ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ» ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ!
- Με… φορτηγά έφθαναν τα ναρκωτικά από Λαζαράτες.
- «Πολυεθνικό Κέντρο» λαθρομεταναστών το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
- Ενίσχυση της Frontex ζητά ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης.
Η πρόσφατη επιχείρηση της Αλβανικής Αστυνομίας στους Λαζαράτες Αργυροκάστρου, επιβεβαίωσε κατά τον πλέον επίσημο τρόπο, τις επισημάνσεις που πολλές φορές έκανε ο «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» για την ανεπάρκεια των ελέγχων που γίνονται στα Ελληνικά σύνορα, που θυμίζουν «ξέφραγο αμπέλι». 
Οι λεπτομέρειες που έρχονται στη δημοσιότητα, τόσο ως προς τον τρόπο διακίνησης τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών προς τη χώρα μας, όσο και η μεταφορά κλεμμένων οχημάτων από την Ελλάδα στους Λαζαράτες (όπου βρέθηκαν ορισμένα), προφανώς και προς άλλες περιοχές της Αλβανίας, οδηγούν πλέον στο συμπέρασμα για την ύπαρξη κυκλωμάτων που έχουν τα πλοκάμια τους στην Ελλάδα, τα οποία συνεργάζονταν με τους Αλβανούς μαφιόζους και εξακολουθούν να παραμένουν ανέπαφα. 

Ενίσχυση της Frontex.
Όμως το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη διακίνηση ναρκωτικών, αλλά είναι σύνθετο. Αφορά την εισαγωγή κάθε είδους εγκληματικότητας, αλλά και τη διακίνηση χιλιάδων κατ΄ έτος λαθρομεταναστών, που προέρχονται τόσο από την Αλβανία, όσο και από Αφρικανικές - Ασιατικές χώρες. Είναι τόσο μεγάλο και έντονο το πρόβλημα που ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, έχοντας σαφείς ενδείξεις για αύξηση της ροής των παράνομων μεταναστών, ζήτησε στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. που συνεδρίαζε στο Μιλάνο της Ιταλίας, να αντιμετωπιστεί από κοινού το πρόβλημα και την ενίσχυση του ρόλου της Frontex στην Ελλάδα. 

Στο λιμάνι Ηγουμενίτσας.
Η αύξηση της ροής των μεταναστών από Αφρικανικές και Ασιατικές χώρες, άρχισε ήδη να γίνεται αισθητή και πάλι στην Ηγουμενίτσα. Σύμφωνα με διαμαρτυρίες επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές και στον τουρισμό, λαθρομετανάστες άρχισαν να «κατασκηνώνουν» κοντά στο λιμάνι, έχοντας στόχο την αναχώρησή τους για το εξωτερικό. 
Προκειμένου να βάλει τάξη και κυρίως να αποτρέψει τη συγκέντρωση λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα, η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, οργάνωσε διήμερη επιχειρησιακή δράση, κατά την οποία ελέγχθηκαν 142 άτομα, προσήχθησαν 30 (Αλβανοί, Αφγανοί, Ιρακινοί, Ιρανοί, Σύριοι και από το Μπαγκλαντές) από τους οποίους τελικά συνελήφθησαν έντεκα για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, συν τρεις Αλβανοί για παράβαση του νόμο περί αλλοδαπών, πλαστογραφία πιστοποιητικών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Επιχείρηση, που όπως ανακοίνωσε η Γεν. Αστ. Διεύθυνση Ηπείρου θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. 

Εγκληματικά στοιχεία.
Είναι γεγονός ότι η ροή λαθρομεταναστών από την Αλβανία τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί. Το ανησυχητικό βρίσκεται όμως αλλού: Ότι όλο και συχνότερα ανάμεσά τους συλλαμβάνονται άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούν είτε αποφάσεις απέλασης, είτε εντάλματα για παράνομες και εγκληματικές ενέργειες. Τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων στις παραμεθόριες περιοχές είναι συχνά και δεκάδες σπίτια έχουν λεηλατηθεί, τελευταία μάλιστα και τρεις εκκλησίες προκαλώντας το φόβο και την ανησυχία στους κατοίκους του Πωγωνίου, της Κόνιτσας κ.α. 
Χθες το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου εξιχνίασε 16 διαρρήξεις – κλοπές που είχαν γίνει πέρυσι σε σπίτια των χωριών Αγίας Μαρίνα, Ορεινού, Σταυροσκιαδίου και Κακκόλακου. Δράστης είναι ένας 27χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν εντοπισμό συνεργών του. 

