Απαντήσεις προς όλους δίνει ο κ. Παναγιώτης Στάϊκος.


Σας κοινοποιώ ανάρτηση του AgrinioNet.gr (δείτε εδώ), την ανάρτησή μου προς δύο υποψήφιους και την διάψευση μου ότι εγώ είχα εκδώσει κάρτες Υποψηφίου. Η μόνη κάρτα είναι αυτή του ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ, την οποία έχετε δημοσιεύσει πολλές φορές. 

Η ανάρτηση του AgrinioNet.gr.
Εξελίξεις έχουμε στο ΠΟΤΑΜΙ σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet.gr σχετικά με το υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Το ΠΟΤΑΜΙ λέγεται ότι δεν επιθυμούσε να εντάξει στο ψηφοδέλτιο του πρώην δημάρχους όχι μόνο από την Αιτωλ/ναι αλλά από όλη την Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κοπεί ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, ο πρώην δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάικος και ο πρώην δήμαρχος Ινάχου Α. Τορουνίδης ο οποίος λέγεται ότι προτάθηκε από πρόεδρο εταιρείας στο Αγρίνιο. Ο κ. Στάικος από τους πρώτους έσπευσε να δηλώσει τη στήριξη του στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και μάλιστα είχε προχωρήσει και στην εκτύπωση καρτών για τις εκλογές. Σήμερα ο κ. Στάικος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει «Θέλω να γνωρίσω στους φίλους μου Ξηρομερίτες ,αλλά και στους υπόλοιπους Αιτωλοακαρνάνες, ότι δεν θα είμαι Υποψήφιος στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές . Αυτό δεν έχει να κάνει με την διεύρυνση και την είσοδο της κυρίας Φούντα στο ψηφοδέλτιο , η οποία έμαθα ,ότι ήθελε να είμαστε συνυποψήφιοι , την οποία αισθάνομαι την ανάγκη να την ευχαριστήσω και πέραν από τις ευχές μου για καλή επιτυχία , να της δηλώσω ότι θα έχει και την στήριξή μου, αλλά αποφασίστηκε από τα αρμόδια όργανα , αφού είχαν εκδηλώσει την πρόθεσή τους και δύο άλλοι πρώην Δήμαρχοι να είναι υποψήφιοι, να μην μπει κανένας πρώην Δήμαρχος ως Υποψήφιος και να μπουν νέοι άνθρωποι .Μου προτάθηκε να είναι ο γιός μου , ο οποίος δεν απεδέχθη».
Η ένταξη της πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκης Φούντα στο ψηφοδέλτιο του κόμματος πυροδότησε αρνητικές εξελίξεις σύμφωνα με όσα διαδραματίστηκαν σε τοπικό επίπεδο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιατρός Λευτέρης Αραχωβίτης φέρεται να δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε ένα ψηφοδέλτιο με την κ. Φούντα μέσα.
Όπως δείχνουν τα πράγματα εκτός ψηφοδελτίου φαίνεται πως επιθυμεί να μείνει και ο ορθοδοντικός Θανάσης Παναγοδήμος. Οι λόγοι που ο κ. Παναγοδήμος φέρεται να μην επιθυμεί να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο είναι όπως λέγεται ότι δεν συμφωνεί με την πολιτική μεταγραφή της κ. Φούντα, η οποία υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά τελικά ψήφισε παρών. Ήξεις αφίξεις λέγεται ότι χαρακτηρίζει αυτές τις κινήσεις ο κ. Παναγοδήμος στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και θεωρεί ότι η πολιτική μεταγραφών είναι παραδοσιακή τακτική των συστημικών κομμάτων, τακτική από την οποία το Ποτάμι έπρεπε να διαφέρει.
