Ρωμανός: Η νέα εφεύρεση του αριστερομπαχαλακισμού.


Του Νίκου Ναούμη.
Πολιτικός επιστήμονας.
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου.

Η υπόθεση Ρωμανού δημιουργεί τις συνθήκες για έναν νέο Γρηγορόπουλο. Κοντολογίς, βρήκαμε νέο «θύμα», για να προκαλέσουμε νέα «κύματα αγανάκτησης» σ’ ένα λαό που, δυστυχώς, έχει προ πολλού χάσει το οξυμμένο του πολιτικό αισθητήριο (αν το διέθετε, δηλαδή ποτέ…).
Τι ζητά ο Ρωμανός; Εκπαιδευτικές άδειες για να βγαίνει από τη φυλακή, στην οποία έχει κλειστεί για ένοπλη ληστεία. Τι είναι ο Ρωμανός; Επίδοξος αριστερούκλας τρομοκράτης, αλλά από πλούσιο τζάκι. Γιατί διαμαρτύρονται οι υποκριτικά ανησυχούντες υποστηρικτές του και (ξανα) καίνε την Αθήνα; Για την – υποτιθέμενη – απώλεια του αγαθού της μόρφωσης.
Ας δούμε λίγο τα πράγματα ψύχραιμα. Καταρχήν, το δικαίωμα στην εκπαίδευση δεν το έχασε ο Ρωμανός. Η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει περατωθεί (και θα μπορούσε να περατωθεί, ούτως ή άλλως, είτε βρισκόταν εντός της φυλακής είτε όχι). Το ζήτημα της τριτοβάθμιας είναι άλλο ζήτημα. Η τριτοβάθμια δεν αποτελεί βασική εκπαίδευση, οπότε το κράτος δεν υποχρεούται να την παρέχει σε κάθε πολίτη. Ακόμα όμως κι αν υποθέσουμε ότι «τεντώνουμε» λίγο την ερμηνεία και αποδεχθούμε ότι και η τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί δικαίωμα για κάθε πολίτη, ξεχνάμε κάτι βασικό: ο Ρωμανός δεν είναι ο κάθε πολίτης. Από την ώρα που έθεσε εαυτόν εκτός «συστήματος» ασκώντας βία στα πλαίσια μιας ευνομούμενης πολιτείας (και, εννοείται, δεν με ενδιαφέρει αν το έκανε για λόγους… ιδεολογικούς ή όποιους άλλους), δεν κατέχει πια την ιδιότητα του νομιμόφρονα πολίτη. Η δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία πληρώνεται από τον φόρο ενός λαού που, μάλιστα, αιμορραγεί οικονομικά, δεν μπορεί να αποτελεί δικαίωμα του όποιου σαλτιμπάγκου παίρνει ένα καλάσνικοφ, επειδή την «είδε» αριστερός αγωνιστής, και διαπράττει ένοπλες ληστείες.
Όμως, ακόμα κι έτσι, ας υποθέσουμε ότι ο Ρωμανός δικαιούται να λάβει, εφόσον το επιθυμεί, ανώτερη μορφή εκπαίδευσης. Η λύση βρέθηκε: μαθήματα εξ αποστάσεως. Η νέα τεχνολογία βοηθά στο να πραγματοποιήσει το… όνειρό του! Αλλά, όχι! Ο Ρωμανός δεν δέχεται τη λύση! Γιατί; Μα είναι απλό! Διότι στην πραγματικότητα δεν θέλει να σπουδάσει! Απλά, θέλει να βγαίνει από τη φυλακή με συχνές άδειες (λέγε τις και φοιτητικές), να την περνά ζωή και κότα στα πλούσια σπίτια της οικογένειάς του και να το παίζει κι επαναστάτης!
