Εφιάλτης για τους κατοίκους της Κανδήλας και του Βάρνακα τα μπαζωμένα ρέματα.


Φωτορεπορτάζ: κ. Σπυριδούλα Σούφη.

Με την απειλή των πλημμυρών ζουν οι κάτοικοι της Κανδήλας και του Βάρνακα, αφού τα ρέματα της περιοχής, είναι γεμάτα από σκουπίδια, μπάζα και άλλα φερτά υλικά και με το πρώτο νερό οι φονικοί χείμαρροι θα σαρώσουν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Κι ενώ οι «πληγές» είναι ακόμη ανοιχτές για τον Βάρνακα που επλήγη από τη θεομηνία της 6ης Οκτωβρίου 2014, αφού κατέρρευσε τμήμα του δρόμου δίπλα από το Αρχαίο Φράγμα Αλυζίας, με τη νέα επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Παρασκευή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι κάτοικοι τρέμουν για τα χειρότερα εάν επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα.
Η έλλειψη ακόμα και των στοιχειωδών αντιπλημμυρικών έργων, η ανύπαρκτη μέριμνα για το καθαρισμό των ρεμάτων θα έχουν σαν τραγικό αποτέλεσμα να «πνίγεται» η περιοχή με κάθε δυνατή βροχή. 
Διαβάζω για την επίσκεψη του περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα στο Δήμο Ξηρομέρου για να δει λέει, ότι ολοκληρώθηκε το έργο υδροδότησης της Παλιόβαρκας κι επί τη ευκαιρία να κάνει αυτοψία για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία......
Μόλις προχθές σε μια βόλτα στο χωριό μου, αντίκρισα αυτές τις εικόνες σε ρέματα που διασχίζουν το χωριό κι απ΄ ότι μου είπαν συγχωριανοί που μένουν δίπλα σχεδόν, έχουν να καθαριστούν πολλά χρόνια..... 
Αν επαναληφθούν τα ίδια επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα όπως προειδοποιεί η ΕΜΥ, έχω την εντύπωση τώρα που ακόμα είναι αρχή του χειμώνα θα δούμε τα σπίτια μας στη θάλασσα.....
Να τονίσω κλείνοντας ότι ο κύριος περιφερειάρχης Κατσιφάρας έφθασε μέχρι την Παραλιακή Παλιόβαρκα και τον Μύτικα και δεν μπήκε στον κόπο να επισκεφτεί τα χωριά μας που είναι ακριβώς δίπλα… αλλά βέβαια ξέχασα... πάνω απ΄ όλα ο τουρισμός... 
(Δεν έχω αντίρρηση, με τη προϋπόθεση όμως, να μην είναι εις βάρος των άλλων χωριών..)!!!




4 σχόλια:

  1. prepei prwta na ntrepwmaste k meta na ta vgazoume fwtografies,,,k den milaw gia to fwtografw genika milaw pou ayta ta skoupidia anhkoun se emas k oxi sto rema ,,,,as analavoume tis eythines apenanti sthn fush

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KALA MAS TA GRAFIS ESY FILE/FILH ALLA TO THEMA EINAI OPOS OLOI GNORIZOUME H ELLINIKI NOOTROPOIA EINE EGO NA KANO TH DOULIA MOU, NA BOULEUTO EGO, KAI APO EKI KAI PERA ADIAFORIA GIA OLA, GIAFTO PETAME SKOUPIDIA OPOU KAI AN EINE XORIS NA MAS STENOXORI TIPOTA, FUSI, KATHARIOTITA, ANTHROPIA.

      Διαγραφή
    2. DISTIXOS FILE MOY EXIS DIKIO ALA POY NA TO BRIS AYTOS EINAI O ELLINAS

      Διαγραφή
  2. Εσείς φίλοι που ξερετε να κρίνετε νοοτροπίες και ενέργειες εχω να πω οτι τουλάχιστον μερικοί απ΄τα χωριά αυτά ευαισθητοποιήθηκαν και ρίσκαραν τη κατακραυγή του κόσμου, αφου ως γνωστόν σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει τις ντροπές του. Και αυτος υποθέτω είναι ο σκοπός της δημοσίευσης. Να αφυπνιστούν γιατί βλέπουν ότι απ΄τον Δήμο δεν μπορουν να τα περιμένουν όλα.. (ίσως γιατί οι προτεραιότητες είναι άλλες πάντα) και γιατι εκτός απ΄τα δικά τους σκουπίδια, τα ρέματα φράζουν κι απ΄τις καλαμιές που σπαζουν. Και μην ξεχνάμε τουρισμός χωρίς καθαριότητα δεν υφίσταται. Αλλά σου λενε εδώ ο Δήμος ρίχνει στα ρέματα αυτά, τα λήμματα απ΄τους βόθρους - κυρίως του Μυτικα-, το δικό μας σκουπιδάκι θα πειράξει? Άρα πρέπει ΟΛΟΙ να ευαισθητοποιηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.