Η δική μας γνώμη για το Καρναβάλι του Μύτικα.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πούμε την άποψη μας για το φετινό Καρναβάλι του Μύτικα που όλοι παρακολουθήσαμε. Ήταν η 8η συνεχόμενη χρονιά που στο Μύτικα διοργανώθηκε Καρναβάλι και όλοι γνωρίζουμε και έχουμε άποψη το τι παρακολουθήσαμε τα προηγούμενα 7 χρόνια και τι φέτος.
Ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα, τα πρώτα χρόνια δειλά δειλά, δημιούργησε ένα πολύ όμορφο θεσμό που τα τελευταία χρόνια έφτασε σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο και κατά γενική ομολογία όλοι μιλούσαν για ένα επιτυχημένο και όμορφο Καρναβάλι.
Αυτή η άποψη βέβαια έχει μέσα υποκειμενικότητα, γιατί το αν αρέσει κάτι ή δεν αρέσει είναι θέμα γούστου, αλλά επαναλαμβάνουμε η πλειοψηφία του κόσμου και των επισκεπτών δήλωναν ενθουσιασμένοι γι αυτό που είχε δημιουργηθεί στον Μύτικα και σίγουρα θα υπήρχαν και κάποιοι που πιθανόν να είχαν άλλη γνώμη. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λέει και ο λαός μας. Αλλά ήταν γεγονός ότι χρόνο με το χρόνο παρακολουθούσαμε όλο και καλύτερο Καρναβάλι.
Τώρα για το Καρναβάλι της φετινής χρονιάς θα πρέπει να τονίσουμε ότι ήταν ένα Καρναβάλι ειδικών συνθηκών. Οι μέρες προετοιμασίας ελάχιστες, τα χρήματα επίσης ελάχιστα, η συγκυρία του κακού καιρού επίσης έπαιξε και αυτή τον ρόλο της και θα πρέπει για να είμαστε δίκαιοι να δώσουμε εύσημα που κάποιοι δούλεψαν για να γίνει το Καρναβάλι. Προσωπικά πιστεύουμε ότι δεν είναι σωστό να μην ακούσουν εύσημα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, κάποιοι που αφιέρωσαν κόπο, χρόνο και προσπάθησαν.
Όλες οι δυσμενείς συνθήκες που αναφέραμε παραπάνω σίγουρα επηρέασαν την ποιότητα των αρμάτων συγκρινόμενα με των προηγούμενων χρόνων, δεν είδαμε να υπάρχουν νέες στολές και γκρουπ ομοιόμορφα ντυμένα, είχαμε ελλειπή οργάνωση, δεν υπήρχε φέτος το πολύ όμορφο θέαμα της καύσης στην θάλασσα του Καρνάβαλου (με τόσο άσχημο καιρό δύσκολα θα γινόταν πράξη), μικρή προσέλευση κόσμου.
Αυτό όμως που δεν μπορούσαν οι δυσμενείς συνθήκες να επηρεάσουν και όλοι το είδαμε με τα μάτια μας, ήταν η συμμετοχή μέσα στο καρναβάλι, η οποία ήταν πολύ φτωχή φέτος και δεν υπάρχει κανένας που να λέει ότι δεν λέμε αλήθεια ή ότι δεν είναι έτσι. Αποτέλεσμα της μικρής συμμετοχής το ελάχιστο κέφι που υπήρχε κατά την παρέλαση, μιας και αυτό που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια όπου οι καρναβαλιστές χόρευαν με τον κόσμο στον δρόμο δεν το είδαμε και μία περίεργη ατμόσφαιρα επικρατούσε, η οποία μόνο χαρά και κέφι δεν την λες.
Έτσι είναι και δεν θα βαφτίσουμε το κρέας ψάρι. Όσοι κάνουν πως δεν το αντιλήφθηκαν αυτό που ήταν τόσο φανερό, απλά κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους. Δεν είναι θέμα ότι φταίνε οι φωτογραφίες, η γωνία λήψης και η αντανάκλαση του φωτός ή ξέρω εγώ τι άλλο.  Όλοι αυτό είδαν με τα μάτια τους και ένιωσαν και όλοι επίσης γνωρίζουμε γιατί συνέβη αυτό φέτος.


Παλιές στιγμές από το Μυτικιώτικο Καρναβάλι.

