Ύδρευση Αστακού: Ιστορία μου, αμαρτία μου. Επίσημο έγγραφο με υπενθύμιση υποχρεώσεων, συστάσεις και παρατηρήσεις για μη ανταπόκριση από το Δήμο Ξηρομέρου σε προγενέστερο επίσημο έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.


«Η ύδρευση αποτελεί δικαίωμα του πολίτη και υποχρέωση του Δήμου. Για το λόγο αυτό από την πρώτη μέρα θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσουμε στους πολίτες επάρκεια νερού άριστης ποιότητος».
Το απόσπασμα είναι από το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού «Δυνατό Ξηρόμερο - Πρώτα ο πολίτης».
Στις φωτογραφίες φαίνεται η κατάσταση που βρίσκεται η πηγή της Λάμπρας (το πηγάδι στέκει εκεί συνεχίζοντας να τροφοδοτεί με νερό τις δεξαμενές του Αστακού, οι στάβλοι δίπλα στην υδρομάστευση και όλες οι παλιές παροχές εκεί κι αυτές) δέκα μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, κι ενώ η απαγόρευση κατανάλωσης του νερού του δικτύου από τις πηγές της Λάμπρας συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας (δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο), η οποία περιμένει από τις 26/11/2014 τις «απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλισθεί στους πολίτες επάρκεια νερού άριστης ποιότητας».
Να το επαναλάβουμε για να το καταλάβουν όλοι, πολίτες και κυβερνήτες αυτού του τόπου, η πηγή στο Λεσίνι που φέρνει νερό στον Αστακό είναι ακατάλληλη για υδροληψία γιατί η νέα δημοτική αρχή βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, αγνοεί συστηματικά τις συνεχείς προειδοποιήσεις της Διεύθυνσης Υγιεινής για τη λήψη μέτρων ούτως ώστε να άρει την απαγόρευση για πόση του νερού. Σύμφωνα δε με τις παρατηρήσεις της Διεύθυνσης Υγιεινής, στην προ έτους συνάντηση στο Δημαρχείο των υπευθύνων, το νερό είναι ακατάλληλο και για μπάνιο.
Στις άλλες φωτογραφίες φαίνονται οι δυο πηγές στο Καραϊσκάκη (από τις οποίες επίσης τροφοδοτούνται οι δεξαμενές του Αστακού), των οποίων η κατάσταση δεν είναι απλώς άθλια, είναι να σκύψουν το κεφάλι και να εξαφανιστούν από προσώπου γης όλοι οι αρμόδιοι και αναρμόδιοι. 
Η εικόνα της πρώτης πηγής στη Γράβα είναι ελεεινή, στο πρώτο φρεάτιο η βρώμα έχει δημιουργήσει κρούστα ενώ το δεύτερο ήταν ανοιχτό.
Τη δεύτερη πηγή αν κάποιος δε γνωρίζει που βρίσκεται είναι αδύνατον να την εντοπίσει κι ο λόγος είναι ότι το μέρος μοιάζει πιο πολύ με έλος γεμάτο με πλαστικά μπουκάλια και πακέτα από τσιγάρα.
Εννοείται ότι για να τηρούμε τις παραδόσεις ούτε η δεξαμενή στο Καραϊσκάκη, ούτε η δεξαμενή στον Αστακό χλωριώνονται.
Είναι σίγουρο πλέον ότι στο «Δυνατό Ξηρόμερο - Πρώτα ο Πολίτης» θα τα τινάξει, αν οι αρμόδιοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι πολίτες δεν νοιάζονται για την ποιότητα του νερού.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών
8 σχόλια:

 1. Βγαλτε πετρελαιο ! κι' αφηστε το νερο , στον Αστακο !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τοση απεραντη και γαλαζο-πρασινη θαλασσα !
  και να μην εχει ο αστακος να πιει νερο ;
  δεν το πιστευουμε αυτο
  ειναι : αν-εκδοτο καλοκαιρινο ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πιειτε το νερο οταν υπαρχει και μην λετε πολλα.
  Μην σκοτιζετε τον δημαρχο. Ειναι διακοπες και ξεκουραζεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 8 , 25
  Μια λυση ειναι :
  Να μην πινουμε νερο
  και να πινουμε μπυρες , στις παραλιες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η αληθεια ειναι :
  οτι οι παρατεταμενες διακοπες ! καμια φορα και οχι παντα
  ειναι .... κουραστικες
  Φιλοι-τηλεθεατες
  του Μυτικα-press !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αν δεν πανε διακοπες κι' οι πολιτικοι ταγοι !
  τοτε ποιοι θα πανε ; οι πτωχοι ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δημαρχοι - βουλευτες και αλλοι πολιτικοι !
  Δουλευουν ολη μερα κι' απο το βραδυ ως το πρωι
  και ολες του χρονου τις εποχες
  ε' να μην πανε , κι' αυτοι οι εργσζομενοι
  ολο τον Αυγουστο ! διακοπες ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γιάννης κερνάει,
  Γιάννης πίνει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.