Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Ποιος έχει την δικαιοδοσία παρέμβασης και με ποια κριτήρια, στο Δημόσιο χώρο; Οι «φιλοξενούμενοι επιχειρηματίες»;


Και ξαφνικά, Δευτέρα 3/11 εμφανίζεται ένα συνεργείο, στην Παραλία του Αστακού (μπροστά στο Ξενοδοχείο «Στράτος»), το οποίο ξηλώνει τα πέτρινα παγκάκια και τα μεταφέρει πιο πίσω, προς τον δρόμο!!!
Επικοινωνήσαμε ως «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών», με το Λιμεναρχείο και ζητήσαμε την παρέμβασή του. Στην πρώτη συνομιλία, μας είπε πως πρόκειται για απλή επισκευή πλακών. Σε δεύτερη προσπάθεια δεσμεύθηκε να παρέμβει άμεσα. Ως που να φτάσει, η «δουλειά» είχε τελειώσει και κανείς υπεύθυνος δεν βρίσκονταν εκεί.!
Πέρα απ΄το προφανές, ποιος έστειλε το συνεργείο, με ποια απόφαση και γιατί μεταφέρονται τα παγκάκια, εδώ τίθεται κι ένα μείζoν θέμα πολιτικού συμβολισμού: Ποιος έχει την δικαιοδοσία παρέμβασης και με ποια κριτήρια, στο Δημόσιο χώρο; Οι «φιλοξενούμενοι επιχειρηματίες»; 
Ο εν λόγω χώρος βρίσκεται στην δικαιοδοσία του Λιμενικού Ταμείου και αστυνομεύεται από το Λιμεναρχείο. Εμείς ρωτάμε και τους δύο: Τι ενέργειες έκαναν για την αποτροπή, την επανόρθωση και τις κυρώσεις της ολοκάθαρης παρανομίας; Αναμένουμε απάντηση και απ΄την μεριά μας θα πράξουμε τα δέοντα.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ

8 σχόλια:

  1. Ολα γινονται για να υλοπιοιθουν.οι προεκλογικες δεσμευσεις προς φίλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποιος γουστάρει φίλε Ηλία. Όποιος γουστάρει τελικά. Και κοίτα να δείς φίλε μου που η προηγούμενη ανάρτηση του mytikaspress με τίτλο Τσιμεντένιες Νοοτροπίες, ήρθε να ταιριάξει γάντι με την αγανάκτησή σου. Γάντι όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν και δεν έχω μαγαζί ούτε και ξενοδοχείο,
    το μόνο που μπορώ να πω είναι πως το ίδιο το κράτος με την αναλγησία και την τερατώδη γραφειοκρατία του, το μόνο που κάνει είναι να βάζει εμπόδια σε όποιον επιχειρηματία προσπαθήσει να κάνει το κάτι παραπάνω για το καλό της επιχείρησης και κατα συνέπεια το καλό του τόπου.
    Το αποτέλεσμα είναι να αναγκάζεται να παρανομεί ο εκάστοτε επιχειρηματίας.
    Ποιες οι κινήσεις που γίναν για τον τουρισμό από την αυτοδιοίκηση?
    Ποια τα κίνητρα?
    Εκτός και αν είμαστε όλοι ικανοποιημένοι με την παρούσα κατάσταση!
    Ως σαν να φταίει αυτός για το χάλι μας!
    Όχι ότι καλώς έπραξε βέβαια, για να ξεκαθαρίζω και τη θέση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. OI ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φηλε Των 3,08 μηπως και εσυ εχεις τα ιδια συμφεροντα με τον Στρατο και σε εμποδιζουν να τα εξηπηρετησεις ; Πρεπει να απαγορευσουμε στο λαο να κανη το μπανιοτου και να καθετε στα παγγακια γιτι φυγετε ο επιχειρεματιας .Σα δεν νρεπεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχήν 9.49 η ελληνική νομοθεσία ορίζει πως όλες οι παραλίες είναι προσβάσιμες και δεν μπορεί μία επιχείρηση να απαγορεύσει την πρόσβαση σε οποιονδήποτε θελήσει να κάνει μπάνιο.
    Τον Στράτο που λες δεν τον γνωρίζω και δεν καταλαβαίνω ποια είναι τα συμφέροντα στα οποία αναφέρεσαι. Εργαζόμενος είμαι στον ιδιωτικό τομέα, ούτε ξενοδόχος, ούτε επιχειρηματίας,όπως αναφέρω στο πρώτο μου σχόλιο.
    Εσύ προφανώς είσαι από τους σωτήρες του τόπου?
    Άλλοι θα πρέπει να ντρέπονται για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο λαός και ο τόπος και όχι εγώ που λέω τη γνώμη μου.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.