Εμείς λοιπόν θα πούμε γιατί συνέβη αυτό φέτος χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες, γιατί δεν έχει κανένα νόημα.
Το φετινό Καρναβάλι του Μύτικα έχασε το μυστικό της επιτυχίας του, έχασε την ψυχή του.... Ποιο ήταν αυτό; Η συνεργασία, η ομόνοια, η ομαδική δουλειά, το κέφι, η ατμόσφαιρα παρέας που επικρατούσε ανάμεσα στα μέλη του πολυπληθούς Συλλόγου Γυναικών Μύτικα.
Ως γνωστό όλες τις όμορφες ιστορίες τις γράφουν οι παρέες και ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα, μετά από τον αξέχαστο Προοδευτικό Όμιλο Μύτικα (Π.Ο.Μ.), ήταν ο ποιο δραστήριος και ενεργός Σύλλογος του Μύτικα. Αυτό λοιπόν το μυστικό της επιτυχίας χάθηκε εξ αιτίας αυτού που αναφέρεται πολύ καθαρά στην ανακοίνωση του αποτελέσματος της διάλυσης του Συλλόγου (δείτε εδώ), το οποίο ήταν 44 υπέρ της διάλυσης και 8 κατά (λέει πολλά το αποτέλεσμα και για το Καρναβάλι που είδαμε, γιατί συνέβη το παράδοξο η πλειοψηφία να αποστασιοποιηθεί, ενώ η μειοψηφία πήρε τον ενεργό ρόλο): «Ένας Σύλλογος που κύριο χαρακτηριστικό του ήταν το παρεΐστικο και ενωτικό κλίμα, όταν αυτό χάθηκε εξ αιτίας ατομικών συμπεριφορών μιας μειοψηφίας, δεν έχει νόημα να υφίσταται και να λειτουργεί».
Πολλοί μιλάνε επικριτικά για την μικρή συμμετοχή, αλλά δεν κάθονται να σκεφτούν το ΓΙΑΤΙ.
Το Καρναβάλι είναι μία στιγμή χαράς και οι συμμετέχοντες μπαίνουν στην παρέλαση για να νιώσουν αυτό και όχι για να επιτελέσουν το πατριωτικό τους καθήκον για το καλό του χωριού που κάποιοι διατυμπανίζουν δεξιά και αριστερά. Η συμμετοχή είναι υπόθεση χαράς και όχι καταναγκασμού. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί συμμετέχοντες τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν από το Μύτικα. Πως κάποιος να συμμετέχει σε αυτό το Καρναβάλι που είχαν μπει μέσα όλα τα άλλα στοιχεία, που προέρχονταν από το γεγονός της διάλυσης του Συλλόγου, εκτός από την χαρά και είναι ακριβώς έτσι. Όλοι το γνωρίζουν και δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας.
Για το μέλλον εμείς θα πούμε, ότι θα πρέπει καταρχήν να αποδεχτούμε ότι το Καρναβάλι του Μύτικα φέτος είχε πισωγύρισμα και δεν υπάρχει κανείς που να μην το αντιλήφθηκε αυτό. Θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι απ' όλες τις πλευρές και να αφήσουμε λίγο το χρόνο να δράσει ευεργετικά, ώστε να επανέλθει η ομόνοια και την επόμενη χρονιά με τους τοπικούς φορείς οδηγούς και την Δημοτική Αρχή και την Τοπική Κοινότητα παραδίπλα αφανείς συμπαραστάτες και όχι μπροστά (μπαίνουν και τα άτιμα τα πολιτικά στην μέση και κάποιοι βλέπουν καπέλωμα και δεν συμμετέχουν), να διοργανώσουμε ένα Καρναβάλι αντάξιο των προηγουμένων 7 χρόνων και όχι του φετινού.
Αυτή είναι η δική μας υποκειμενική άποψη και επειδή κάποιος μας έστειλε και ένα ανώνυμο σχόλιο, το ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS τι είναι και θα μας πει για το Καρναβάλι του Μύτικα, του απαντάμε ότι δεν είναι τίποτα και ότι απλά λέμε την γνώμη μας ελεύθερα και επώνυμα χωρίς να ζητάμε ας μας συγχωρέσει η αφεντιά της την ανώνυμη άδεια της.
Περιμένουμε και από άλλους αν θέλουν να φιλοξενήσουμε την δική τους άποψη, επώνυμη ή ανώνυμη.
Επίσης αν κάποιοι διαθέτουν φωτογραφίες ας τις στείλουν να τις αναρτήσουμε (κάποιος μας είπε, ανώνυμα πάντα, το φοβερό ότι οι δικές μας φωτογραφίες (που ακόμα δεν είχαμε αναρτήσει) δεν δείχνουν την πραγματικότητα! Περιμένουμε τις δικές της πραγματικές φωτογραφίες).
Επίσης θα παρακαλούσαμε να μην αρχίσουν κάποιοι τα ανώνυμα σχόλια αντιπαράθεσης. Δεν βοηθούν.

