Επιμορφωτική ημερίδα στον Μύτικα με θέμα: «Η θεωρία και η πράξη του project».


Την Παρασκευή το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Μύτικα πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Η θεωρία και η πράξη του project».
Διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο 9ης Εκπαιδευτικής Περ/ρειας ΠΕ Αιτωλ/νίας κ. Αγγελική Πάσχου και την υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Θέρμου-Μεσολογγίου κ. Όλγα Γιαννακογεώργου, η οποία έκανε και τη σχετική παρουσίαση. Συμμετείχαν 45 εκπαιδευτικοί Δημοτικών σχολείων του Δήμου Ξηρομέρου.
Η μέθοδος project είναι μια διδακτική μέθοδος βιωματικής μάθησης η οποία εφαρμόζεται κυρίως στα Προγράμματα Δραστηριοτήτων που υλοποιούνται στα σχολεία μας τα τελευταία χρόνια, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και στο καθημερινό μάθημα, κάνοντάς το πιο ενδιαφέρον, αποτελεσματικό και ελκυστικό στους μαθητές.



Βασίζεται στην ομαδική εργασία και ενεργοποιεί όλους τους μαθητές αναδεικνύοντας τα ταλέντα και τις δεξιότητες του καθενός.
Η κ. Γιαννακογεώργου με μια απλή, βιωματική, εμπνευσμένη παρουσίαση του θέματος, ανατροφοδότησε και διεύρυνε τις γνώσεις μας στη συγκεκριμένη διδακτική μέθοδο, απάντησε στις απορίες και τους προβληματισμούς μας, μας καθοδήγησε να δημιουργήσουμε επί τόπου αρκετά project (Σχέδια Εργασίας), πράγμα που είχαμε ανάγκη, καθώς η διαδικασία της μάθησης είναι κάτι που εξελίσσεται και η επιμόρφωση στις νέες μεθόδους είναι ζητούμενο από κάθε εκπαιδευτικό.



Ευχαριστούμε τις κ.κ Πάσχου και Γιαννακογεώργου, γι΄ αυτή τη δημιουργική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε και μεταφέρουμε τις ευχαριστίες τους, μαζί με τις δικές μας, προς τις κυρίες του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας για τη φιλοξενία που πρόσφεραν στους αγαπητούς συναδέλφους μας.

Η Διευθύντρια και το Διδακτικό Προσωπικό
του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.