Ερωτήματα από την δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» προς τον Αντιδήμαρχο κ. Μουρκούση.


Θα παρακαλούσαμε τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Αλυζίας κ. Μουρκούση να απαντήσει σε μερικά εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανακοίνωση του σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του βοθροφόρου της Δ.Ε. Αλυζίας.
1) Σε τι ύψος ανέρχεται η ζημιά στο όχημα κι αν το συζήτησε με τον Δήμαρχο πριν καταλήξει στην ανακοίνωση αυτή και αν υπήρχε διαφωνία μεταξύ αυτού και του Δημάρχου σχετικά με την αποκατάσταση της βλάβης.
2) Από το δεύτερο μέρος της ανακοίνωσης γίνεται σαφές ότι και να επιδιορθωθεί η βλάβη το όχημα θα παραμείνει ανενεργό, διότι δεν υπάρχει (;) μέρος για την επεξεργασία και απόθεση των λυμάτων. Μέχρι τώρα που γινόταν η επεξεργασία και η απόθεση των λυμάτων;
3) Αν η επεξεργασία και η απόθεση δεν γινόταν σε χώρο προβλεπόμενο σύμφωνα με τους νόμους πως το επέτρεπε η προηγούμενη δημοτική αρχή και εσείς αυτούς τους τέσσερις μήνες;
4) Αν δεν το γνωρίζατε έχει καλώς, αν όμως το γνωρίζατε δεν έπρεπε να το καταγγείλετε στις αρμόδιες αρχές;
5) Σας είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι ιδιαίτερα το όχημα δουλεύει συνεχώς στο Μύτικα για τη συλλογή των λυμάτων με κόστος γύρω στα 50 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε τι κόστος ζητάτε να σηκώσουν κυρίως οι επαγγελματίες όταν χρειάζονται τις υπηρεσίες του οχήματος τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα;
6) Υπάρχουν χώροι όπου μπορεί να πηγαίνουν τα λύματα (σε κοντινή απόσταση βιολογικοί με ελάχιστη επιβάρυνση των κατοίκων) ή να γίνει αερόβια επεξεργασία και κομποστοποίηση των λυμάτων σε χώρο του Δήμου.
7) Κατά την συζήτηση του τεχνικού προγράμματος είχαμε επισημάνει κι εμείς την έλλειψη προσωπικού και μηχανημάτων. Παράλληλα όμως επισημάναμε και την απουσία εκ μέρους της δημοτικής αρχής ενός προγράμματος προμηθειών σε μηχανήματα για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου σε βάθος πενταετίας.
Εσείς αποφασίσατε το σύνολο σχεδόν των υποχρεώσεων του Δήμου έναντι των πολιτών να τις εκχωρήσετε σε ιδιώτες επιβαρύνοντας αυτή τη δύσκολη περίοδο ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Αναμένουμε τις απαντήσεις σας.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

9 σχόλια:

  1. Αγαπητή μου Συμπολιτεία μην ξεχνάς πως δεν είναι θέμα 4 μηνών οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι και τέλος πάντων άρχοντες. Ο κύριος Μουρκούσης ήταν "κυβερνητικός" και την προηγούμενη περίοδο και ο δήμαρχος ήταν σύμβουλος και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς, ο κύριος Λυμπεράτος επίσης κλπ κλπ κλπ. Ποιές ήταν οι παρεμβάσεις τους για τον εν λόγω θέμα και κατά την προηγούμενη θητεία τους, όχι μόνο τώρα. Επίσης ο δήμαρχος θα έπρεπε να πάρει θέση μιας και επί θητείας του σε Πάλαιρο και Αστακό είχαν δρομολογηθεί και τα σκαψίματα του βιολογικού ακόμα, ενώ στην Αλυζία είχαμε σαν αυτοσκοπό τη λειτουργία του βυτίου.

    "Ο πενηντάρης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με λιγα λογια υπαρχει βοθροφορο του δημου και το χρησιμοποιουν μονο στη αλυζια. οι αλλοι δημοτες στα χωρια του αστακου και της μαχαλας δεν μπορουν να το εχουν για να αδιαζουν βοθρους? ας μας εξηγησει καποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δήμοι τα βυτία πρέπει να τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για τις ανάγκες των υπηρεσιών του δήμου. Δημαρχείο, σχολεία κλπ. Καλώς ή κακώς (κάκιστα κατ εμέ) στο δήμο αλυζίας ο δήμος έκανε αυτή τη δουλειά. Το ίδιο από ότι ξέρω συνέβαινε και στον αστακό ακόμα και όταν υπήρχε ιδιώτης (ο οποίος πλέον δεν υπάρχει). Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι ότι ο κύριος Μουρκούσης για δύο γελοίους λόγους ανακοινώνει τη διακοπή του βυτίου για το δήμο αλυζίας. Ο αστακός έχει άλλο βυτίο και πιθανότατα και οι Φυτείες (δεν το γνωρίζω). Ο νόμος λοιπόν απαγορεύει στούς δήμους να το παίζουν ιδιώτες και να αδειάζουν βόθρους. Ακόμα και σε περιοχές που υπήρχαν ιδιώτες, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Αυτή τη στιγμή λοιπόν λόγω μιας βλάβης (της οποίας το μέγεθος δεν το γνωρίζουμε) ανακοινώνεται ότι δεν θα μπορέσει το βυτίο να ξαναβγεί να μαζέψει.... σκατά. Επίσης τίθεται και ζήτημα υγειονομικής ταφής. Αυτό όμως είναι κάτι διαφορετικό από τη βλάβη. Οπότε τα μπέρδεψε κάκιστα ο Μουρκούσης αυτά τα δύο. Το γιατί πιθανότατα να το ξέρει ο ίδιος, μιας και από την παραπάνω τοποθέτηση της Συμπολιτείας (καλά η Ντίνα έχει εξαφανιστεί, αληθεύει ότι τα βρήκε με το Γαλούνη????) διαπιστώνω ότι δεν έχει ενημερωθεί κανένας. Και γνωρίζω ότι στη Συμπολιτεία παρακολουθούν τα συμβαίνοντα. Καταλήγοντας, ο Μουρκούσης εξέδωσε μια ανακοίνωση .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω δε φτάνει για την αλυζια ρε φιλε και θες και να έρθει μαχαλα... Το καλοκαίρι στο Μυτικα ξέρεις τι γίνεται από τους βοθρους ?αλλα τί στα λέω είσαι από καραούλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι δεν καταλαβατε ρε οι ανθρωποι υ λοποιουν το προγραμματους ολλα στους ιδιοτες εργολαβους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λες να ξεκαμπίσει κανένας ιδιώτης με τον οποίο έχουν αγοράσει μαζί κανένα βυτίο? Λέω εγώ τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Δημοτες ΑΛΥΖΙΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ Την ΑΜΕΣΗ Λειτουργια του Βυτιοφορου.Συνεργαστειται ΟΛΟΙ και δωστε Λυση.Το κοστος με ιδιωτες θα ειναι πολυ μεγαλο ....αβασταχτο για πολλους και δεν θα ξεχειλιση ΜΟΝΟ η οργη αλλα και οι Βοθροι...οποτε οι ασθενειες θα ειναι το αποτελεσμα της ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ? της ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ?της......ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΛΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημοτες αλυζιας καντε αυτο που ξερτε καλα και το καντε τοσα χρονια.
    Τα βοθρολυματσ στο δρομο στη θαλασα , στους αγωγους ομβριων υδατων και στα χωραφια.
    Μη κλαις και μη λυπασαι αδελφε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.