Καθάρισαν την ακτή από τα σάπια δίχτυα των ψαράδων γύρω από το λιμάνι του Αστακού.


Φωτορεπορτάζ: κ. Χρήστος Μπόνης.

Η απαράδεκτη και αποκρουστική εικόνα που συναντούσαμε όλοι οι κάτοικοι του Αστακού αλλά προπάντων οι ξένοι επισκέπτες που είτε με το Ι.Χ ή με το πλοίο που προορίζονταν για Ιθάκη είχαν την ατυχία να αντικρίζουν τους μεγάλους όγκους από σάπια πεπαλαιωμένα δίχτυα ψαράδων μπροστά στο κεντρικότερο σημείο της παραλίας σιγά σιγά από σήμερα τείνει να εξαφανιστεί ολοσχερώς.
Και δεν ήταν μόνο η καταθλιπτική και αντιαισθητική εικόνα που αποκόμιζε ο κάθε περαστικός αλλά η συσσώρευση όλων αυτών των όγκων είχε καταστεί εστία μόλυνσης παράλληλα δε εξελίσσονταν σε ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο. Η μικρή χρονικά διαδικασία απομάκρυνσης των σκουπιδιών ήταν θέμα απόφασης που ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να δώσω απάντηση γιατί επί 15 περίπου έτη δεν είχε κάποιος αποφασίσει να τα απομακρύνει. Έστω όμως και τώρα ποτέ δεν είναι αργά.....0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.