Ναι στην Ελλάδα!


Του κ. Νίκου Ναούμη.
Πολιτικός επιστήμονας - Δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου.

Η πατρίδα μας βρίσκεται σ’ ένα σημαντικό σταυροδρόμι. Για πρώτη φορά στην Ιστορία μας, μετά την ένταξή μας στην ΕΟΚ, η Ευρωπαϊκή μας πορεία, το μέλλον μας στην Ενωμένη Ευρώπη, βρίσκεται στα όρια του εκτροχιασμού. Είμαι από αυτούς που πάντα θεωρούσαν ως την πλέον σημαντική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα μπορεί να συμβάλλει στην ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης, στην οποία βαθύτατα πιστεύει». Το να απειλείται αυτή η παρακαταθήκη, το να διακυβεύεται η θέση της χώρας μας στην Ευρώπη αποτελεί δυστύχημα, ντροπιαστικό και εξευτελιστικό γεγονός. Η χώρα που γέννησε τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, κινδυνεύει πλέον να βρεθεί έξω από αυτόν!
Είναι εύκολο να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες στους πολιτικούς ταγούς, νυν και πρώην, που μας έφεραν έως εδώ. Όμως, τώρα δεν είναι η ώρα της απόδοσης αυτών των ευθυνών. Όπως δεν είναι ώρα μιας εσωτερικής σύρραξης, πολιτικής και κοινωνικής. Δεν χρειαζόμαστε έναν νέο Εμφύλιο, μια νέα μαύρη σελίδα του Ελληνισμού. Η Ιστορία μας έχει διδάξει ότι ο αλληλοσπαραγμός και ο Διχασμός προκάλεσαν χειρότερα δεινά απ’ όσα προκάλεσαν οι ίδιοι οι εχθροί μας! Αυτό υπήρξε η μεγαλύτερη κατάρα για τον τόπο μας: η ευκολία με την οποία Έλληνες αντιμάχονται Έλληνες.
Στο δημοψήφισμα της Κυριακής, αναμετρώνται οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής συνεργασίας, του Ευρωπαϊκού οράματος και της πραγματικής ελπίδας, με τις δυνάμεις που αρέσκονται στον απομονωτισμό και τον λαϊκισμό και που χαρακτηρίζονται από την ανευθυνότητα πράξεων και λόγων.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όμως θα αφορά όλους μας. Κι αυτούς που συστρατεύτηκαν μαζί μας, κι αυτούς που εναντιώθηκαν.
Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αν Έλληνες αντικρίζουν Έλληνες ως θανάσιμους εχθρούς, η επόμενη μέρα θα μας έχει βρει όλους χαμένους.
Αλλά θα έχουμε νικήσει, αν μας βρει όλους έτοιμους να ανοικοδομήσουμε την πατρίδα μας και να γιατρέψουμε τις πληγές της.
Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη!
Λέμε ΝΑΙ στην πατρίδα μας! 
Λέμε ΝΑΙ σ’ όλους τους Έλληνες! 



5 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μας ! συνδημότη , Φίλε μας Νίκο !
    Το Δημοψήφισμα ! είναι κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας !
    Διότι δινει την δυνατότητα , σε εμάς όλους , τους απλούς πολίτες !
    τους απλούς ανθρώπους , να μιλήσουμε , να εκφραστούμε , να πούμε
    την γνώμη μας ! πάνω σε ένα μεγάλο θέμα , που αφορά εμάς τους ίδιους
    καί την κοινωνία, στην οποία είμαστε όλοι , ισότιμα μέλη της !
    Ως απλός Ελληνας πολίτης , με δικαιώματα και υποχρεώσεις εναντι της πολιτείας !
    Ευχαριστώ ! την Ελληνική πολιτεία ! που δίδει αυτή την δυνατότητα, να εκφράσω την αποψή μου , μέσω του Δημοψηφίσματος !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Ναούμης μας ζήτησε επώνυμα σχόλια και οφείλουμε να σεβαστούμε την επιθυμία του.
    Άλλωστε εμείς οι ίδιοι, παρακινώντας συμπολίτες μας για επώνυμη αρθρογραφία, έχουμε πει ότι υπάρχει η δυνατότητα αυτή όπως και η δυνατότητα να μην δέχεται κάποιος καθόλου σχόλια. Απλά μας το ζητάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ κύριε Σπύρο Γιαννέλη λέτε , ότι ευχαριστείτε την Ελληνική Πολιτεία , που σας δίνει την δυνατότητα να εκφράσετε την άποψή σας , μέσω του Δημοψηφίσματος .
    Εμείς δεν έχουμε την δυνατότητα να εκφράσουμε την δική μας άποψη, με την οποία πιστεύουμε , ότι κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας;
    Και επειδή τόλμησα να την εκφράσω και μάλιστα με πολύ διακριτικότητα , αφού τόνισα ότι δεν έχω το δικαίωμα να υποδείξω σε κανέναν τι να ψηφίσει , κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση να μην υπάρξει κλίμα πόλωσης και φανατισμού , δέχθηκα προσωπικές επιθέσεις , κάποιες από τις οποίες άγγιζαν τα όρια της χυδαιότητας , φθάνοντας στο σημείο να μου ζητηθεί να καταθέσω και το πτυχίο μου της Ιατρικής, αφού χαρακτηρίστηκα κοινωνικά ανάλγητος απέναντι στον ανθρώπινο πόνο .
    Τις καταδικάζετε αυτές τις προσωπικές επιθέσεις;
    Παναγιώτης Στάϊκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεωρω , οτι ολοι μας - οσοι γραφουμε και διαβαζουμε εδω στα blogs - συμφωνουμε , τουλαχιστον , σε ενα βασικο στοιχειο της επικοινωνια μας.
    Να μην στεκομαστε σε λεκτικες διαφωνιες ,που ενδεχομενως μπορει να προκυπτουν , με την αναπτυξη των αποψεων μας και αν καμια φορα συμβαινει αυτο , να συμβαλλουμε ολοι μας , με καλοπροαιρετη διαθεση και θεληση , στην βελτιωση και την ουσια , ανθρωπινων μας σχεσεων.
    Καλο Σαβ/κυριακο
    για ολους μας !
    Σπ. Γιαννελης




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θελω να ρωτησω τους αγαπητους - σε ολους μας - Συνδημοτες μας !
    Κυριους : Νικο Ναουμη ! και Παναγιωτη Σταικο !
    Εαν επιθυμουν , να κανουν μια αξιολογηση των πολιτικων πραγματων.
    παντα με καλη διαθεση , για το καλο , ολων μας !
    Ευχαριστω ! Σπ. Γιαννελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.