Είναι, νομίζετε η πρώτη φορά που φυλακισμένος ζητά να σπουδάσει σε τριτοβάθμια σχολή ή να ξεκινήσει να φοιτά σε κάποια; Όχι! Είχε επιτυχία η δική τους – πραγματική κι όχι… γιαλαντζί – επιθυμία και το αίτημά τους έγινε δεκτό; Όχι! Έκαναν πορείες διαμαρτυρίας και έκαψα την Αθήνα οι… ανησυχούντες για τα ανθρώπινα δικαιώματα; Όχι! Αν, λοιπόν ο Ρωμανός δεν ήταν αυτός που είναι (αριστερός επαναστάτης με πλούσιο μπαμπά), δεν θα άνοιγε ούτε μύτη για χατίρι του!
Όσο για την επιλεκτική ευαισθησία όλων των υποκριτών ή των προβάτων που τους ακολουθούν, μπορώ να πω πολλά! Πού ήταν η ευαισθησία τους, όταν ένας τυφλός αριστούχος μαθητής με επαίνους από τη Μαθηματική Εταιρεία και διαπρέψας σε διαγωνισμούς Φυσικής δεν έγινε δεκτός από το ΑΠΘ στο τμήμα Φυσικής λόγω της τυφλότητάς του; Πού ήταν η ευαισθησία τους, όταν ένας παραπληγικός μαθητής συνάντησε δυσκολίες να σπουδάσει λόγω της αναπηρίας του και, τελικά, αναγκάστηκε να σπουδάσει δι’ αλληλογραφίας σε ξένο πανεπιστήμιο; Πού ήταν η ευαισθησία τους, όταν φοιτητής με πρόβλημα βαρηκοΐας συνάντησε σοβαρά προβλήματα στην περάτωση των σπουδών του; Πού ήταν η ευαισθησία τους, όταν τόσοι άλλοι νέοι άνθρωποι δούλευαν παράλληλα και δεν κατόρθωσαν τελικά να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, επειδή κανείς δεν πρόβλεψε γι’ αυτούς κάποια ευνοϊκή ρύθμιση ως προς τον τρόπο παρακολούθησης των μαθημάτων και εξέτασής τους;
Για βρούβες η… επανάσταση των δήθεν ανησυχούντων για τα δικαιώματα του Ρωμανού. Όσο για τον ίδιο τον Ρωμανό, αποδεικνύεται ότι από την ώρα που ζητάς το… δίκιο σου από την εξουσία, την ίδια στιγμή που δηλώνεις επαναστάτης και… αναρχικός, δεν είσαι τίποτε παραπάνω από κωλοτούμπας – ιδεολογικά και πολιτικά!
Κι έτσι, για έναν Ρωμανό (όπως και για έναν Γρηγορόπουλο) οι γνωστοί – άγνωστοι θα ξανακάψουν την Αθήνα, θα ξαναρίξουν την κυβέρνηση, θα ξαναδράσουν ως συστημικοί υπηρέτες με αντισυστημικό προσωπείο.
Περαστικά μας!

10 σχόλια:

  1. Φίλε Συνδημότη !
    Δέν είμαστε ούτε υποκριτές ούτε το άλλο που είπες .
