Κατατίθεται τις επόμενες ημέρες πολυνομοσχέδιο – σκούπα από το υπουργείο Υγείας που κάνει το αγροτικό υποχρεωτικό.


Όλοι γνωρίζουμε το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης αγροτικών ιατρών στο Κ.Υ. Μύτικα. Στο νέο πολυνομοσχέδιο - σκούπα που πρόκειται να φέρει τις αμέσως επόμενες ημέρες το Υπουργείο Υγείας, υπάρχει μία ρύθμιση που δίνει ελπίδες ότι το πρόβλημα επιτέλους θα λυθεί. Το αγροτικό γίνεται υποχρεωτικό πριν την έναρξη της ειδικότητας των γιατρών.
Περιμένουμε και ίδωμεν.


Κυρώσεις και βαριά πρόστιμα για όσους υπερσυνταγογραφούν στον ΕΟΠΥΥ που θα κυμαίνονται από 500 έως 5.000 ευρώ, μονιμοποιήσεις 2.500 γιατρών, παράταση θητείας για επικουρικούς γιατρούς και υποχρεωτικό αγροτικό, προβλέπει νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες από τον αρμόδιο υπουργό, Μάκη Βορίδη.
Εκτός των προαναφερθέντων, προβλέπει ακόμα προσωρινό αποκλεισμό του παραβάτη γιατρού δύο έως 12 μηνών από τη συνταγογράφηση ή οριστική διακοπή σε περίπτωση υποτροπής. Παράλληλα το πολυνομοσχέδιο απαγορεύει την πώληση συνταγογραφούμενων φαρμάκων μέσω Διαδικτύου και ποινικοποιεί τη διάθεση σκευασμάτων τα οποία πρέπει να διατίθενται μόνο από φαρμακεία και με συνταγή γιατρού.
Επίσης, περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στο σύστημα των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, συγκεκριμένα προβλέπει τέσσερις εφημερίες το μήνα για κάθε γιατρό που εργάζεται στο ΕΣΥ, κατάργηση της ανώτατης μηνιαίας αποζημίωσης για τις εφημερίες και κατάργηση των πρόσθετων εφημεριών και ωράριο επτά ωρών, το οποίο θα είναι συνεχές, πρωινό και θα έχει πενθήμερη διάρκεια.
Επιπλέον θα περιλαμβάνονται διατάξεις για την κάλυψη κενών που υπάρχουν στις δομές κυρίως των νησιών, μια από τις οποίες προβλέπει παράταση κατά ένα έτος της θητείας των επικουρικών ιατρών.
Τέλος υπάρχει και διάταξη για την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό) για τους γιατρούς πριν την έναρξη της ειδικότητας. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ο γιατρός μπορεί να κάνει το αγροτικό του μέχρι την ειδικότητα, χωρίς όμως να είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει στην ύπαιθρο αμέσως μετά τη λήψη του πτυχίου του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.