ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ. «Μύτικας μου». Νέα έκδοση «Άλμπουμ» φωτογραφιών.

Το εξώφυλλο του πρώτου άλμπουμ φωτογραφιών «Μύτικας μου».
ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ. «Μύτικας μου». Νέα έκδοση «Άλμπουμ» φωτογραφιών.

Του κ. Νίκου Θ. Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Δεν πέρασε πολύς καιρός και οι Ιταλοί φίλοι του Μύτικα και δικοί μας φίλοι, με επικεφαλής τον PAOLO BUTTAFAVA, Γραφίστα, που επί μια 30ετία με τη σύζυγό του και τους άλλους Ιταλούς φίλους μας, επισκέπτονται το καλοκαίρι το Μύτικα, ετοίμασαν με δικές τους δαπάνες και φροντίδες νέο «Άλμπουμ» φωτογραφιών του Μύτικα και των ανθρώπων του, το οποίο θα μας παρουσιάσουν ευθύς μόλις το ανατυπώσουν σε πολλά αντίτυπα και να το δωρίσουν στους Μυτικιώτες.
Το «Άλμπουμ», το οποίο είχε την καλοσύνη, να μου παρουσιάσει, με επίσκεψή του στο Γραφείο μου, ο λίαν αγαπητός φίλος μου PAOLO, περιέχει επιμελημένο φωτογραφικό υλικό, με φωτογραφίες των αξιοθέατων φυσικών ομορφιών του Μύτικα, των παλαιών και των νέων κτισμάτων, των ανθρώπων που έχουν χαθεί, των ανθρώπων που ήταν νέοι και που «ο πανδαμάτορ» χρόνος έχει αλλάξει την μορφή τους, αφού το κάλλος « ή ο χρόνος ανάλωσε ή η νόσος εμάρανε», κατά τον Ισοκράτη.


Σπίτια χαμηλά, σκεπασμένα με κεραμίδια και πλάκες, που σήμερα έχουν γίνει μεγαλοπρεπή κτίρια, παλιά καφενεδάκια και κοκορετσάδικα, που σ’ αυτά οι Μυτικιώτες συναντιόταν αδελφωμένοι και συζητούσαν τα καθημερινά τους, πότε κλαίγοντας και πότε γελώντας, αλλά και τραγουδώντας και χορεύοντας επάνω στο κέφι, που τους άναβε το ουζάκι ή το κρασάκι. Γλυκές αναμνήσεις, χρόνοι παλαιοί, αλλά τόσο νοσταλγικοί! Ένας άριστος συνδυασμός του παλιού με το καινούργιο. Μια συνέχεια των γενεών.


Η ιστορία του Μύτικα ξαναζωντανεύει με τις αναμνηστικές φωτογραφίες, που προσπάθησε και συνέλεξε ο PAOLO και δικαιούται τον έπαινο, αλλά και την ευγνωμοσύνη μας, την οποία οφείλουμε σ’ αυτόν και στους άλλους Ιταλούς φίλους μας, που τόσο αγαπούν τον Μύτικα και το αποδεικνύουν και με τις ενέργειές τους και με την επί σειρά ετών ζωντανή παρουσία τους στον τόπο μας. Κάνουν πράξεις και ενέργειες και δαπάνες, που έπρεπε να κάνουμε εμείς! Οι Ιταλοί αυτοί είναι οι «Πρόξενοι» του Μύτικα στην Ιταλία και όχι μόνο. Ας μη λησμονούμε ότι προ ολίγων ετών και ο Ιταλός Πρωθυπουργός ΡΟΜΑΝΟ ΠΡΟΝΤΙ, έκανε τις διακοπές του στον Κάλαμο, τίμησε με την παρουσία του τον Μύτικα και τον τιμήσαμε και εμείς στο Μύτικα και πρόβαλλε και αυτός με την προτίμησή του ολόκληρη την περιοχή μας.
Ας μην ξεχνάμε αγαπητοί φίλοι Ιταλοί ότι η μοίρα μας είναι κοινή. Το μαρτυρεί και το απόφθεγμα «Ούνα φάτσα, ούνα ρατσα». Να είστε πάντα καλά και πάντα να ανταμώνουμε. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους μας τους Ιταλούς, που υπήρξαν οι Πρόδρομοι του Ιταλικού τουριστικού ρεύματος προς τον Μύτικα, που κάθε χρόνο αυξάνεται. Να ευχαριστήσουμε όλους τους Ιταλούς, που προτιμούν τον Μύτικα με την πολιτισμένη και ευγενική παρουσία τους και ρίχνω την ιδέα: Τους εκδότες του «Άλμπουμ» οι τοπικοί σύλλογοι του Μύτικα οφείλουν με κάποια εκδήλωση να τους ευχαριστήσουν και να τους τιμήσουν. Κάτι που έπρεπε να κάνουμε εμείς μας πρόλαβαν αυτοί. Ας δείξουμε τουλάχιστον τον πολιτισμό μας, την ευγένειά μας και την ευγνωμοσύνη μας!

Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας
Νίκος Θωμά Νταής
σ. Συμβολαιογράφος – Δημοσιογράφος
Επίτιμο μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας του Ιταλικού Τύπου 
FDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA (FNSI)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.