*(Οι φωτογραφίες κάποιες είναι δικές μας και κάποιες της κας Βάσως Παππά. Αν κάποιοι έχουν φωτογραφίες ας τις στείλουν. Στο Facebook δεν βρήκαμε δυστυχώς καμμία.)







































32 σχόλια:

  1. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δέν γίνεται απο μόνο του .
    Το καρναβάλι θέλει κι' αυτό, Φαιά Ουσία και Φαντασία !
    απο Χωριό του Ξηρομέρου
    χωρίς Καρνάβαλο , Νερό
    και φυσικά χωρίς Γιατρό.
    αλλά προοδευτικό !





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ημουν απο αυτους που δεν ειχαν καταλαβει τι εγινε. τωρα καταλαβα.
    βλεποντας εικονες απο τα παλαιοτερα καρναβαλια βλεπω 3-4 προσωπα μονο να ειναι και φετος και ολοι οι αλλοι αποχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kala apo tin mia simera diafimizete o sylogos gynekwn mytika k proxtes diavaza tin aneresi katastatikoy toy idioy sylogoy ..ti berdemeta exoyn ta koritsiamas..poios tis piraje k agriepsan..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ αυτο το χωριο.. Τοσα λιγα ατομα, τοσες πολλες κοντρες! Κριμα για εμας τους νεους που ειπαμε να γυρισουμε.. Καποια στιγμη πρεπει να καταλαβουμε πως μονο με συνεργασια θα παει μπροστα το χωριο, κατι που θα εχει ευεργετικα αποτελεσματα για ολους! Χλωμο το βλεπω ομως..
    Υ.Γ. Τα σχολια να γινονται επωνυμα μαγκες.. Το ευκολο ειναι να κραζεις απροσωπα. Ετσι δεν προσφερεις κατι ομως, απλως γινεσαι συνενοχος στη μιζερια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολύτως σωστός! Και αν και είναι όμορφο και χρήσιμο να υπάρχουν πολιτιστικοί σύλλογοι και κακώς έγινε οτι έγινε, δε χρειάζεται καμία ταμπέλα για να δουλέψουν μαζί οι Μυτικιώτες για το δικό τους καρναβάλι....

