ΜΥΤΙΚΑΣ: Καταγγελία για κακοποιήσεις σκύλων.



Αναγνώστης επικοινώνησε μαζί μας για να καταγγείλει μία απάνθρωπη μεταχείριση σκύλων από γείτονά του, κάτοικο Μύτικα Ξηρομέρου. 
Ο φιλόζωος αναγνώστης δεν κρύβει τον θυμό του και τη λύπη αλλά και την οργή του για την απίστευτη αυτή κατάσταση που επικρατεί και με αποφασιστικότητα θέτει το ζήτημα στα χέρια των αρμοδίων αρχών και της δικαιοσύνης, για την βαρβαρότητα κατά των σκύλων.

Η καταγγελία. 
Εδώ και αρκετό καιρό ένας γείτονας μας στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, μαζί με την γυναίκα του όπου βρουν σκυλιά τα χτυπάνε αλύπητα, πέρυσι χτύπησε και το σκυλί του αδελφού μου και η γυναίκα του, είπε: «Καλά το κάναμε». Όπου δει να κοιμάται σκυλί πάει και το κτυπάει.
Τα σκυλιά είναι ελευθέρα αλλά δεν πειράζουν κανέναν. Έχει τσακωθεί με πολλούς και προχθές που μαλώσανε με ένα φίλο μου, του είπαν πάλι: «Καλά κάνουμε!». 
Μόλις ο φίλος μου, τους είπε ότι έχει φωτογραφίες με κακοποιημένα σκυλιά δεν τον ξαναενοχλήσανε. 
Αυτός χτύπησε και το σκύλο τον «Τζιοβάνη» και είναι εδώ και μια εβδομάδα στην Λευκάδα με σπασμούς - ορούς και δεν ξέρουμε αν θα ζήσει. 
Έχω καταγγείλει την βαρβαρότητα και στην Φιλοζωική Αγρινίου και την Αστυνομία για να του κάνουν συστάσεις αλλά αυτός επιμένει, εκεί το δικό του.

Υ.Γ.: Φανταστείτε ότι ο άνθρωπος αυτός έχει και δικά του σκυλιά.

7 σχόλια:

  1. Ποιος ο καταγγέλων και ποιος ο θύτης??Ολοι οι υπολοιποι λιγοι εστω φιλοζωοι του Μυτικα γιατι δε μιλατε?Γιατι δεν υποστηριζετε τον καταγγέλων??Δεν εχουν στομα τα σκυλια..Ειστε εσεις η φωνη τους!!Μην γινεστε συννενοχοι στο εγκλημα αυτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα σκυλιά σε καμιά περίπτωση δε φταίνε! Την ευθύνη των αδέσποτων σκυλιών φέρουν οι ιδιοκτήτες τους, που τα αφήνουν στην τύχη τους.Την ίδια ευθύνη φέρουν και όσοι τα αφήνουν ελεύθερα να τριγυρνούν.Έχουμε τραγικά περαστατικά στο Μύτικα με σκύλους που κυκλοφορούσαν ελεύθερα και οι ιδικτήτες τους αδιαφορούσαν! Έφαγαν μικρό παιδί, άφησαν μόνιμη αναπηρία σε γυναίκα, άλλη τη δάγκωσαν πολύ και γλύτωσε την τελευταία στιγμή από διερχόμενο! Σε καμία περίπτωση δε μας φταίνε τα συμπαθή τετράποδα!Μάλλον τα δίποδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνησω με τον Ανωνυμο.Τα ζωα ειναι παντα και παντουτα θυματα..το λεω απο προσωπικη πολυ μεγαλη πειρα...Ομως μου φαινεται αδιανοητο οι ιδιοκτητες των σκυλιων που εφαγαν το ξυλο,που εμαθα ειναι 4 δεν κανουν τιποτα..Γιατι??Επειδη ειναι συγχωριανος σου?Ειναι τερας..Ειναι μελλοντικος δολοφονος..Ειναι ισως αυτος που θα χτυπησει το παιδι σου γιατι η μπαλα του επεσε στον κηπο του..Αξιοι της μοιρας σας ειστε Σκατοβλαχοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ιδιοκτητες των σκύλων τα αφεντικά τους να τηρούν τους κανόνες και οχι να γυριζουν αδέσποτα και οταν τρωνε τους ανθρωπους αρνουνται την ιδιοκτησία τους.Γεμισε αδέσποτα ο Μύτικας .Δεν πειράζουν δεν πειραζουν αλλά ολο δαγκωνουν και εχουμε τετοιου ειδους κρούσματα στο χωριο.Αν θέλουν και αγαπούν τα σκυλιά να τα μαζεύουν,στο σπίτι τους να μην γυριζουν χωρίς λουρί,και να κυκλοφορούν αδέσποτα. .Αγαπανε τα σκυλια,μήπως έχουν ξεχασει να αγαπάνε και τους ανθρώπους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητοί αναγνώστες.
    Πείτε αυτό που θέλετε χωρίς χαρακτηρισμούς. Δεν παίρνει αξία η άποψη σας κολλώντας δίπλα και δύο τρία κοσμητικά και μάλιστα γενικεύοντας. Το αντίθετο. Χάνεται η αξία των λεγομένων σας και των επιχειρημάτων μέσα στους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξαφνικα γινατε φιλοζωοι.οι διποδοι φιλοι τους που τα παρατανε φταινε. Ολο διαμαρτυριες αλλα τις υποχρεωσεις και ευθυνες τους τις ξεχνανε.
    Σε καθε περιπτωση δεν πρεπει να τα χτυπανε.
    Οι ιδιοκτητες που τα παρατανε να μπαινουν φυλακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρόβλημα στο Μύτικα όσο και να θέλουν κάποιοι να το δικαιολογήσουν δεν είναι η ύπαρξη αδέσποτων, είναι η ύπαρξη σκύλων γενικώς. Εγώ που υιοθέτησα ένα από τα πολλά αδέσποτα του Μύτικα που όπως όλο το χωριό λέει δεν πείραξε ποτέ και δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν, ήρθαν και έριξαν φόλες ακριβώς μπροστά στο σπίτι μου. Και παρόλο που τηρούσα και τηρώ όλες μου τις υποχρεώσεις και πάλι γυρνούν και μου λένε πως ενοχλεί. Μήπως πρέπει να μη στεκόμαστε μόνο στις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών και να δούμε και κάποια άλλη λύση εκτός από τις φόλες, το ακουαφόρτε και όλους τους άλλους τρόπους που έχουν σκεφτεί οι καλοθελητές για να ξεκάνουν ότι συμπαθές κατα τα λεγόμενα τετράποδο κυκλοφορεί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.