Αυτός είναι ο Λαμπράκης Κοράκης, ένας από τους Ήρωες του Έπους του 1940, τον οποίο δεν περιέλαβε η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού στο βιβλίο «ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ 1940 - 1945».


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Αυτός είναι ο Λαμπράκης Κοράκης, ένας από τους Ήρωες του Έπους του 1940, τον οποίο δεν περιέλαβε η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού στο βιβλίο «ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΙ 1940 - 1945». Ο Λαμπράκης Κοράκης του Αποστόλη, ήταν αδελφός του πεθερού μου, ο οποίος υπηρετούσε στο Θρυλικό 39ο Σύναγμα Ευζώνων, πολεμώντας στην πρώτη γραμμή. Μετά τις πρώτες νικηφόρες μάχες του Στρατού μας σκοτώθηκε επί Αλβανικού εδάφους και ετάφη εκεί μαζί με άλλα παλληκάρια.
Η χαροκαμένη μάνα του, η οποία από αυτό τον πόλεμο έχασε τον άνδρα της και τέσσερα παιδιά της (της έμειναν δυο), απαίτησε και έδωσαν το όνομά του στην γυναίκα μου Λαμπρινή, στην οποία είχε και ιδιαίτερη αδυναμία.
Τιμή και Δόξα σε όλους τους Ήρωες του Έπους του 1940, είτε τους περιλαμβάνει ή ΟΧΙ ο κατάλογος του ΓΕΣ, στους οποίους αφιερώνω με πολύ σεβασμό το τραγούδι της Νίκης, με την αξέχαστη Σοφία Βέμπο.Αστακός 27/10/2015
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Παναγιώτης Στάϊκος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.