Παραίτηση του Ηλία Γεωργαλή απ΄ τη θέση του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών»


Ξεκινήσαμε πριν πολλά χρόνια μια κοινή προσπάθεια, πολίτες από διαφορετικές αφετηρίες πολιτικών αναφορών, ιδεολογιών, εμπειριών αλλά με κοινή αντίληψη πως Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η εκκλησία του Δήμου, η άμεση συμμετοχή, η συνδιαμόρφωση της ιστορίας του Τόπου, η συλλογική δράση.
Μια λογική στον αντίποδα της ατομικής περιθωριοποίησης, του παραγοντισμού, της διαπλοκής, της κομματικής αναφοράς. Βάλαμε για πρώτη φορά στον τόπο μας την έννοια της οικολογίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, των ανοικτών διαδικασιών, της προστασίας του δημόσιου χώρου, του τοπικού Πατριωτισμού.
Συγκρουστήκαμε με συμφέροντα που στο όνομα της «προόδου» και της «ανάπτυξης» επιχείρησαν κατά καιρούς, με το μανδύα της επιχειρηματικότητας, να λεηλατήσουν τον φυσικό πλούτο και να καθορίσουν τον μακροχρόνιο σχεδιασμό του τόπου. Έτσι δώσαμε ένα διαφορετικό στίγμα της δυναμικής των «μειοψηφιών» που υπερβαίνει την «εκλογική δύναμη» και ανατρέπει ισορροπίες.
Στα χρόνια αυτά συνέβη να είμαι επικεφαλής της «Κίνησης Πολιτών» κατ΄ αρχάς και της μετεξέλιξης της σε «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών». 
Απ΄ αυτή τη θέση χρεώνομαι φυσικά όλα τα πιθανά λάθη και ελλείψεις που είχαμε. Τα όποια θετικά προσφέραμε εγγυώμαι πως δεν οφείλονται σε μένα αλλά στην κοινή προσπάθεια όλων μας.
Επειδή εκτιμώ πως προσωπικά εξάντλησα την δυνατότητα προσφοράς απ΄ αυτή τη θέση, επειδή η ανανέωση των προσώπων είναι βασική αρχή της συλλογικότητας μας και τέλος επειδή η εμπλοκή μου στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές εξ΄ αντικειμένου συγκρούεται με τις αρχές της αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης (έστω και στο επίπεδο του συμβολισμού), ανακοινώνω την απόφαση μου να παραιτηθώ από επικεφαλής της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών».
Ευχαριστώ όλους τους συνοδοιπόρους συναγωνιστές αυτής της προσπάθειας για την εμπιστοσύνη κι ανοχή τους, ευχαριστώ τους πολίτες που μας στήριξαν καθώς και τους πολιτικούς αντιπάλους που με έκαναν καλύτερο.
Ασφαλώς παραμένω πολίτης ενεργός, μέλος της «Συμπολιτείας» και αρωγός της με κάθε τρόπο.

Ηλίας Γεωργαλής

1 σχόλιο:

 1. Ως μελος της κοινωνιας μας !
  Ευχαριστω ! τον καλο μας συμπολιτη Κυριο Ηλια Γεωργαλη !
  για την ανιδιοτελη προσφορα του στην μικρη κοινωνιας μας !
  Θεωρω και πιστευω , οτι ο αγαπητος μας Ηλιας , σε οποια θεση και εαν τυχει να ειναι στην διαδρομη της ζωης του , εχει να προσφερει κατι καλο στην κοινωνιας μας !
  Σπυρος Ν. Γιαννελης
  Αρχοντοχωρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.