Το κράτος εν κράτει των Δήμων.


Του Τροϊκανού.

Ένα θλιβερό φαινόμενο παρατηρείται σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας αυτόν τον καιρό, επί την ανάληψη των καθηκόντων των νέων Δημάρχων.
Νέοι άγνωστοι εργαζόμενοι έχουν κάνει την εμφάνιση τους στα Δημαρχεία μαζί με τους Δημάρχους. Ενώ δεν υπάρχει καμία προκήρυξη θέσεων ή εν τέλει κάποιο πρόγραμμα που να τρέχει για εργασία στους Δήμους της Επικράτειας, εν τούτοις κάποιοι έπιασαν δουλειά ένας θεός ξέροντας πως, και ένας θεός ξέροντας από πού και πως θα πληρωθούν. Για ασφαλιστικές εισφορές εννοείται δεν υπάρχουν.
Βέβαια κάποιοι μπασμένοι στα της τοπικής αυτοδιοίκησης σου λένε: «υπάρχει τρόπος να πληρωθούν… και σου κλείνουν το μάτι. Ας είναι καλά τα δωδεκάρια... οι αμαρτωλές απ' ευθείας αναθέσεις».
Το φαινόμενο αυτό δυστυχώς είναι διαχρονικό και εφαρμοσμένο σχεδόν απ’ όλους τους Δημάρχους και ουσιαστικά έχει δημιουργηθεί μία παράδοση που κάθε αξιοπρεπής Δήμαρχος που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να συνεχίσει.
Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, ήταν δίπλα στον Δήμαρχο και τον βοήθησαν να εκλεγεί με όλες τους τις δυνάμεις.
Στην Ελλάδα όμως των μνημονίων και της υψηλής ανεργίας κυρίως στους νέους, είναι δυνατόν να συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε με αυτόν τον τρόπο; Είναι δυνατόν οι Δήμοι, που ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής κατατάσσει πρώτους σε διαφθορά και σπατάλη (τυχαίο ότι όλοι οι αιρετοί δεν θέλουν ούτε το όνομα του να ακούνε), να συνεχίζουν το ίδιο βιολί;
Είναι δυνατόν οι Δήμαρχοι σήμερα να συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν νταβατζήδες και να χωρίζουν τους νέους σε ηλικία δημότες τους, που με αγωνία προσπαθούν να βρουν εργασία, σε παιδιά και αποπαίδια;
Εν τέλει για να γίνω και λίγο κυνικός αυτά η Τρόικα τα γνωρίζει; Ο Κυριάκος; Η επιθεώρηση εργασίας;

4 σχόλια:

  1. Ξερετε ποσες τετοιες μαυρες προσληψεις ημετερων εχουν γινει σε ολους τους δημους τις τελευταιες ημερες;
    Δημαρχοι που δεν λογαριαζουν τιποτα για να εξυπηρετησουν αυτους που ηταν διπλα τους και τους βοηθησαν στην εκλογη. Λογικη νταβατζη. Πηρα τον Δημο αρα κανω οτι θελω.
    Φαυλοτητα και σαπιλα παρα την κριση, παρα την χρεωκοπια, παρα την μεγαλη ανεργια.
    Με τα ιδια μυαλα, με τις ιδιες ιδεες.
    Ούτε νομιμο ούτε ηθικο. Μιλαμε οτι εδω διαπραττονται σοβαροτατα αδικηματα.
    Οι αντιπολιτευσεις τι κανουν;
    Οι εισαγγελεις τι κάνουν;
    Ο επιθεωρητης δημοσιας διοικησης τι κανει;
    Οι αποκεντρωμενες διοικησεις τι κανουν;
    Ο υπουργος εσωτερικων, ο διοικητικης μεταρυθμισης, ο Πρωθυπουργος τι κανουν ολοι αυτοι;
    Οι απλοι ενεργοι πολιτες τι κανουν;
    Δηλαδη να εναποθεσουμε τις ελπιδες μας στην Τρόικα; Αυτο το κωλοκρατος δεν φτιαχνεται με τιποτα. Τρόικα για πάντα η ευχή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον παραπάνω φιλο, για πάντα Τρόικα.
    Μόνο να παρατηρήσει κάποιος από αυτούς που περιγράφει το κείμενο του τροικανού το πως μιλάνε για την Τροικα καταλαβαίνεις οτι η παραμονή της Τροικας είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον αυτής την χώρας με τους άθλιους πολίτες.

    Celebrity incognito.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον δημο ακτιου βονιτσας και στον δημο ξηρομερου γνωριζουν τιποτα σχετικα με το θεμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.