Η βάση του Ποταμιού στο νομό Αιτωλ/νιας θεωρεί ότι το ψηφοδέλτιο δεν είναι αξιοκρατικό αλλά αποτέλεσμα συμβιβασμών, αποκλεισμών, προσωπικών στρατηγικών και στερείται ατόμων που έχουν αναγνωρισιμότητα και διεισδυτικότητα. Θεωρούν επίσης ότι έτσι όπως εξελίσσεται η υπόθεση μόνο δυο υποψήφιοι Παπαναστασίου και Καρβούνης από την περιοχή της Ναυπακτίας απολαμβάνουν αυτών των προσόντων.
Στην περιοχή του Αγρινίου ανακοινώθηκε από το Ποτάμι στην λίστα των προτάσεων ο Σωτ. Καβαθατζόπουλος ιδιωτικός υπάλληλος. Ακούγεται έντονα ότι έχει δημιουργήσει «κονέ» με κάποιους Πατρινούς και κατάφερε να «εκτοπίσει» τον έτερο Καππαδόκη ενδιαφερόμενο για το ψηφοδέλτιο κ. Αναστασόπουλο.
Στην περιοχή του Μεσολογγίου ο κ. Αλέξανδρος Τσίπρας μέχρι πρότινος φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν επιθυμεί να πολιτευτεί, αλλά όπως λέγεται δέχτηκε… μεγάλες πιέσεις κεντρικά από το Ποτάμι και τελικά αποφάσισε να θέσει εαυτόν στην υπηρεσία του κόμματος. Το AgrinioNet.gr επικοινώνησε με στενό συνεργάτη της κ. Φούντα ζητώντας δήλωση για τις επόμενες κινήσεις και την ένταξη της στο Ποτάμι και πήρε αρνητική απάντηση, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις την προσεχή Δευτέρα.

Η επιστολή του κ. Στάϊκου προς τους κ. Σωτήρη Καβαθατζόπουλο και κ. Αλέξανδρο Τσίπρα.
Αγαπητέ Αλέξανδρε και Σωτήρη. Συγχαρητήρια για την υποψηφιότητα σας και καλή επιτυχία.
Εγώ σε όλες μας τις συναντήσεις μιλούσα για ενωτικό και αξιοκρατικό ψηφοδέλτιο νίκης, στο οποίο θα μετείχε τουλάχιστον ένας υποψήφιος από τους 7 Δήμους του Νομού.
Συμφωνείτε να μην υπάρχει Υποψηφιότητα από τον Δήμο Ξηρομέρου; Πολύ θα ήθελα να ξέρω ποιοι σκοτεινοί μηχανισμοί κατασκεύασαν – επέβαλαν αυτό το ψηφοδέλτιο ήττας.
Σας τιμά το γεγονός ότι δεν εμφανιστήκατε με κοστούμια, συνολάκια, γυαλιστερά πουκάμισα, αστραφτερές γραβάτες, σαν κάτι άλλους, οι οποίοι πριν το ΠΟΤΑΜΙ ανακοινώσει τις υποψηφιότητες την 7/1/2015 και με ένα απίστευτο καρακιτσαριό θύμιζαν περισσότερο κλαριντζίδες σε φτηνό σκυλάδικο παρά υποψήφιους Βουλευτές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.
Σου κοινοποιώ και μια επισήμανσή μου για κάτι ψευδές.