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Σπύρο μου. Τόσο καιρό λέω να μην γράψω τίποτα να αφήσω τα πράγματα να περάσουν έτσι. Όμως τελικά όσο κι αν προσπαθείς να μην ασχοληθείς δεν γίνεται. Έπειτα από αυτή την κριτική του επίσης αγαπητού μου φίλου Βασίλη, πρέπει να τοποθετηθώ κι εγώ σε κάποια πράγματα που με θίγουν τόσο καιρό και δεν μιλάω.
      Πρώτα από όλα φίλε Βασίλη, τι παρακολούθησες τα άλλα χρόνια και φέτος δεν σου άρεσε; Δεν είμασταν άνθρωποι φέτος στο καρναβάλι; Δεν ήταν παιδία ντυμένα που διασκέδαζαν; Α ναι το ότι δεν υπήρχε συμμετοχή το ξέρουμε, αλλά το λόγο ο κόσμος τον γνωρίζει; Γνωρίζει τον πόλεμο που πέρασαν όλοι αυτοί που ασχολήθηκαν; Τρακτέρ, πλατφόρμες, τηλέφωνα να μην γίνουν τα άρματα; Πρέπει να τα πούμε όλα στον κόσμο. Επειδή λοιπόν Βασίλη έτυχε εμείς να μην φοράμε φαντασμαγορικές στολές, να μην κάνουμε αυτό το όμορφο θέαμα την καύση του καρνάβαλου, ν α μην μπορέσουμε να διασκεδάσουμε τον κόσμο όπως λες, μπορέσαμε και φέραμε και κρατήσαμε έστω για λίγο τον κόσμο στο χωριό. Εμείς κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας όπως λες σωστά, γιατί δεν μας αρέσει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Ναι δεν μας αρέσει το ψέμα, η κοροϊδία γιατί ψέμα είναι όταν γράφεις ότι ο σύλλογος αποφάσισε την διάλυση κατά πλειοψηφία 44 έναντι 8. Σου είπε κανείς ότι στη μίνι συνέλευση που έγινε, ψηφίσαμε; Εκεί δεν μίλησε κανείς, παρά μόνο σήκωναν τις γυναίκες μία μία να υπογράφει τη διάλυση χωρίς να γνωρίζουν πολλές γυναίκες τι υπέγραφαν. Και η πλειοψηφία, 44 γυναίκες από 190, έχεις δίκιο είναι πλειοψηφία. Διαλύθηκε ο σύλλογος γιατί θέλησαν να μπουν υποψήφιες δύο νέες κοπέλες. Αυτό είναι δημοκρατία, φυσικά αφού δεν φτιάξαμε το σύλλογο όπως βόλευε μερικές μέσα από το σύλλογο. Το παρεΐστικο πνεύμα. Γιατί όλοι γνωρίζουν από συλλόγους και ξέρουν πως όταν δεν σου αρέσει κάτι σηκώνεσαι και φεύγεις, δεν διαλύεις, δεν χαλάς, πας σπίτι σου όπως έκανα κι εγώ.
      Ας γυρίσω όμως στο καρναβάλι γιατί ξέφυγα λίγο, αλλά πρέπει να απαντήσω για το σύλλογο, γιατί το mytikas press ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα πολύ καιρό. Αυτό λοιπόν το φτωχό καρναβάλι για το mytikas press δεν είχε τίποτα μπροστά του παρά μόνο 9 ημέρες ακριβώς να βγει. Φυσικά είχε την όρεξη από μερικούς ανθρώπους, όπως την καρναβαλική επιτροπή, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου και φυσικά τον κόσμο που με την οικονομική του και την προσωπική του θυσία βοήθησε να βγει αυτό το φτωχό αποτέλεσμα. Γιατί μην ξεχνάμε ότι ό σύλλογος γυναικών δεν ήταν διαλυμένος να πουλήσει άρμα στην Βόνιτσα, να εισπράξει 150€ και να κόψει και απόδειξη. Ενώ όταν η καρναβαλική επιτροπή ζητούσε άρμα και κάποια υλικά που υπάρχουν στο σύλλογο, δεν γινόταν να τα δώσουν γιατί ο σύλλογος έχει διαλυθεί και γίνεται απογραφή της περιουσίας του συλλόγου.
      Έτσι λοιπόν σε αυτό το χωρίο που έχουμε επιλέξει να ζητήσουμε το καλύτερο πράγμα είναι να μην ασχολείσαι με τίποτα, ή και αν ασχολείσαι να μην έχεις γνώμη και άποψη για ΤΙΠΟΤΑ.
      Με εκτίμηση,
      Γερονικολού Εύη

      Διαγραφή
    3. Προς αποφυγην παρεξηγησεων, το σχολιο μου δεν αναφερονταν στο συγκεκριμενο αρθρο.. Ηταν ενα γενικο σχολιο της καταστασης στο χωριο! Σπυρος

      Διαγραφή
  5. Συμφωνώ σε αρκετά απο γραφόμενα του mytikas press και απόλυτα με του Σπύρου Κατσαούνη.
    Μια ερώτηση θέλω να κάνω μιας και ως mytikas press καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι έχει χαθεί το παρειστικο κλίμα και η συνεργασία.Πως νομίζετε ότι αυτό μπορει να επιτευχθεί πάλι?Εαν δεν σταματήσουν οι προσωπικές έριδες, πως θα ξαναγίνουν όπως παλιά τα πράγματα? Του χρόνου δηλαδή θα γίνει το Καρναβάλι απο την πλειοψηφεία που δεν συμμετείχε φέτος και οι υπόλοιποι θα μείνουν απέξω?
    Βάλτε πίσω όλα αυτά που σας χωρίζουν γιατί αυτό έχει καταστροφικά αποτελέσματα για το χωριό.
    Και επίσης αν δεν γινόταν καθόλου Καρναβάλι φέτος, θα ήταν καλύτερα?Η πάλι θα λέγονταν πράγματα?
    Επίσης ναι, υπάρχουν άτομα που συμμετείχαν στο Καρναβάλι για το χωριό, κάτι που εσείς αμφισβητείτε.
    Υ.Γ. Δυστυχώς Σπύρο πολλοι θα ήθελαν να γράψουν αλλά φοβούνται και άλλοι τόσοι γράφουν ανώνυμα γιατί επίσης φοβούνται.Που φτάσαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε σπυρο μια και βαζεις θεματα συμπεριφορας κοινωνιας , ανθρωπων και χωριου, μαθε λοιπον οτι:
    Το χωριο μας μυριζει κοματιλα απο μακρυα. Φανατικη και τυφλη κοματιλα.
    Οταν εμεις ημασταν πιτσιρικαδες τη δεκαετια 80', υπηρχαν στο χωριο πρασινα και γαλαζια καφενεια. Απο τοτε περιμενουμε οι οι νεοι που θα ερθουν θα ειναι καλητεροι απ τους παλιους. Αλλα μολις μπουνε και αυτοι στο συστημα , γινοντε χειροτεροι και αναπαραγεται η λαμογια. Ολα συμβαινουν μπροστα στα ματια μας και κανουμε οτι δε τα βλεπουμε. Π.χ.τα ποιο απλα.
    Επαγγελματιες που δεν αποδιδουν φπα, καταστηματαρχες που δεν κοβουν αποδειξεις..τις μηχανες τις εχουν σκεπασμενες να μη σκονιζοντε...εχουμε 5-6 επαγγελματιες ψαραδες και καμια 30ρια αλλους ερασιτεχνες και συνταξιουχους που πουλανε τα ψαρια που βγαζουν.αλλος κανει θητεια στα συνορα και αλλος μεσ στο σπιτι του κλπ κλπ.
    Ξεφευγω βεβαια απ το θεμα που ειναι το καρναβαλι, αλλα το ...επωνυμα μαγκες..δεν συναδει με το ταχα συμφιλιωτικο πνευμα που θελεις να παρασεις, καθοσον ισχυει για οσους υβριζουν και οχι τους απλους σχολιαστες.
    Λογοκρισια δεν υπαρχει στη χωρα μας , και βασιλης κανει καλα τη δουλεια του και κοβει τις ακροτητες.οποτε προ τι η τσαντιλα;
    Φιλικα σε χαιρετω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιζω να μην εννοεις δικη μου τσαντιλα, γιατι δεν υπαρχει.. Ουτε το σχολιο μου αναφεροταν σε συγκεκριμενα προσωπα. Ουτε καν στο καρναβαλι! Γενικα μιλαω, προς ολες τις κατευθυνσεις, για ολα τα θεματα κ τις διαφορες..

