Διαχείριση σκουπιδιών Δήμου Ξηρομέρου.


Το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών του Δήμου Ξηρομέρου αναδεικνύει το Blog Dragamesto News (δείτε εδώ). Δυστυχώς όπως και άλλοι Δήμοι έτσι και ο δικός μας σε αυτό το κομμάτι αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα και ουσιαστικά η διαχείριση γίνεται με την χρήση ΧΑΔΑ (Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων) οι οποίοι παραβιάζουν βάναυσα την Περιβαλλοντική Νομοθεσία και για τους οποίους η Χώρα μας πληρώνει πρόστιμο 54.450 ευρώ την ημέρα για τους μέχρι πρότινος 293 ΧΑΔΑ που παρέμεναν ανοιχτοί μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.
Σε έναν τέτοιο χώρο έχει μεταβληθεί και ο συγκεκριμένος στον Μαραθιά.
Το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών είναι το μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν οι Δήμοι. Τα σκουπίδια σήμερα έχουν μετατραπεί σε προϊόν που αγοράζεται και πουλιέται, που φέρνει κέρδος. Για το λόγο αυτό και τεράστια οικονομικά συμφέροντα επενδύουν στη διαχείριση τους, αποσκοπώντας σε τεράστια οικονομικά οφέλη.
Η ορθολογική διαχείριση των σκουπιδιών πρέπει να έχει σαν κύριο άξονα τον αναντικατάστατο ρόλο του Δημοσίου. Ο περιβαλλοντικός πλούτος και οι φυσικοί πόροι πρέπει να διαχειρίζονται ορθολογικά από το Δημόσιο, ώστε αποτελέσουν την βάση για μία βιώσιμη και αειοφόρο ανάπτυξη στο πλαίσιο μίας ανθρωποκεντρικής οικονομίας.





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.