Αγαπητό AgrinioNet.gr σας παρακαλώ να διορθωθεί, το ότι εγώ είχα εκδώσει κάρτες Υποψήφιου Βουλευτή γιατί αυτό δεν είναι αληθές. Απλά εάν προσέξετε καλύτερα θα δείτε ότι η κάρτα είναι από το ιδρυτικό συνέδριο, που εκεί που έγραφε Σύνεδρος τώρα γράφει ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ, ιδιότητα την οποία διατηρώ, εκτός και μου την αφαίρεσαν και δεν το γνωρίζω.!!!! Εγώ δεν εμφανίστηκα με κοστούμια, συνολάκια, γυαλιστερά πουκάμισα, αστραφτερές γραβάτες, σαν κάτι άλλους, οι οποίοι πριν το ΠΟΤΑΜΙ ανακοινώσει τις υποψηφιότητες την 7/1/2015 και με ένα απίστευτο καρακιτσαριό θύμιζαν περισσότερο κλαριντζίδες σε φτηνό σκυλάδικο παρά υποψήφιους Βουλευτές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Αστακός 4/1/2015

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Δεν είπε μόνο η Φούντα για στήριξη Προέδρου από την παρούσα Βουλή. Το είπανε κι άλλοι απο τη ΔΗΜΑΡ. Και προς τιμήν τους δεν ψήφισαν αυτό που ήθελε να επιβάλλει ο Κυρ Αντώνης. Πήγε κι αυτός να κάνει ηρωική έξοδο? Τι διάολο ακριβώς πήγε να κάνει? Και βάζει υποψήφιο το Δήμα? Και μίλαγε για συναίνεση? Πες μου, ποιός οδήγησε αυτό το λαό σε εκλογές? Η Φούντα και ο Τσούκαλης ή ο Σαμαράς με την ακροδεξιά επιλογή του? Ακροδεξιά όχι ως προς το πρόσωπο, αλλά ως προς τον τρόπο επιβολής της. Και δεν ήθελαν και τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Αμ' έπος αμ' έργον. Και δυστυχώς υπάρχει ανακολουθία λόγων και πράξεων, αντίθετα με το αρχαίο ρητό φίλοι μου. Τελικά όλες αυτές οι προοδευτικές δυνάμεις πολύ μας τα έχουνε κάνει τσουρέκια και τελικά μόνο προοδευτικές δεν είναι. Κατάλαβαν λοιπόν στο Ποτάμι ότι πάει η Νίκη να τούς πάρει την έδρα (ως βουλευτής την έχει μια δυναμική) και πάνε να της φορτώσουνε (οι "συνυποψήφιοί της") τη μη εκλογή Προέδρου. Νομίζω πως είναι μια περίπτωση που σεβάστηκε αν μη τι άλλο, τουλάχιστον τον εαυτό της με την αλλαγή της στάσης της. Διότι ξαναλέω πως ο Σαμαράς εκβίασε στα ίσα όλους όσους δήλωσαν ότι θα επιδείξουν συναίνεση. Μην ξεχνάτε αυτό που έλεγε και ο Αρχιμήδης. Η δύναμη αυτοαναλίσκεται. Όσο πιο δυνατός είσαι τόσο πιο ευάλωτος είσαι, διότι για να συντηρήσεις τη δύναμή σου θέλει να σπαταλήσεις πολύ από αυτή. Πολιτικά αυτό σημαίνει ότι ο Αντωνάκης την έκανε την ........ ανοησία του. Έβαλε σαν πρωθυπουργός (?) ένα δίλλημα (μάλλον προσωπικό αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ για το πρόσωπο του κυρίου Δήμα) και τώρα τρέχουμε για πλάκα στις κάλπες. Το να μιλάς και να συμπεριφέρεσαι πολιτικά δεν έχει να κάνει με το συμφέρον του πολίτη. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Κάποιος κάποια στιγμή πρέπει να μας κοιτάξει στα μάτια και να πεί αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να πεί. Την αλήθεια, την πραγματικότητα, το ρεαλιστικό και το δυνατό. Το "αδύνατο" έχει να κάνει με το όνειρο. Και αυτό το θέλουμε. Όμως η κοινωνία μας επιβιώνει (?) στα όρια της φτώχειας. Και κάποιοι μας πουλάνε φούμαρα ως οι άριστοι και οι προοδευτικοί. Τελικά όλα για το βουλευτιλίκι γίνονται. Γεμίσαμε με εύκολες λέξεις και δυστυχώς ακόμα περισσότερο με ακόμα ευκολότερες συνειδήσεις που "αναλύουν" τα πράγματα όπως νά'ναι. Όπως λέει η τηλεόραση δηλαδή. Μας τελείωσε και το Ποτάμι πριν καλά καλά ξεκινήσει. Ο επόμενος........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.