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος είπε:

    Μερικοί άνθρωποι επιθυμούν να γράφουν ανώνυμα. Μέσα σε αυτούς είμαι κι εγώ. Προτιμώ να κρίνονται τα γραφόμενα και όχι να μπαίνουν υποκειμενικοί παράγοντες οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να χειραγωγήσουν την αντικειμενικότητα της ουσίας. Επειδή λοιπόν συζητάμε όλοι μας διάφορα στα καφενεία κι επειδή όλοι πίσω κάνουμε επειδή έχουμε δουλειές, καταθέτω κάποιες συγκεκριμένες και σαφείς προτάσεις.

    1) Ο Σύλλογος Γυναικών αναμφισβήτητα έπαιξε ένα σημαντικότατο ρόλο στα Πολιτιστικά δρώμενα του χωριού. Και η Αιμοδοσία δείγμα Πολιτισμού είναι. Έτσι όπως ήρθανε όμως τα πράγματα δύο πράγματα είναι δύσκολα. Να τα ξαναβρούνε οι γυναίκες από τη μία και να μαζευτεί τόσο μεγάλος όγκος γυναικών πάλι. Σε χωριό είμαστε και είμαστε λίγοι. Προτείνω λοιπόν να αναληφθούν τα ηνία των Πολιτιστικών δράσεων από τούς νέους και τις νέες του χωριού. Και όποιος θέλει να δώσει την εμπειρία του ας τη δώσει. Κι όποιος θέλει να συμμετάσχει, ας συμμετάσχει.

    2) Να ηγηθεί αυτού του Συλλόγου ο Αλέξης ο Παπαναστάσης. Ο πιό νέος όλων μας. Και το σεβασμό όλων μας έχει. Και στην πλάκα μέσα είναι. Και εμπειρία διοίκησης έχει. Και τα "χούγια" του χωριού γνωρίζει και έχει την ικανότητα να τα διαχειριστεί με σοβαρότητα, πειθώ αλλά και χιούμορ. Και όπως γράφει και ο 10.02, συγκαταλέγεται στα άτομα που συμμετείχαν (και συμμετέχουν) στο καρναβάλι αλλά και σε άλλες δραστηριότητες, για το χωριό.