    Ανθρωποι είμαστε όλοι μας , που αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε ένα νέο παιδί , πρωτίστως να ζήσει και ίσως δεί την ζωή διαφορετικά στό μέλλον. Εμείς όλοι μας, ώς παιδιά το ίδιο σκεπτικό είχαμε τότε το ίδιο έχουμε και τώρα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνεί ο Δήμος Ξηρομέρου με αυτά που λέει ένας Δημοτικός Σύμβουλος ;
    Περιμένουμε απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαιρετίσματα στον ...Υπουργείο ...Πολιτισμού του Δήμου Αλυζίας
    με τεράστια προσφορά στο ...πολιτιστικό κίνημα του τόπου μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ στόν πολιτικό πολιτισμό
    ΟΧΙ στόν πολιτικό ευτελισμό
    ενεργοί απλοί πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι πάει να πεί αν συμφωνεί ο Δήμος με αυτά που λέει ο Δημοτικός Σύμβουλος? Μακάρι να διαφωνεί. Εγώ πάντως συμφωνώ με το Δημοτικό Σύμβουλο 100%. Όπως συμφωνώ και με τον Μπουτάρη. 100%. Σέβομαι 100% και την οργή αυτού του παιδιού όμως. Και το θάρρος του και την παλικαριά του για να κάνει απεργία πείνας. Δεν το συναντάς εύκολα. Αν θες να κερδίσει κάτι αυτό το παιδί κάνε απεργία πείνας μαζί του για συμπαράσταση. Όμως άλλο αυτό κι άλλο τα δικονομικά τερτίπια για να πάει να κάνει παρέα με το Χριστόδουλο Ξηρό. Επαναστάτης της πλάκας είσαι φίλε. Γι αυτό.... Ραντεβού στα Γυράδικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάθε πολίτης και γενικότερα κάθε άνθρωπος εχει το δικαίωμα του λόγου και της ελευθερίας έκφρασης! Αλλα απο τη στιγμή που ο κύριος υπογράφει ως δημοτικός σύμβουλος σημαίνει οτι εκπροσωπεί και αυτούς που τον ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογες του Μαΐου ! Για αυτο θα συνιστούσα προσοχή στα γραφόμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ερώτημα πρός όλους μας :
    Τι θα πρέπει να κάνουμε, εάν στην διαδρομή της ζωής μας , στο δρόμο μας , συναντήσουμε τυχαία , ένα νέο παιδί που κρέμεται με το αυτοκίνητό του στο χείλος του γκρεμού .
    Θα του ζητήσουμε να μας πεί : την πατρίδα του , την θρησκεία του, το πολιτικό του
    πιστεύω , την ηλικία του ; ή απλά θα τον βοηθήσουμε να σωθεί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ποιός ψήφισε ποιόν, το ποιός ψηφίζει και τα κριτηρια με τα οποία ψηφίζει είναι μια πολύ πικρή, πικρή, πικρή, πικρή ιστορία αυτού που λέμε Δημοκρατία και εκλογές. Ο καθείς λοιπόν ας αναλογιστεί γιατί ψήφισε τον κύριο Ναούμη (και τον κάθε κύριο Ναούμη) και για τα υπόλοιπα ας πρόσεχε που λένε. Στο ξαναλέω τιμώ τον αγώνα του πιτσιρικά και τον σέβομαι αλλά δεν συμφωνω με τα δικονομικά τερτίπια. Σύντροφοι Επαναστάτες της πορδής. Ο μικρός δείχνει το δρόμο. Έχει τα κότσια. Αφού φάτε τις πίτσες και τα κοκορέτσια από το ντελίβερι και αφού τελειώσετε και με την ψήφιση του προυπολογισμού και την υψηλή ανάλυση, προσέξτε μην σας πάρει ο ύπνος στον καναπέ. Εμπρός στον έτσι που χάραξε ο τέτοιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δικαίωμα στην εκπαίδευση έχει κάθε κρατούμενος ανεξάρτητα από το τι έχει διαπράξει και μάλιστα συμπεριλαμβάνεται και στα πλαίσια του σωφρονισμού. Θέλουμε φυλακές μπουντρούμια ή σωφρονιστικά ιδρύματα??
    Πρέπει κάποιοι να ξεκολλήσουν από το ότι ο Ρωμανός είναι ένας αναρχικός και πλουσιόπαιδο καθώς τα δικαιώματά του είναι ανεξάρτητα από αυτό.
    Είναι ένα 20χρονο παιδί και η ζωή του βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο..Είναι δυνατόν αυτό να μην συγκινεί αλλά αντιθέτως να κατακρίνεται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολλοι που κρινουν τον Ρομανο αρνητικα ασ σκεφτουν πωσ ενα παιδι στα 15 του χρονια που αναπλαθετε ο χαρακτηρας του και ειναι στην εφηβεια να ξεψυχαει στα χερια του ο 15 χρονοσ Αλεξης δολοφονημενος απο εκτελεστικο οργανο του κρατους; Hταν μονοδρομος να εξελιζοταν ετσι η ζωη του... ομωσ μια δευτερη ευκαιρια ολοι μασ εχουμε και οπωσ φενεται ακομα και αυτα τα σκουπιδια που ψηφιζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.