Ξανάρχισαν τα ναρκωτικά.
Στην μικροεγκληματικότητα έρχεται να προστεθεί και η διακίνηση ναρκωτικών, που τα τελευταία χρόνια γίνεται με ρυθμό… τακτικών δρομολογίων. 
Μετά την επέμβαση της Αλβανικής Αστυνομίας στους Λαζαράτες, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, οι έμποροι ναρκωτικών κρατούσαν στάση αναμονής. Σιγά - σιγά όμως φαίνεται να επανέρχονται στη δράση. Τουλάχιστον αυτή η εκτίμηση μπορεί να γίνει από τον εντοπισμό χθες τα ξημερώματα στον Παραπόταμο της Θεσπρωτίας Ι.Χ. αυτοκινήτου που μετέφερε 96 κιλά χασίς! Ο μεταφορέας, εγκατέλειψε αυτοκίνητο και χασίς και ξέφυγε των αστυνομικών οι οποίοι τον αναζητούν, ωστόσο για τη χώρα προέλευσης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: Πρόκειται για την Αλβανία, τον χασισοβολώνα της Ευρώπης, όπως έχει χαρακτηριστεί και από ξένα Μέσα Ενημέρωσης. 
Η διακίνηση ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ελλάδα, δεν μπορεί να γίνει όμως χωρίς συνεργούς από τις δύο πλευρές των συνόρων. Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως μετά την Αστυνομική επιχείρηση στους Λαζαράτες, προσφέρονται για χρήσιμα συμπεράσματα για την Ελληνική Πολιτεία, που θα πρέπει να «ψάξει» σε βάθος παραλείψεις, ευθύνες, ακόμη και τυχόν διασυνδέσεις επίορκων υπαλλήλων με Αλβανούς «μαφιόζους». Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, που θα πρέπει να εξεταστεί από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλια, που έχει υποσχεθεί να επισκεφθεί σύντομα την Ήπειρο και ειδικότερα το ακριτικό Πωγώνι, που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της εισερχόμενης και εξερχόμενης εγκληματικότητας προς Αλβανία. 

Πλοκάμια στην Ελλάδα.
Περισσότερα ακολουθούν στο ρεπορτάζ που έγραψε για τον «ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ» από το Αργυρόκαστρο ο ομογενής δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπάρκας: 
Πλοκάμια από τους Λαζαράτες στην Ελλάδα αποκαλύπτει η επέκταση της επιχείρησης της Αλβανικής Αστυνομίας για τον πλήρη έλεγχο του χωριού και την εξάρθρωση όλων των εγκληματικών κυκλωμάτων στο «χωριό του χασίς». 
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Αργυροκάστρου αναφέρει ότι μεταξύ των δεκάδων κατασχεμένων αυτοκινήτων εντοπίστηκαν τρία φορτηγά που ανήκουν σε Έλληνες ιδιοκτήτες από τα Ιωάννινα. Για τον εντοπισμό τους και την ταυτοποίηση των στοιχείων τους που είχαν αλλοιώσει οι δράστες, χρειάστηκε το αυξημένο ενδιαφέρον του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο. Η αρμόδια υπηρεσία στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας δεν αποκλείει στους Λαζαράτες να έχουν μεταφερθεί και άλλα κλοπιμαία από όλη την Ελλάδα, αυτοκίνητα και λοιπά αγροτικά και μεταφορικά οχήματα. Δηλώνει επίσης ότι θα προσφέρει όλες τις δυνατές υπηρεσίες σε όφελος των Ελλήνων θυμάτων των ληστών εξʼ Αλβανίας, αρκεί να παρουσιάσουν έγκαιρα τα απαιτούμενα στοιχεία. 
Ωστόσο, για την αστυνομία παραμένει ύποπτο το γεγονός της κλοπής και μεταφοράς των συγκεκριμένων φορτηγών μέχρι τους Λαζαράτες, που σημαίνει ότι πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα με πλοκάμια μέχρι την Ελλάδα. Άλλες πληροφορίες από την αλβανική αστυνομία και εισαγγελία αναφέρουν ότι οι ανακρίσεις 40 και πλέον συλληφθέντων από τους Λαζαράτες, μετά την έφοδο της αστυνομίας στο χωριό των ναρκωτικών, αποκαλύπτουν και τα νήματα των κυκλωμάτων διακίνησης της χασισοπαραγωγής και άλλων ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα. Σε μια επόμενη φάση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα εντατικοποιηθεί η συνεργασία με τις ελληνικές διωκτικές αρχές για την εξάρθρωση των ενεργών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από τις δύο πλευρές των συνόρων των συνόρων.
Η Ελλάδα πρώτη και μετά η Ιταλία, ήταν η σημαντικότερη χώρα διακίνησης των ναρκωτικών madei in Λαζαράτι με προορισμό τόσο την Ελλάδα όσο και τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Η ετήσια παραγωγή χασίς υπολογίζεται γύρω στους 900 τόνους και το συνολικό τζίρο σε μερικά δισεκατομμύρια Ευρώ. Η αστυνομία κατάσχεσε και κατάστρεψε περισσότερους από 100 τόνους επεξεργασμένο χασίς προς πώληση και δύο εργαστήρια παραγωγής χασισοελαίου, ενώ ξερίζωσε περισσότερες από 110 χιλιάδες καλλιεργημένα φιντάνια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.