    3) Από τη στιγμή που θα ασχοληθούμε με ένα πολιτιστικό σύλλογο να θέσουμε και κάποιους κανόνες ουσίας. Οι σύλλογοι δεν είναι επιχειρηματίες να φέρνουν μπουζούκια ή να δίνουν σφραγίδες να φέρνουν άλλοι επιχειρηματίες μπουζούκια. Ούτε κάθε τρείς και λίγο οι Σύλλογοι να κάνουν πάρτυ και χορούς. Αυτά είναι για τούς επιχειρηματίες. Και με τη σειρά τους οι επιχειρηματίες, αν θέλουν καρναβάλι και διάφορες άλλες δράσεις από τις οποίες γεμίζει το χωριό και κερδίζουν και αυτοί κάποια χρήματα παραπάνω, να συμμετέχουν αναλόγως και όχι να δίνουν 10 ή 20 ευρώ για το καρναβάλι. Είναι απαράδεκτο να συμμετέχουν με 10 ευρώ στο καρναβάλι οι επιχειρηματίες. Έχουμε καταντήσει νυχτερινό κέντρο. Η υποκουλτούρα που προσπαθούν να περάσουν κάποιοι δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Μόνο ταμειακή μηχανή δεν έχουν βάλει ακόμα οι Σύλλογοι. Και μπουζούκια, μπουζούκια, μπουζούκια, μπουζούκια, μπουζούκια, μπουζούκια, μπουζούκια.........

    4) Ουσιαστική χρήση και αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου. Οι ιδέες πολλές.

    Αυτά προς το παρόν και αναλόγως της διάθεσής μας κάτι άλλο θα σκεφτούμε. Διάθεση άραγε υπάρχει? Ας το απαντήσουμε μόνοι μας αυτό το ερώτημα, ο καθένας για τον εαυτό του και μετά τα λέμε και όλοι μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο μονος που διασωθηκε και θυμισε τα επιτυχημενα προηγουμενα καρναβαλια ηταν ο αλεξης.
    το καρναβαλι ηταν δυστυχως αποτυχια γιατι αυτοι που πηραν ρισκο να το κανουν επρεπε να λογαριασουν οτι αναλαμβαναν ευθυνη να διοργανωσουν κατι πολυ επιτυχημενο τα προηγουμενα χρονια.
    αυτη την ευθυνη μαλλον δεν την ενιωσαν γιατι ηθελαν να αποδειξουν πραγματα και ειχαν μαλλον καποιο γενατι.
    δυστυχως δεν τα καταφεραν γιατι το γενατι βγαζει ματι και τωρα θα ακουσουν την κριτικη.
    εδω ακουγαν σκληρη κριτικη αυτοι που εκαναν πετυχημενα καρναβαλια δεν θα ακουσουν αυτοι που εκαναν αποτυχημενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι ο 10.36 και επανέρχομαι για να πώ ότι δυστυχώς το καρναβάλι αγαπητέ/ή 1.22 δεν μου άρεσε, υπό την έννοια της σύγκρισης, αλλά από την άλλη με ενθουσίασε διότι και τα παιδάκια βγήκαν και διασκέδασαν και κόσμος πέρασε καλά. Πολύς ή λίγος δεν έχει σημασία. Όποιος ήθελε λοιπόν να συμμετάσχει μπορούσε να το κάνει. Οπότε διαφωνώ με το χαρακτηρισμό αποτυχημένο. Απλά δεν ήταν ένα "ωραίο και καλό" καρναβάλι όπως τα προηγούμενα. Από εκεί και πέρα την άποψή μου την κατάθεσα παραπάνω με πλήρη γνώση και επίγνωση των όσων προτείνω. Ότι έγινε με το σύλλογο γυναικών είναι δικό τους θέμα και ας αναλογιστούν αυτοί και αυτές που πρέπει τα όσα έχουν λεχθεί, τα όσα λέγονται και ας είναι προσεκτικοί και προσεκτικές για τα όσα θα πούν από δώ και πέρα.

      Διαγραφή
  9. Ο ανώνυμος 10 :36 τα είπε πάρα πολύ σωστά.Αν υπάρχει πραγματικά κάποιος που νοιάζεται για το χωριό...ας τον διαβάσει προσεκτικά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλέξης Παπαναστάσης25 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:18 μ.μ.

