Με ένδικα μέσα προσπαθεί ο Δήμος να γλιτώσει το μεγάλο πρόστιμο του ΙΚΑ για ανασφάλιστη εργασία.


Μέσα από το Blog μας σας είχαμε ενημερώσει για το μεγάλο πρόστιμο του ΙΚΑ προς τον Δήμο Ξηρομέρου (δείτε εδώ). Σε έλεγχο βρέθηκαν να δουλεύουν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι. Ο Δήμος προασπίζοντας τα συμφέροντα του με ένδικα μέσα (δείτε εδώ), προσπαθεί να γλιτώσει ή να μειώσει το μεγάλο πρόστιμο.
Φυσικά θα περιμέναμε να μας εξηγήσει κάποιος από τον Δήμο το πως και το γιατί και να αναλάβει κάποιος επιτέλους και την ευθύνη για το γεγονός του προστίμου.

2 σχόλια:

  1. αν τελικα πληρωθουν χρηματα για προστιμο αυτο εχει καμια επιπτωση σε κανεναν;;;;;;
    αυτοι οι εργατες απο καπου πηραν εντολη και πηγαν να δουλεψουν και σιγουρα αυτος ο καποιος ειναι μελος της εκτελεστικης επιτροπης του δημου. δημαρχος και αντιδημαρχοι.
    ευθυνη φερει κανεις σε αυτο το δημο;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν τούς έγραφε πρώτα η αστυνομία θα την είχαν γλυτώσει. αλλά επειδή τα ξέρουν όλα θα το φάνε το πρόστιμο περιποιημένο. διότι κυρία μου αν υπάρξει τέτοιο δεδικασμένο δεν θα πληρώνει κανένας από δω και πέρα. θα πηγαίνει η ανασφάλιστη σύννεφο. και ναι μεν η απόφαση για το Δήμο (αν τη γλυτώσει) θα αποτελεί ατομική διοικητική λύση (δεν θα έχει δηλαδή εφαρμογή για όλους), όμως από την άλλη θα αποτελέσει δεδικασμένο και θα κινούνται όλοι δικαστικά βάσει αυτής της απόφασης (την απόφαση την οποία ο δήμος θέλει να εκδοθεί υπέρ του). οπότε το ΙΚΑ θα καταλήξει να εκδώσει εγκύκλιο με την οποία θα "νομιμοποιεί" την ανασφάλιστη εργασία!!!!! καταλήγοντας συμπεραίνω ότι ο δικηγόρος θα πάρει τσάμπα λεφτά για μια φορολογική υπόθεση η οποία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί (πιθανότατα) αλλιώς. Μην ξεχνάτε ότι τα 10500 είναι ένα πρόστιμο που βεβαιώνεται άμεσα. Ξε-βεβαιώνεται αλλιώς, όχι με τον τρόπο που επιχειρούν να το κάνουν. Περαστικά και με αγωνία θα περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Έχει γενικότερο ενδιαφέρον. Ελπίζω και το επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας να παρακολουθήσει την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης γιατί αφορά τα μέλη του άμεσα. Επίσης και οι ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ και λοιποί επιχειρηματικοί φορείς καθώς και οι σύλλογοι λογιστών. με μια τέτοια απόφαση "πάρτυ" θα κάνει η πιάτσα. στην κυριολεξία. δεν θα ξαναμπεί ένσημο ούτε με κυβέρνηση ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.