Το έργο του Δήμου κι η θεμιτή κριτική.


Αγαπητέ κ. Σούλα.
Σχεδόν απ’ την αρχή λειτουργίας του ιστολογίου, παρακολουθώ τη πορεία του και όχι λίγες φορές, συμμετείχα με άρθρα και κείμενα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν το κάνω κι αυτό οφείλεται στο τρόπο που μεταχειρίζεστε τη νέα δημοτική αρχή, στην οποία είμαι μέλος. Είναι γνωστό ότι ήσασταν υποψήφιος με την αντίπαλη δημοτική παράταξη. Κι αυτό από μόνο του δεν είναι κακό. Ο τρόπος όμως που χρησιμοποιήσατε το ιστολόγιο σας τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά είναι αντίθετος στη δεοντολογία και στην καλώς εννοούμενη κριτική, η οποία όταν γίνεται καλοπροαίρετα είναι και ωφέλιμη και επιθυμητή.
Να θυμίσω την περίφημη εκείνη δημοσκόπηση που έφερνε τον συνδυασμό σας δέκα μονάδες μπροστά και η οποία εκ του αποτελέσματος αποδείχτηκε πόσο κατασκευασμένη ήταν; Κι εντάξει εσείς μπορείτε να πείτε ότι σας την έστειλαν και τη δημοσιεύσατε, γιατί δεν βάλατε τότε την αμφισβήτηση απ’ τη δική μας παράταξη και τη δημοσκόπηση που σας στείλαμε, αναφέροντας κάποιες αστείες δικαιολογίες. Τα λέω αυτά επειδή είχα ασχοληθεί με τη διαδικτυακή προώθηση του συνδυασμού μας και έχω προσωπική εμπειρία.
Τότε είχατε δηλώσει ότι τηρείτε ίσες αποστάσεις, όπως άλλωστε και τώρα ασκείτε θεμιτή κριτική. Δεν ασχολήθηκα ποτέ με τους λόγους που σας οδηγούν στη συμπεριφορά αυτή και δεν με αφορούν, αλλά μετά τη πάροδο ικανού χρονικού διαστήματος το συνδυάζω με το e-mail που μου είχατε στείλει προεκλογικά, παροτρύνοντας με να μην κατέλθω ως υποψήφιος με τον Γαλούνη, υπηρετώντας τον ΄΄Γαλουνισμό΄΄
Παίρνω αφορμή για την επιστολή αυτή, απ’ το τελευταίο δημοσίευμα σας, στο οποίο ενσπείρατε ΄΄ανησυχίες και προβληματισμό΄΄ για τη καθυστέρηση έγκρισης του προϋπολογισμού. Η δημοτική αρχή για πρώτη φορά στα τελευταία πέντε χρόνια προετοίμασε και πέρασε τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό τόσο νωρίς. Ειν’ αλήθεια όμως ότι από λάθος το οποίο έγινε δεν εγκρίθηκε με τη πρώτη κι ακολούθησε η προβλεπόμενη διαδικασία για δεύτερη φορά, οπότε και εγκρίθηκε. Δικά μας τα εύσημα, δική μας κι η ευθύνη του λάθους κύριε Σούλα.
Απ’ τη δική μου πλευρά, σας καλώ να συνεχίσετε τη κριτική σας, όμως αποσυνδέστε την από προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες
Με αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι θα βοηθήσετε τον δήμο μας.
Σας ευχαριστώ, να είστε καλά!
*Παρακαλώ, όπως εγώ επωνύμως γράφω, να δημοσιεύσετε επώνυμα σχόλια. Και πάλι ευχαριστώ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΥΛΑΣ: Γνωστοποιώ αυτούσιο το e-mail που έστειλα στον κ. Ναούμη στις 15/4/2014 μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του της υποψηφιότητας του. Το κάνω κατά πρώτον επειδή το επικαλείται ο κ. Ναούμης και κατά δεύτερον γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου ούτε τους κολλητούς μου να παροτρύνω για να κάνουν ή να μην κάνουν κάτι.
Για τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο κείμενο του κ. Ναούμη, δέχομαι την κριτική, διαφωνώ και θα μπορούσα να απαντήσω, αλλά θα επιλέξω να μην προσθέσω τίποτα.

Φιλικά


Κύριε Ναούμη καλησπέρα. Σας αποστέλλω ένα εξαιρετικό άρθρο σας που αναρτήθηκε στο Blog που διαχειρίζομαι.
Αφορμή γι αυτό στάθηκε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας σας με τον κ. Γαλούνη. Αφήνω τους συνειρμούς σε εσάς για το τι εκπροσωπούν κάποια πρόσωπα με την γνωστή πορεία τους όλα τα χρόνια στον δημόσιο βίο, σε συνδυασμό με το ωραιότατο άρθρο σας και την τελική επιλογή της υποψηφιότητας σας.
Φιλικά
Βασίλης Σούλας
Ηλ. Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ Δ.Π.Θ.

Επί πτυχίω Msc στην «Διαχείριση Τεχνικών Έργων».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.