    Με αφορμή τα σχόλια των 10.36 και 1.22 εκθέτω εν συντομία τις θέσεις μου.
    Κατ' αρχάς να ευχαριστήσω τόσο εσάς, όσο και άλλους, για τα καλά σας λόγια.
    Ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα ήταν, κατά γενική ομολογία, ένας δραστήριος και ενεργητικός σύλλογος...''Οι παροικούντες εν τη Ιερουσαλήμ'' γνωρίζουν πολύ καλά τι έγινε και απενεργοποιήθηκε...Το να καταγράψουμε και αναλύσουμε, ωσάν κορυφαίοι σχολιαστές,τις αιτίες και αφορμές της "νοσώδους" κατάστασης, βλάβη μόνο προξενούμε στο χωριό μας! Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι τα οποιαδήποτε προβλήματα θα πρέπει να τα "σκεπάζουμε". Αυτή τη στιγμή η κριτική και η αντιπαράθεση είναι άκαιρη και άστοχη! Έχουμε χρόνο!!!
    Προσωπικά έλαβα μέρος, ως παρουσιαστής, στο καρναβάλι, όπως και στα προηγούμενα, από αγάπη στο χωριό μου και από, συγχώρεστέ με, από την εσωτερικότητά μου... Με χαρά φέτος ανέλαβα και την παρουσίαση του Αστακιώτικου Καρναβαλιού, πόσο μάλλον δε θα λαμβάνω μέρος στο Μυτικιώτικο Καναβάλι και σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις του χωριού μας και με οποιαδήποτε ιδιότητα!
    Έχω τη διάθεση με τις πενιχρές μου δυνάμεις (ένας θνητός είμαι και εγώ, με τα πάθη μου και τις αδυναμίες μου) να συνεισφέρω στην εξομάλυνση της κατάστασης και, εν πάση περιπτώσει, "σκοπός τελικός είναι να καταστήσουμε την πολιτεία ως σύνολο, αλλά και κάθε πολίτη χωριστά, πηγή πολιτιστικής δημιουργίας (Κ. Τσάτσος)".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάει ! κι' αυτό το καρναβάλι !
    τώρα ακούμε και λίγο Χαϊκάλη
    καλό κάνει , κακό δέν κάνει.
    αλύζιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΗ. ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ. ΝΤΡΟΠΗ

    Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για το μεγα πληθος των κυριών που δεν μετειχαν στο φετινο καρναβάλι ,ας τις αφησουμε στον πόνο τους.Ζουν ένα δράμα οι φουκαριάρες....όπως λέει και ο Ζαχαράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο το να λυπασαι καλυτερα να ζηλευεις τις..... Φουκαριαρες. Και το τελευταιο που θα επρεπε να σε νοιαζει ειναι το καρναβαλι, ας κοιταει καθενας τα προβληματα του

      Διαγραφή
  14. Εγω θα απαντησω στη κυρια 12.:50, γιατι πιστευω οτι τα λογια της με θιγουν. Ημουν μελος του συλογου γυναικων και ηξερα τι υπεγραψα. Υπεγραψα για την διαλυση του, τι μας περασε η κυρια; χαμενες;, αμορφωτες; να μας δινουν ενα χαρτι μη ξεροντας τι υπογραφουμε; στο μυτικα ζουμε και ξερουμε και εχουμε ακουσει παρα πολλα, η κυρια και το συναφι της κατεστρεψε το συλογο, το καρναβαλικαι συνεχιζει ακομη. Καλα δεν βαρεθηκατε συνεχιζεται να ριχνετε λασπη; τοσο καιρο ακουμε ακουμε ακουμε, αμαν πια!! Εμεις οι γυναικες προτιμησαμε να διαλυσουμε το συλογο οχι για το κακο του χωριου αλλα για το καλο. Ακομη δεν το πηρατε χαμπαρι οτι δεν σας θελουν; αυτο φανηκε και στο συλογο και στο καρναβαλι.καθιστε επιτελους στα αυγα σας και μην προσπαθειτε να γινεται αρεστοι με το ζορι.διαβασε τα καλα αυτα που σου γραφω κυρια 12,50, καιμην κρινεις τις γυναικες του χωριου που υπεγραψαν την διαλυση του συλογου γιατι ειναι πιο εξυπνες απο σενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΓΑΛΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ.
      ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ ΕΥΗ.

      Διαγραφή
    2. ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΚΑΙ ΓΩ ΒΓΑΛΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ (ΣΟΥ ΡΧΟΜΑΙ) ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΣΥ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΗΡΕ Η ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΟΝΑΕΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!

      Διαγραφή
    3. Να σου πω κατι; τωρα καταλαβαινω γιατι εγιναν αυτα που εγιναν και εγω δεν φοραω καμια μασκα, απλως ζω σε αυτο το χωριο και ξερω να κρινω.μαλλον εσυ φορας μασκα ολο το χρονο γιατι εχεις πολυ μεγαλη ιδεα για τον εαυτο σου. Καλα εκαναν οι κοπελες και διελυσαν το συλογο.

      Διαγραφή
    4. ΟΥΤΕ ΜΑΣΚΑ ΦΟΡΑΩ ΟΥΤΕ ΔΙΠΡΟΣΩΠΗ ΕΙΜΑΙ.ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ!

