Ιστοσελίδα στο Δήμο Ξηρομέρου θα δούμε;


Μία από τις υποχρεώσεις των νέων Καλλικρατικών Δήμων είναι και η δημιουργία ιστοσελίδας. Στην εποχή της τεχνολογίας, της πληροφορίας και της δικτύωσης, η ενημέρωση και η εξυπηρέτηση του δημότη μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, αν υπάρχουν οι κατάλληλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και είναι υποχρέωση του Δήμου να παράξει και να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες.
Εμείς ως Blog καλοπροαίρετα έχουμε βαρεθεί να θέτουμε το θέμα ξανά και ξανά (δείτε εδώ μία ανάρτηση μας με όλο το ιστορικό), με κίνδυνο πλέον να καταντήσουμε να φαινόμαστε γραφικοί.
Η νέα δημοτική αρχή προεκλογικά άσκησε σκληρή κριτική στην απελθούσα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα (σας το θυμίζουμε εδώ), αλλά μέχρι τώρα βλέπουμε να βρέχει απ' ευθείας αναθέσεις, αλλά για ιστοσελίδα πουθενά και τίποτα.
Δείχνουμε να μην καταλαβαίνουμε ότι η επένδυση στις νέες τεχνολογίες λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστής. Μία ιστοσελίδα έχει να προσφέρει στην ενημέρωση του δημότη, στην εξυπηρέτηση του αλλά και στην προβολή του Δήμου. Επιτέλους θα πρέπει και οι δικοί μας δημοτικοί άρχοντες να καταλάβουν την σημαντικότητα αυτών των επενδύσεων και να αποβάλλουν την νοοτροπία να θεωρούν μόνο ως έργο, σου ρίχνω λίγο τσιμέντο μπροστά στο σπίτι να μην κρατά νερά ή λίγη άσφαλτο, κλείνω λακκούβες, ανοίγω αγροτικούς δρόμους, σου βάζω δύο παγκάκια και ένα φως, σου κάνω ένα πεζόδρομο φυτεύω και τρία δέντρα, αλλάζω λαμπτήρες κ.τ.λ.
Με αυτή τη σκέψη θα λέγαμε ότι καλό είναι η ιστοσελίδα, αν ποτέ γίνει, να μην είναι μόνο απλά για να πούμε φτιάξαμε ιστοσελίδα. Ας δοθούν και παραπάνω χρήματα, για να αποκτήσουμε μία ιστοσελίδα που πραγματικά θα εξυπηρετεί και θα ενημερώνει τον δημότη, που θα προβάλλει τον Δήμο μας και όχι να φτιάξουμε μία ιστοσελίδα, η οποία εγκαταλειμμένη και ανημέρωτη, θα χάσκει και αυτή μαζί με άλλες στο διαδίκτυο.
Να προβλεφθεί επίσης μέσω της ιστοσελίδας να μεταδίδονται ζωντανά τα Δημοτικά Συμβούλια και οι συνεδριάσεις των επιτροπών του Δήμου. Οικονομικής, Ποιότητας Ζωής κ.α. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε πλήρης ενημέρωση των δημοτών που ενδιαφέρονται να παρακολουθούν την διοίκηση του Δήμου.
Αφορμή γι αυτή την αναδρομή μας στη πολύπαθη υπόθεση της ιστοσελίδας του Δήμου Ξηρομέρου είναι η διαπίστωση μας ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των δημοτών εκ μέρους του Δήμου. Αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε όλοι οι δημότες αλλά και τρίτοι που χρειάστηκαν να εξυπηρετηθούν από το Δήμο Ξηρομέρου.

1 σχόλιο:

  1. με αυτους που διαλεγετε και εκλεγετε καθε φορα περιμενετε ιστοσελιδα? εκτος ελαχιστων αυτοι ουτε ξερουν τι ειναι αυτο και που χρησιμευει. τσιμεντο, μπετα, πεζοδρομησεις, καθαρισμους φρεατιων, καθαρισμος δασυλιων, κανα παγκακι, κανενα μαντροτοιχο, κανενα τοιχειο, αυτα μονο ξερουν και αντε εσυ να ελενγξεις που, ποτε και αν εγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.