      Διαγραφή
  15. Κάθε νόμισμα έχει 2 όψεις.Όλες οι γυναίκες αν θέλατε να είστε δίκαιες θα έπρεπε να ακούτε και τις 2 πλευρές και μετά να καταλήξετε στο ποιο είναι το σωστό,δίκαιο και αληθινό.
    Καταστάσεις του στυλ των συνελεύσεων που έγιναν δεν τιμάνε κανέναν.
    Επίσης λυπάμαι γιατί εγώ προσωπικά δεν ανήκω σε καμία απο τις "κλίκες", όμως παρόλα αυτά έχω πικραθεί πολύ και απο τις 2 πλευρές.
    Επίσης για να λήξει το θέμα, καλύτερα να καταργηθεί οποιοσδήποτε θεσμός απαιτεί συνεργασία γιατί σίγουρα κάποιοι θα μένουν απέξω λόγω των ιδιόρρυθμων καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαβασες τι λεει πιο πανω; λεει: τοσο καιρο ακουμε ακουμε ακουμε ποσο αλλο

      Διαγραφή
  16. μπραβο στην καρναβαλικη επιτροπη κ μπραβο κ στις 3 με 4 γυναικες που βοηθησαν να βγει το καρναβαλι...αφησαν πισω την μιζερια κ προχωρησαν μπροστα για το καλο του χωριου ..εγω δεν μενω μυτικα αλλα αυτα που εχω ακουσει κ εχω μαθει ελεος σε μερικες που εχουν τοσο μικρο μυαλο...η μια γυναικα στο συλλογο τους εχει αποδειξει πολλες φορες το ποσο δυναμη εχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΛΕΟΣ ΠΟΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ Κ ΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ Κ ΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ...ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΣΤΕ.....ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΠΙΑ....."ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ,ΤΑ ΚΑΤΑΦΡΑΤΕ"ΟΠΩΣ ΦΩΝΑΖΑΤΕ Κ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ...ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΟΛΑ....ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. O ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ευτυχώς που "μερικοί πήραν το ρίσκο" να κάνουν αυτό το "καρναβάλι" για να μπορείτε όλοι πολύ ωραία να τοποθετείστε και να κρίνετε. Αυτοί λοιπόν "λογάριασαν ίσως ότι αναλάμβαναν μεγάλη ευθύνη και γνώριζαν εκ των προτέρων την κακόβουλη σύγκριση που θα γινόταν με τα προηγούμενα χρόνια της "μεγάλης επιτυχίας". Παρόλ' αυτά τόλμησαν. Όχι για την προσωπική τους προβολή , γιατί κατά πλειοψηφία ήταν άτομα χαμηλής δημοτικότητας και φήμης , οπότε δεν χρειαζόταν επιβεβαίωση από κανέναν παρατηρητή, άλλά για να μπορέσουν να καταθέσουν την διάθεση της προσφοράς τους σε μια περίοδο που ο τόπος το είχε ανάγκη.
    Μπορείτε να σκεφτείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που λειτουργούν και με αυτά τα κίνητρα και που δεν ανήκουν σε καμμιά παράταξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. διαβασα μια ψυχραιμη κριτικη για το αποτελεσμα του καρναβαλιου με την οποια συμφωνω. το καρναβαλι δεν πηγε καλα αποδεδειγμενα.
    με ευγενια διαβασα οτι εδωσε ευσημα σε οσους το οργανωσαν ανεξαρτητως αποτελεσματος.
    επισης εμαθα κατι που δεν γνωριζα οτι η μικρη συμμετοχη ηταν λογω θεματων στον συλλογο γυναικων. δεν καταφερθηκε εναντιον κανενος.
    και επισης τελειωσε με παρακληση προς ολους να πεσουν οι τονοι και με προτασεις για το επομενο καρναβαλι.
    πραγματικα μια κριτικη, που επιβαλλεται να γινει, σε ενα γεγονος που ολοι αγαπησαμε και θελουμε να το δουμε να πηγαινει καλυτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλό είναι να την σταματήσετε αυτή την κουβέντα. Ο 10.36 είπε 4 πράγματα. Ας πεί άλλος ένας άλλα 4. Κι άλλος ένας άλλος 4 να βγάλουμε άκρη. Από την αντιπαράθεση στο μπλόγκ αποδεικνύεται η ρηχότητα στην οποία θα οδηγηθούν τα πράγματα αν συνεχιστούν αυτού του είδους τα σχόλια. Καλό είναι να κλείσουν τα σχόλια και αν ανοίξει ένας νέος κύκλος συζήτησης για το τι μέλλει γενέσθαι. Ουσιωδώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.